İç Kaplama Kontraplak Boyası Hakkında

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Berkt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 17
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,693
Karavanını kendi yapanlar, su bazlı boya ile boya işlemini de yapıyorlar. Kullanım açısından kozmetiğe önem verilmediği ve gezinin ön planda olduğu araçlarda , maliyet de düşünüldüğünde bu çözüm aslında sorunlu görünmüyor. Gerektiğinde tekrar boyamak da mümkün.
Kozmetiğin de önem kazandığı uygulamalarda daha başarılı bir çalışma nasıl olur?
İşleme ve beyaz renk sürecinde nasıl bir yol izliyeceğiz biz de karar aşamasındayız.

1. Yurtdışı karavanlarda HPL kontraplak uygulaması çok daha yaygın. İstenilen renk de bulunuyor. Türkiye'de fiyatlar, bu malzeme dışarıdan getirildiği için oldukça yüksek. Bu ürün, standart ölçülere sahip mobilya parçaların CNC ile yapılan kesimleri, seri üretimler için daha uygun sanırım. Benim gibi kendi karavanını kendisi yapanlar için HPL kontraplak ile dolap kapaklarının yapımı konusunda ne düşünürsünüz ?

2. Diğer taraftan bazı yurtdışı butik karavan üreticileri MDF'nin bir türünü kullanıyor. Türkiye'de MDF panellerde, %30 hafif, neme dayanıklı ve vidalama mukavemeti yüksek ürünler de firmaların kataloğlarında yer almaya başladı. Bu tür ürünler, mobilyalarda iç kısım ham kontraplak olarak kalmak kaydı ile kapak seçiminde bir çözüm olabilir mi?

3. Bu arada geçen hafta UNICERA seramik fuarında sadece plastik mutfak ve banyo üreten bir firma, bir müşterisine bu ürünlerle karavan yaptığını söyledi. Plastik ve kanser hasasiyetine karşı savunma yapsalar da, etrafımızı tamamı ile saran farklı riskli ürünleri düşündükçe acaba? dedirtiyor.


Bu 3 alternatif için düşünceleriniz paylaşırsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler..
 

Etiketler
kontraplak
Hem kozmetik olarak hem de çarpmalara karşı karavan mobilyasında oval kenarlar çok önemli. Bu malzeme bu iş için ideal bir malzeme.
PR00119
agt pro diye geçiyor.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,422
Mesajlar
1,517,747
Kayıtlı Üye Sayımız
172,069
Kaydolan Son Üyemiz
KorayG

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst