Kendi Çekme Karavanımı Yapmak Istiyorum Ama Bütçem Az

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kaanxs Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,352

Kaanxs

Yeni Üye
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Merhabalar asgari ücretle çalışıyorum ve küçüklüğümden beri hevesim olan 750kg altı karavan yapmak istiyorum, ama biraz aklıma takılan sorular var öncelikle şaseyi hazır almak istedim o1 belgeli olması için fakat fiyatlar 20 bin gibi ücretler karşıma çıktı yani sadece şase için beni aşıyor kendim yapsam belge olayını çözemiyorum veya başka bir yolu var mı? Demir işçiliğinde çalışıyorum el yatkınlığım var biraz yani fakat bu şase işini nasıl çözebilirim tavsiyesi olan var mıdır istanbul beylikdüzü civarlarındayım ikinci olarakta mesela ben 5 metre yaptım 750kg altı yine içinde yatak wc varken boyundan dolayı sıkıntı olur mu arac arkasi takip gezmeyi düşünmüyorum pek müsait alana koyup orada kalmayı düşünüyorum şimdiden yorumlarınız için teşekkür ederim
 

5 Metre karavan 750kg altı olması epey zor.
Demir işçiliği yapıyorsanız hem şaseyi hem de iskeleti kendiniz yapabilirsiniz.
Kaplin ve dingil iyi marka olsun Al-ko veya Knott olabilir.
Ben çekme karavan yaptım ve yapımı zor olmakla birlikte sonuçta ortaya çıkan sonuç da
öyle çok güzel olmayabiliyor. Size tavsiyem ikinci el ve bilindik markalar.
Yılda yeterince süre kullanabilecek misiniz? Bunu da düşünürsünüz herhalde.
Sevgiyle
 

Hemen bu hayalinden vazgeç, amacının karavanla gezmek olmadığını belirtiyorsun. Bütçem kısıtlı diyorsun kamping alanında sabit çakılı kalmanın ücretini de ödemekte zorlanacağın ortada. Geriye boş arazilerde sabit konaklama yapmak istediğin anlaşılıyor.

Arazi kendine ait değilse gene bu hayalinden vazgeç sıkıntı yaşarsın.

Kendine ait imara kapalı 5025 m2 arazin varsa karavanı boşver konteyner koy. 5 dekardan küçük imarlı arsan varsa karavan yerine hedeflediğin ölçülerde baraka yapman daha doğru.

Sanayi çalışanı malzeme bilgisine sahip bir kişi 5 mt x 2 mt boyutunda tekerlekli bir kütlenin yaşam ekipmanları ve malzemeleri hariç 750 kg altında inşaasının mümkün olmayacağını hesaplayabilir.

Ne yaparsan yap öncelikle fizibilitesini çıkar. Kullanılacak malzemelerin miktarını ve ağırlıklarını çizelge haline getir. Yaklaşık maliyetlerini USD olarak yaz %25 piyasa fiyat esnemelerini de ekle ve çıkan sonuca göre harekete geç.

Yücelin önerisi de rasyonel çözümdür.
 

Cevaplar sanırım moral bozucu olmuştur ama, maalesef doğru. Ben de şunu belirtmek isterim: Hazır şasi almakla O1 belgesine sahip olamazsınız. O1 belgesini, sadece karavan üreticisi olan ve bu belgeyi vermeye hak kazanmış firmalar, kendi üretimleri için verebilirler. Eğer karavanı karayoluna çıkartacaksanız, belgesiz olarak çıkartacağınızı unutmayın.

Sizin için aklıma şöyle bir çözüm geliyor. Bazı imalatçılar, şasi, dingil, kaplin ve kabuk olarak O1 belgesiyle boş karavan satıyorlar. Böyle bir karavan alıp, iç donanımını kendiniz yapabilirsiniz.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,430
Mesajlar
1,517,886
Kayıtlı Üye Sayımız
172,077
Kaydolan Son Üyemiz
yasin29

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst