Suzuki Vitara V6 2000 Tipi İçin Fikirleriniz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nrlates Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,863

nrlates

GAZROVER (Nurullah Ateş)
Mesajlar
1,226
Tepkime Puanı
1
Yaş
50
Yer
İstanbul
Telsiz Çağrı Kodu
123
Arkadaşlar uzun araştırmalarım sonucunda ekteki araca müşteri olmayı düşünüyorum.
Ekte linki bulunan araç hakkında bilgi verecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

http://www.sahibinden.com/ilk_sahibinden_4x4_v6_keyfi_acil_-09WQQaXQQ11346803WQQpXQQdisplayitem
 

Etiketler
Ynt: Suzuki Vitara V6 2000 Tipi İçin Fikirleriniz

Vitara 2,0 V6 son 1998'e kadar üretilmiş bir araç ve 1.6 jlx kadar yaygın ve kabul görmüş değil. Dolayısıyla parça sıkıntısı yaşanabilmekte, İstanbul için bu sıkıntı daha az olsa da 1.6 kadar rahat değil. Örneğin ben Denizli'deyim 1.6 'nın her parçası anında bulunamıyor veya fahiş fiyatlar isteniyor. Aracın kendi parçası bir yana 1.6'daki 15 inch lastikle V6'daki 16 inch lastiğin fiyatı bile farklı.
Ayrıca yakıt tüketimi, satışta zorluk, vergi V6'nın diğer dezavantajları.
Bunun yanında V6'nın daha güçlü ve teknolojik bir motora sahip olması avantaj yönü. Örneğin V6'lar sübap ayarını kendi yapar, triger kayışı yerine zincir bulunur, jantlar 16 inchtir.
Bunları dikkate aldığımızda genel için V6 yerine, 1.6 jlx daha doğru bitr tercih olur.
Ama herkesin şartları farklı olacağından en doğru tercihi kendiniz yapacaksınız.
Fakat acizane tavsiyem, illa V6 düşünürseniz linkini verdiğiniz araç yerine V6 'nın son modeli olan 98 ve km'si daha düşük, ağır bakımları yapılmış (veya bakım km'sine uzun zaman olan) bir araç tercihi etmenizdir. Araç 213000 de iyi bir ekspertiz yapmadan almayın. Triger zincirinin durumunu inceletin, gevşemişse gerilebiliyor fakat değişim şart olursa bildiğim kadarıyla masraflı bir işlem. Motor durumu iyi olsa bile diskler, balatalar, şanzıman ve diferansiyel yağları, bujiler ve kabloları derken yüksek masraf açabilir bunlara ek olarak bir delpg düşünürseniz masraf kabaracaktır.
Eğer baktığınız araç km'si yüksek olmasına rağmen bakımlıysa hayırlı olsun. İlla her yüksek km'li araç masraf isteyecek de değil mesela benim araç 230000'i geçti ama full bakımlı.
Gönlünüze göre bir araç bulmanız dileğiyle...
 

Ynt: Suzuki Vitara V6 2000 Tipi İçin Fikirleriniz

Abdullah beye katılıyorum biraz masraflı v6 2000 ama bir tadını alırsanızda vazgecemessınız dıyorum.
96 213000 km çok bencede ve otomatık olması benim için dezavantaj iyidir kötüdür tartışılır ama ben sevmiyorum otomatik vites lpg ile ş dışı 200 kurusa kadar duser yakıt 140 150 km hızda klıma acıkken yakıyor benım v6 ş içi 230 kuruş civarına çıkıyor.
Arazıde 1.6 ya gore ağır bir araç fakat motor gucu o dezavantajı yokedıyor.Bence zincirine baktırın sorun yoksa alınabılır dıger bakım masrafları 1000 1500 tl yı gecmıyor içim rahat etsın ne varsa değistirin dersenız ben baskı balata debriyaj merkezleri dahıl 1000 tl cıvarında harcadım ama sıfır gıbı oldu.
Kısacası ıcınıze sınerse alın derım..
 

Ynt: Suzuki Vitara V6 2000 Tipi İçin Fikirleriniz

bende 98 modeli vardı kırmızı renkli.kullanımı cok keyfli ama yakıtı bır okdar fazla.

tüp taktırdım bir türlü uyum sağlamamıştı zavolli idi sanırım markası.Frene bastığım aman araç stop ediyordu bir türlü çaresini bulamadım.Hatırladığım kadarı ile 4-5 sene once tüpteki yakıtı 300-350 arası idi.

Bana kalırsa yorum yapan arkadasları dinle ve 1.6 düşün...
 

Ynt: Suzuki Vitara V6 2000 Tipi İçin Fikirleriniz

Cevaplar için teşekkürler. Sanırım sizi dinleyip tüplü bir 1.6 jlx alıcam. Hafta sonu araba pazarlarını bi dolaşayım bakayım.
 



Ynt: Suzuki Vitara V6 2000 Tipi İçin Fikirleriniz

Araca şimdi bakıp geldim. Usta götürmedim ama ilk bakışta trigiyer zincirinin değişmesi gerekiyor gibi. Bayağı bi sesi var. Saten satıcıda itiraf etti. Hiç değişmemiş
Açıkcası araba fazla içime sinmedi.
 


Ynt: Suzuki Vitara V6 2000 Tipi İçin Fikirleriniz

Şuanki aracım Grand Vitara 2.0 4 Silindir. Oldukça memnunum. Özellikle LPG bedava yakıyor.
 

Ynt: Suzuki Vitara V6 2000 Tipi İçin Fikirleriniz

s a peki 3 kapımı 5 kapımı daha uygun bunların bildiğim kadarı ile güçleri aynı arazide hangisi daha başarılı ya da farkı yokmu saygılar.
 

Ynt: Suzuki Vitara V6 2000 Tipi İçin Fikirleriniz

İkiside bana göre aynıdır sadece tercih meselesi.
İşin içinde aileli geziler varsa kesinlikle 5K.
Eğer aile kalabalık değilse o zaman 3K. Avantajları yok değil. hani.

Suzukilerin en sorunsuz kasaları 1.6 JLX 3K şimdi daha iyi anlıyorum.
 



Ynt: Suzuki Vitara V6 2000 Tipi İçin Fikirleriniz

94 98 arası nasipse bi 3 k düşünüyorum bunların motorları nasıl takriben kaç bin gider bu araçlarda dikkat edilmesi gereken yerleri nereleri,bende freelander var cok memnunum onu hacıya vercem bi araç lazım vitara 3 k olur büyük ihtimalle,aslında niva yada bi ara baktım içim ısınmadı hiç içi güzel değil nasip hayırlısı allahtan bakalım.
 

Ynt: Suzuki Vitara V6 2000 Tipi İçin Fikirleriniz

97 ve yukarısına bakın bu modeller enjeksiyonlu motorlar. En makbülü ve sorunsuz olanları.
Vitaradan şaşmayın.
 

Ynt: Suzuki Vitara V6 2000 Tipi İçin Fikirleriniz

benim tercihim manuel abi otomatik alsam ne gibi artı ve eksileri olur 98 leri 15 civarı bu araçların sonuçta alcam yükseltcem birazda off roadı hazırlıycam.
 

Ynt: Suzuki Vitara V6 2000 Tipi İçin Fikirleriniz

valla nurullah abı senın mor jlx de otomatıkdı sende kullandın hatta derceye grdın ben 6 aydır aksesuaR HARIC SEYTAN KULAGINA KURSUN MASRAF ACMADI
 

Ynt: Suzuki Vitara V6 2000 Tipi İçin Fikirleriniz

bende 2.5 v6 grand vitara var.bende daha yeni aldım.v6 dan korkma.gaza fazla basmazsan kedi gibi mülayim.gaza bastığında aslanın kükremesini bile geride bırakacak mükemmel bi motor.bu arabada sakin kullanımda 1.6 nın yaktığına yakın yakarsın.şöyle düşün motor kasaya göre büyük.v6 alacak olursan 2.5 almanı tavsiye ederim.şehir dışı 23-25 şehir içi 32 krş yakıyor.tabi bu kış şartlarında.karar senin.alacağın aracın şimdiden hayırlı olsun.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,451
Mesajlar
1,518,113
Kayıtlı Üye Sayımız
172,104
Kaydolan Son Üyemiz
onur57

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst