Jeep Gezi Grubu (i̇stanbul - Standart Araçlar Ile)

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Babadağlı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,844

Babadağlı

Yeni Üye
Mesajlar
17
Tepkime Puanı
15
Herkese merhaba,

forumda benzer konular yer almakla birlikte hem Jeep hem de İstanbul özelinde bir grup sayfası göremedim. Facebooktaki gruplar da oldukça birbirine girmiş durumda. Sayfalar daha çok, araç ve parça alım satım sayfalarına dönmüş.

Off-road kelimesi geçince hemen akla yükseltme, lastikler, kit, vinç gibi kelimeler geliyor. Bu işin raconu böyle. Bunu yapacaksan bunları satın alacaksın, taktıracaksın ve sonrasında bu şekilde kullanacaksın. Yapılı olmayan araçlar ne yazık ki oyuncak araba muamelesi görüyor piyasada.

Evet, ağır off-road parkurları ve yarışlar için bunlar tabii ki gerekli ve her biri ayrı birer hobi, lakin firmalar bu araçları standart donanımlarla araziye çıkması için üretiyorlar. Takılan bu her bir parça da belli bir tecrübe ile oluşan ihtiyaçlardan dolayı üretiliyorlar. Fakat araçlarımız çok ağır olmasa da, normal arazi şartlarında ihtiyaçlarımızı görebilecek düzeydeler.

Peki nedir bu ihtiyaçlar?
Oto ustaları ve parça satıcıların "piknikçi" olarak tabir ettiği durumlar. Yani arabamın arkasına keyfime göre çadırımı, masamı sandalyemi mangalımı atayım, dağ tepe efendi efendi "Doblo'nun gidemeyeceği" yerlere gidip doğanın tadını çıkarayım. Kısacası off-road değil, 4x4 Gezisi.

Bunun için neler gerekiyor derseniz. Standart bir 4x4, biraz cesaret, fazlaca merak ve olmazsa olmaz DOĞA SEVGİSİ.

Bu amaçla, İstanbulda ikamet eden öncelikle Jeep sahibi standart donanıma sahip araç sahiplerini bir araya getirecek bir grup oluşturalım istiyorum. İnsanların aileleri ve hatta çocukları ile birlikte gelebileceği, tamamen gezi, keşif ve ileriki zamanda kamp amaçlı bir grup.

Whatsapp üzerinden bir liste oluşturabilirsek, katılmak isteyen arkadaşlar planlanan programlardan daha rahat haberdar olabilirler. Herhangi bir problem veya ihtiyaç halinde de hızlıca iletişime geçebiliriz.

Buradan isim ve araç bilgisi sonrası bana özelden telefon numaralarını gönderen arkadaşlarla başlayalım derim. Umarım güzel bir gezi grubu oluşturabiliriz.

Araçlarımızın sınırları dahilinde yeni yerler keşfetmek isteyen arkadaşları bekleriz...
 

Madem konuyu açtık, ilk ben başlayayım.

Eren Akgündüz - 1996 Grand Cherokee 5.2


4plrkJ
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,383
Mesajlar
1,517,438
Kayıtlı Üye Sayımız
172,041
Kaydolan Son Üyemiz
İsmail.s

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst