Gezimizde faydalandığımız gezi rehberi ve konaklama yerlerini gösteren app’ler:
Yıllardır alıştığımız bir gezi rehberi var. Almanca olan bu rehberin fiyatı 20 €. Iyi bir rehberin fiyatının önemli olmadığını her gezimizde tespit ederiz. . Eşim gezi rehberini haftalar önce alır ve geziye çıkmadan okumaya başlarız. Rehber sayesinde gezdiğimiz yerler hakkında önceden bilgimiz oluyor, çok güzel yerleri bulabiliyoruz, konaklama yerlerinde ettiğimiz tasarruflar rehbere verdiğimiz paranın bilmiyorum kaç katını buluyor.
Gezide konaklama yerlerini gösteren üç app kullandık.
1. Campercontact app.
Wohnmobilstellplätze | Alle Stellplätze in Europa | Campercontact
Yıllardır kulanırım. 6 € ödeyerek paralı versiyonunu kullanmakta fayda var. Campercontact’ı navigasyonda kullanmak mümkün. Yolda giderken bu durum kolaylık sağlıyor.
2. Ikinci kullandığım app: Stellplatz Scandinavia
Stellplatz Scandinavia
Isveç gezimizde bu listeden çok faydalanadım. Iskandinavya dışında nasıl olduğunu bilmiyorum ama Iskandinavya gezileri için 8 € civarında ücretini ödeyerek paralı versiyonunu kullanmayı öneririm.
3. Park4night
https://play.google.com/store/apps/details?id=fr.tramb.park4night&hl=de
park4night/, üç app içerisinde en fazla yer içeren bir liste. Isveç gezimizde en yoğun kullandığım app. Yıllık ücreti (sanıyorum) 10 € civarında. Gezilerde mutlaka yanımızda olması gerekir.
Bütün bu listeleri kullanırken dikkat edilmesi gereken önemli nokta:
Her üç listede, daha önce orada kalan karavancıların yorumları var. Konaklamayı düşündüğümüz yerlerdeki bu yorumları önceden okumak lazım. Yorumlar bir çok konuda değerli bilgiler içeriyor, özellikle oralarda hırsızlık gibi olaylar olmuşsa bu yorumlardan öğrenmek mümkün.
Isveç’te bile bazı yerlerde hırsızlık olduğunu dile getiren yorumlar okudum. Ben Orta ve Güney Avrupa’da bu yorumları okumadan artık bir yerde kalmıyorum.