Uzun Süreli Karavan Seyahatinde Vize Sorunu

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan thered Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,945

thered

Yeni Üye
Mesajlar
7
Tepkime Puanı
2
Yer
İstanbul - Bolu
Merhaba

Bir motokaravanla avrupadaki vizesiz girilebilen ülkeler arasında seyahat yaparak buraya dönmeden avrupada karavanda yaşamak mümkün mü?
Yani Yunanistandan çıkış yapıp bir süre orada kalıp sonra her biri 90 güne kadar vizesiz giriş izni veren bosna, arnavutluk, makedonya, kosova gibi ülkelerde 3er ay zaman geçirip sonra oradayken yeniden schengene başvurup döngüyü tekrar başlatmak mümkün mü?

Kısacası bir motokaravana atlayıp ülke gündeminden uzak şöyle 3-5 yıl kafa dinleyip, ülkeye dönmeye gerek kalmadan avrupa içinde bu şekilde bir dolaşım mümkün olabilir mi? Bilgisi olan cevaplarsa sevinirim. Teşekkürler
 

Etiketler

Bir uzmanlık sorusu .
Shengen vizesi en fazla , 6 ay içinde 3 ay verilir . 3 ayda diğer ülkelerde geçirseniz 6 ay olur . Tekrar shengen için 3 ay vize alsanız . Türkiye ye giriş yapmadan devam edemezsiniz diye düşünüyorum .
Bir vize bürosundan etraflı bilgi alabilirsiniz .
Öğrenirseniz bizede malumat verirsiniz .
 

Shengen vizesi almanız için vatandaşı olduğunuz ülkedeki herhangi bir shengen ülke konsolosluğuna yada oturum izninizin olduğu ülkedeki bir ab ülkesi konsolosluğuna müracat etmeniz gerekir.örnek vermek gerekirse üç aylık shengen vizenizle yunanistanda gezerken vizenizin son gün makedonya'ya geçtiniz üsküpteki İtalya konsolosluğuna gidip shengen vizesi alayım burdan italya'ya devam ederim derseniz konsolosluk size Türkiye'deki İtalyan konsolosluğuna başvurmanızı söyleyecektir.ancak 90 gün kalışlı bir yıl veya iki yıl gibi uzun süreli shengen vizeniz varsa üç ay Yunanistanda kaldıktan sonra mekadonya'geçiş yapıp üç ay kaldıktan sonra tekrar herhangi bir shengen ülkesine geçebilir vizenizin sonuna kadar bunu tekrarlayabilrsiniz.
 

Avrupa birliği devletlerinde bir sene içinde bir seferi 90 günden uzun olmamak üzere 180 günden fazla kalamazsınız ve takip eden iki senenin 180 günlerini birleştiremezsin.Bir Avrupa birliği devletinde geçen günleriniz tüm Avrupa birliği ülkelerinde geçirilmiş gibi sayılır yani Almanyada 90 gün,italyada 90 gün,fransada 90 gün hesabı yapamazsınız.Durum böyle olunca Avrupa Birliği devletlerinde toplamda 90 gün geçirince buradan çıkıp Avrupa birliği devleti olmayan bir yerde kalmaya devam edeceksiniz buradaki izin verilen süreyi bitirince ki genellikle bir giriş 90 gün izin verilir yılın 180 gününü geçirmiş; Avrupa birliğinde ikinci bir 90 gün izin hakkına kavuşmuş olacaksınız yine Avrupa birliği ülkesine girer bir 90 gün daha kullanırsınız artık Avrupa Birliğinde o seneki hakkınız bitmiştir.Şimdi yeniden Avrupa birliği olmayan ülkeye girer senenin son 90 gününü burada kullanırsınız.
Sene bitince Yine Avrupa birliği devletlerine girme hakkınız doğar ve bu planı yine tekrar edersiniz.
Dikkat etmeniz gereken detay Şudur: Avrupa birliği dışı devletler sizi yılda toplamda kaç gün,kaç parça halinde kabul eder,Yani diyelimki Makedonya devleti o sene 90 gün izin verdikten sonra o sene bir daha Makedonyaya sokmaz mı sokarsa o sene içinde ilk 90 günden sonra ne kadar ara ile yeniden giriş izni verir kaç gün verir?
Bütün bunları bilir dikkatli planlama yaparsanız 3-5 sene gezebilirsiniz.
Tabiki bir sıkıntı daha var Bazı ülkeler pasaportunuzun geçerlilik süresine titizlenir yani 6 aydan az süre kalmışsa ülkeye kabul etmez.Durum böyle olunca daha 6 aylık süreden daha fazla zaman varken uygun bir devletin Türkiye elçiliğine baş vurup pasaportunuzu yeniletmeniz gerekir.Bakın pasaport defterine yeni tarih basılmıyor,yeni bir pasaport defteri düzenleyip size veriliyor yani zaman alan bir işlemdir bunuda planlamanız gerekir.
Haydi kolay gelsin.
Ben ufak bir düşünce eksikliği içine düştüm.
Ben yeşil pasaport sahibi olduğum için Avrupa birliği devletlerine girerken vize aranmıyor sorulmuyor durum böyle olduğunda sizi de kendim gibi yeşil pasaport sahibi gibi düşünme gafletinde bulundum kusura bakmayın.
 
Son düzenleme:



Sorunuzun cevabı dış işleri bakanlığının sitesinde mevcut


5.BİR ÜLKENİN HANGİ TEMSİLCİLİĞİNDEN VİZE ALABİLİRİM?
Uluslararası kural; vize başvurunuzu daimi ikametinizin olduğu yerden yapmanızdır. .
Bir ülkenin Türkiye’de birden çok Başkonsolosluk ve Konsolosluğu var ise, vize başvurunuzu ikametinizin bulunduğu yere yakın olan temsilciliğe yapmanız gerekir. Bu hususu da ilgili temsilcilikten önceden öğrenmenizde yarar vardır.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,464
Mesajlar
1,518,265
Kayıtlı Üye Sayımız
172,117
Kaydolan Son Üyemiz
fmt35

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst