Lodgy Mi 4x4 Dustermi

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atakanözbaki Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,471

atakanözbaki

Yeni Üye
Mesajlar
12
Tepkime Puanı
3
Sevgili gezi dostları selamlar. Başlığı belki yanlış yere açmış olabilirim. Size danışmak istdigim bir konu var.

Ben tek yada 10 yaşında oğlumlar yaz tatillerinde mini camper aracı yapıp tura çıkmak istiyorum. 1-2 sene yurt içi , daha sonra yurt dışı planım var.
Bu işe yeni başlıyorum.

Bende LODGY araç var bildiginiz gibi içi çok geniş , fakat bu hafit- agır arazi gibi yerlerde epey zorlanacak bir araç .

Bende bunun yerine 4x4 duster alayım diyorum. İçi lodgy kadar geniş degil fakat 2 kişi 180cm sıgacak kadar yetecek , şöför koltugunu öne çekince oluyor.

Şimdi alınca üstüne portbagaj , belki ileride araç üstü çadır. İçine perde , camping box , 220 wolt elektrik tesisatı gibi donanımlara masraf edecegim. Araca özel olacagı için aracı başta iyi seçmem gerekiyor.

Sizce ne yapayım. Normalde motorsiklet ile çadır kurarak tura çıkmak amacındayım. Fakat araba daha konforlu , güvenli olur diye arabaya döndüm.

Karavan işi tam aile gezmeye vakit olunca girerim işe , iş dolayısı ile tam aile olarak gezilere çıkamıyoruz.
 


İçinde yatacaksanız Lodgy derim. Daha rahat olacağı kesin.
yücel bey teşekürler, sizin piricamp blgunuzu sonra okumak için kaydettim. İçinde yatacagım. Ama uzun vadeli dogu ülkelerini görmek , karadeniz yaylarına gitmek gibi amaçlarımda var. Genişlik konusunda lodgy biçilmiş kaftan, duster arazi , yol için daha mantıklı sanki
 


yücel bey teşekürler, sizin piricamp blgunuzu sonra okumak için kaydettim. İçinde yatacagım. Ama uzun vadeli dogu ülkelerini görmek , karadeniz yaylarına gitmek gibi amaçlarımda var. Genişlik konusunda lodgy biçilmiş kaftan, duster arazi , yol için daha mantıklı sanki

Dağ bayır gezecekseniz, kesinlikle, markası ne olursa olsun 4x4 alın.
Önden çekiş, düzde iyi gider, yokuşta ıslak ve toprak yolda çektirmek için
çok ama çok uğraşırsınız..
Tecrübe ile sabit ... :smiley: :(

Nasrettin hoca damdan düşünce,
etraftan yardıma gelip, farklı nasihatlerde bulununca,
"Damdan düşen birini bulup getirin, o işi daha iyi bilir." demiş.(miş...)

Daha evvel de yazmıştım..
İngilizler, mini denen konserve kutusu büyüklüğündeki araçlarında
çok kullanıp, bu işin yayılmasına vesile oldular.
Çünki minicik arabada, kardan mili (Motor hareketini arkaya ileten boru) ,
ortada büyük bir kümbet yapıyordu ..
Motoru öne alınca, bu engel kalmadı.
Ayrıca, mailiyet de oldukça azaldı..

Yıllar önce, Isparta'da 124 kasa bir Mercedesle
çok dik bir yokuşa denk gelmiştim.
HİÇ BİR ÖNDEN ÇEKİŞLİ ARAÇ ÇIKAMAZDI.
Benim arslan parçası, arkadan itişi sayesinde işi kurtardı.

Ben anlattım, değerlendirmek size ait.

Birara tavsiye;
arkaya rahat yatıp kalkacağınız bir küçük karavan da takın,
bakın keyfinize.

Kararınız hayırlı olsun.
Gezmek güzeldir.
 



2017'de Lodgy'nin babası 7 kişilik uzun tip 2007model Dacia Logan Laureate ile yapılmış benzer bir çalışma:

1678455479728


Alelacele üstünde fazla düşünülmeden yapılmış çadıra alternatif bir tatil denemesiydi benim için. Evdeki tek kişilik kalın yatak, siyah çöp torbalarından pencerelere güneşlik+gece karartma, ikea yatak altlığı...

Araç uzun model olduğu için arka koltukları çıkarınca 90x190 cm'lik yatak tam sığmıştı. Bazanın altındaki 20-25 cm'lik boşluğa da kamp malzemelerini koymuştum.

Buradaki en büyük sıkıntı; yatakta doğrulmak mümkün olmadığı için tabut gibi hissettirmişti. Yatağı zemine sıfır koysaydım, bu sefer de malzemeleri depolayacak yer kalmayacaktı. Portbagaj çözüm olabilirdi ama dediğim gibi bu bir denemeydi bizim için. Daha ilk geceden bize pek uygun olmadığını anlayıp çadır seçeneğine geri döndük. Ayrıca yatağın altındaki malzemelere ulaşmak da zor olmuştu. Nedense o zamanlar karavan aklımızın ucundan bile geçmiyordu. Ne motokaravan ne de çekme karavan. Hiç merak edip üstünkörü araştırmamıştım bile. Pandemi olmasa karavancılık benim radarıma girmezdi bile belki. İlginç...

Yokuşta 4x4, o yoksa arkadan çekiş gerçekten çok iyi oluyor. Özellikle arkada çekme karavan varsa arkadan çekişli araçla hiç patinaj yapmadan sakin sakin dur kalk yapabiliyor insan. Yerler ıslak ve tozlu bile olsa rahat oluyor. Önden çekişli araçla hiç girmeyin araziye falan, burnunuzdan gelir aracı çıkartana kadar. Önden çekişli araç normal devlet yolları için, şehir için. Sadece arkadan çekişli bile olsa diferansiyel kilidi bazı durumlarda kurtarır ama 4x4'ün yerini tutmaz.

Ben şimdiki aklımla sizin yerinizde olsam; 4x4 duster'in tavanına çadır koyarım. Arka bagajına da su bidonları, ocak, mutfak eşyaları vs kamp malzemelerini.

Araç üstü çadır pahalı geliyorsa, tavanın üzerine menteşelerle katlanıp açılabilen suya dayanıklı 18mm ahşap malzemeden bir platform yapardım. Sonra normal bir çadırı o platformun kenarına taktığım kancalara sabitleyip yerden uzaklaşırdım.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,424
Mesajlar
1,517,769
Kayıtlı Üye Sayımız
172,070
Kaydolan Son Üyemiz
cipokko

Çevrimiçi üyeler



Geri
Üst