Vitara Yükseltme, Lastik Ölçüleri, Aks Ilişkileri Bilgilendirme

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan turkergen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,411

turkergen

Kamp II
Mesajlar
457
Tepkime Puanı
52
Yer
İzmir
Web
www.4tmuhendislik.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB3BTG
Merhaba Arkadaşlar;
Lastiklerin ölçüleri ile ilgili ve yükseltme ile ilgili resimde çizim ve bilgi mevcuttur. Uygun yükseltme aralığı nı da buradan görebilirsiniz. 15 inç jant 38,1 cm yanlış yazmışım çizime

Lastik ykseltme
 
Son düzenleme:

Etiketler


2 inç yükseltmeye karşılık 5,08 cm aşağıya itilen aksı yukarı almak için 30/9,5/15 lastik takarsak akstaki farkımız 1 ,63 cm e düşüyor. Diferansiyel 3,45 cm daha yerden yükselmiş oluyor. Fakat bu ebatlar için diferansiyel oranlarını değiştirmek gerekebilir. Orası da ayrı bir tartışma konusu. Lastik ebatları değişince ister istemez araç hantallaşıyor asfaltta yokuşlarda hafif bayılmalar oluyor. Diferansiyel oranları değişince araç hızdan iyice düşüyor fakat bu sefer tork kazanıyor. Amacımız hiz olmadığı için bayılma konusunu es geçiyorum fakat bu da uzun kilometreli yol yapacaksanız ayrı bir sıkıntı oluşturabilir. Aslında her şey sizin arazi de yapmak istediğiniz işlerle ilgili.
Ben kendi aracımda 2 inç yükseltme ile diferansiyel kolları olmadan 235/75/15 kullanıyorum. Bazı arkadaşlar 1,5 inç ile 30/9,5/15 kullandığını söylemiş. 235/75/15 içten şaseye sürtüyor. Bunu önlemek için de 5 CM flanş takarak kullanıyorum. 2 inç yükseltme yapıp ön diferansiyeli aşağı almak için askı kolları takmak yaptığınız yükseltmeyi anlamsız kılarken sadece dışarıdan bakıldığında büyük lastikli bir aracınız var görünüyor. Ama diferansiyel yine aynı yükseklikte kalıyor. Bu işin tam çözümü ;
1) Araca yükseltme uygulamak,
2)Yüksek lastik takarak diferansiyeli yukarı çekmek
2) Büyüyen lastik ebadından dolayı aracın çekiş düşüklüğüne göre diferansiyel oranlarını belirlemek (ayna /mahruti)

3l
 
Son düzenleme:

Arazide aşırı batakta debelenen biri değilim. Hafif arazi gezileri yapıyorum ama yeri geliyor taşlık kayalık zeminleri tırmanmak durumunda kalıyorum, Arazide zemin zoramaya başladı mı hep 4L ile geziyorum. 4L de max 30-40 km gidebilirsiniz. Bu da hoplayıp zıplayan bir arazi için zaten yeterli.
Son yapmak istediğim mevcut 2 inç yükseltmeyle 30/9,5/15 lastikler takıp diferansiyel oranlarını değiştirmeden arazi de aracı tecrübe etmek. Eğer benim kriterleri karşılıyorsa bu şekilde devam etmek. Yoksa her şeyden vazgeçip yapılı bir samurai almak daha mantıklı..
Faydalı olması dileklerimle..
 





Ben teşekkür ederim en azından kafamızdaki bazı sorulara cevap bulabiliriz diye düşünüyorum. Yanlış anlamayın beni ama zamanında arazi araçlarımız var diye bize herkes kazık attı. Artık her şeye şüpheli yaklaşıyorum. Hep söylüyorum 8 sene önce 1000 tl ye aldığımız şnorkeller şimdi 450 ye bulunabiliyor. 500 tl verip aldığımız GET ler şu an da yine aynı para veya daha ucuz.Daha bunun gibi bir çok şey. Ne değişti o zamandan bu zamana... İnanın diferansiyel oranlarında kendim tecrübe etmeden kesinlikle değişiklik yapmak istemiyorum. Herkes farklı bir şey söylüyor. Yok o olmaz şu olur.İlla o olmalı diye bir çıkarılıyor o parçanın fiyatı arabanın 4 te 1 i fiyatına...alan alıyor..farkı oluyor mu bilmem. Yanılıyorsam düzeltin amacımız bilgilenmek ama samurailerde aynı oran diferansiyelle 31 inç lastik çeviren var. Hem de 1,3 motorla...Güvenmediğim için artık her şeyi kendim deneye deneye paylaşıyorum. Herkesin araziye bakışı farklıdır. Bu yüzden amaca yönelik aracınızı hazırlamak önemli. Ama illa böyle olacak şöyle olacak diye bir şey yok. Kişinin arazideki yapacaklarına göre seçimler yapması önemli. O yüzden de fırsat buldukça bilgi paylaşımı yapmaya çalışıyorum..
Tekrar teşekkürler, selamlar..
 

merhabalar bende 2006 1.6 3k grand vitara var. üzerinde 235 70 16 at petlas kış lastiği var . lastikler 6 aylık. ben ebat olarak daha küçük lastik kullanabilirmiyim örneğin 205 55 16 gibi. bu lastiği kullanırsam muayenede sorun olurmu.
 

merhabalar bende 2006 1.6 3k grand vitara var. üzerinde 235 70 16 at petlas kış lastiği var . lastikler 6 aylık. ben ebat olarak daha küçük lastik kullanabilirmiyim örneğin 205 55 16 gibi. bu lastiği kullanırsam muayenede sorun olurmu.
Merhaba;
235/70/16 lastiğin yanak genişliği 235 x (70 /100 ) =164,5 mm yani 16,45 cm dir. Takmak istediğiniz lastik 205/55/16 yanak genişliği ise 205 x (55 /100)=112,75 mm yani 11,27 cm dir. Arabanız 5,18 cm yere yaklaşırken tabanı ise 3 cm daralacaktır. Lastik hesap sitelerinden kontrol ederseniz değişimin -% 16 olduğunu görürsünüz. Lastik ölçü farkları +-%3 ten fazlası güvenlik, yol tutuş vs yüzünden tercih edilmemelidir. Konu ile ilgili Önce internette güzel ve detaylı bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim (5dk nızı almaz). Sonrasında da servisinize danışınız.Kolay gelsin.
 



Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,438
Mesajlar
1,517,945
Kayıtlı Üye Sayımız
172,090
Kaydolan Son Üyemiz
senarif1

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst