Araba İle Avrupa Turumuz

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan keremcimen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 109
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 66,956
Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

İtalyaya giderken

Yol 00


Yol 01


Yol 02


Yol 03


Yol 04
 

Etiketler
Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

garda gölüne geliş amacımız yine Çocukluğumuza inmek. Kızımı eğlendirmek için Gardalande geldik ama gerçekte kendimizi eğlendirmeye getirmişiz :D. Gardaland legolande göre daha büyük ve daha güzel bir eğlence merkezi. Yetişkinlere daha fazla hitap ediyor ama çocukları da eğlendirmek için her şey düşünülmüş. Bilet fiyatları legolande göre daha uygun. Biletleri Lido Campingin resepsiyonundan temin edebilirsiniz. 1 m nin altındaki çocuklar ücretsiz girebiliyor. Biz sadece 2 yetişkin için bilet aldık 60 euro bilet fiyatı ödedik. Kızımızdan bilet istemediler. İçersi çok kalabalık mümkün oldukça hafta sonları gitmemek gerek. Biz para günü gittik ve acayip sıra vardı. sabah 10- akşam 23 arası açık. Parkın önünde yeterli araç park alanı var ve günlük 5 euro. Kalabalıkta sıra beklemek istemezseniz pass card alabilirsiniz. Pas cardın fiyatları biraz yüksek içeriğine göre 15-50 euro arası değişiyor.
 



Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

Hem kızımızın hem de kendi gönlümüzü eğlendirdikten soran venedik'e doğru yola çıkıyoruz. Gezimiz boyunca otoban pek kullanmadık Garda venedik arası 170 km. Yollar bölünmüş güzel ve sakin yolumuz yaklaşık iki buçuk saat sürdü. Venedik te Camping Rialto da kaldık.( 45.483677, 12.283828 ) Güzel sessiz ve temiz bir kamp alanı. Kampın 100 m yakınında LIDL market var. Kampın içerisinde Bungalov seçenekleri de mevcut. Ücret 2 kişi, çocuk ve elektrik 36 euro. Venediğe toplu taşıma ile gitmek en mantıklı seçin. Çünkü otobüsün indirdiği yerde trafik araçlara kapanıyor parka bırakmak zorunda kalıyorsunuz. Park ücretleri çok pahalı. 12 saat için ortalama 15-20 euro civarı park ücreti alıyorlar. Kampın hemen karşısında otobüs durağı var venediğe gitmek 10 dakika sürüyor. Gidiş dönüş bileti kişi başı 2 euro. İki kişi 4 euro ya gidip dönebiliyor.

Yol
 



Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

Adriyatik denizi kıyılarında yer alan Venedik 118 adacıktan oluşur. Bu adaları birbirine bağlayan 170 kanal ve 400 köprü bulunur. Romantizmin kalbi olarak da bilinen Venedik Labirentimsi daracık sokakları, gösterişli sarayları, kiliseleri, kanalları ve köprüleri ile rüya gibi bir şehirdir. Venedik deyince yapılması akla gelen ilk şey gondol turudur. 1 saatlik gondol turu yaklaşık 60-80 euro arasında değişiyor. Biz aynı kampta kaldığımız geç bir çiftle beraber yaptık ve aile başı 40 euroya turu yaptık. Gondola alternatif küçük teknelerle de kanallarda tur atabilirsiniz. Kanalların en büyüğü Büyük Kanal dır. Kanalın uzunluğu yaklaşık 3800 m civarıdır ve genişliği 30-80 metre arasında değişmektedir.Büyük kanal üzerinde ki en eski köprü Rialto Köprüsüdür.Diğer önemli köprü ise Dükler Sarayı ve Yeni Hapishane arasında inşa edilen Hasret ( İç çekiş ) köprüsüdür.Dükler Sarayı gotik tarzda inşa edilmiş oldukça gösterişli bir yapıdır. Sanmarco meydanı italyanın en geniş meydanı olup 175 metre uzunluğunda 82 metre genişliğindedir.

1. Dereceden Önemli Gezilecek Yerler

San Marco Meydanı
San Marco Baziliskası
Dükler Sarayı
Campanile ( Çan Kulesi )
Saat Kulesi
Büyük Kanal
Rialto Köprüsü
İç Çekiş Köprüsü ( Ponte Dei Sospiri )
Mocenigo Sarayı
San Simeone Piccolo Kilisesi


2. Derece Gezilecek Yerler ( Vakti Bol Olanlar )

Sansovino Kütüphanesi
Doğal Tarih Müzesi
Murano ve Burano Adaları
Arkeoloji Müzesi
 



Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

Venedikten sonra Adriyatik kıyılarına iniyoruz fakat havanın azizliğine uğruyoruz. Hava çok kötü soğuk ve yağmurlu. Yol güzergahımız Pula, Rijeka, Zadar, Split ve Mostar. Yol çok uzun olduğu için Zadar da 1 gece konakladık ve ertesi gün mostara vardık. Hırvatasitan da otobanlar pahalı. Ödeme sistemi bizde ki eski biletli sistem. Bölüm bölüm 2 defa otoban kullandım. Birincisinde 15 euro, ikincisinde 8 euro ödeme yaptım. Mostra vardığımızda eski şehir diye tabir edilen köprünün olduğu yerde 30 euroya pansiyonda kaldık. Araç park sıkıntısı yok.

Yol1


Yol2
 

Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

puladan görüntüler. Pula benim çok hoşuma gitti. Kendimi egede küçük sahil kasabasındaymışız gibi hissettim.

Pula02


Pula00


Pula01


Pula03
 



Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

MOSTAR

Şehir ismini ünlü köprü Mostardan almaktadır. Köprü şehri ikiye ayırmaktadır ve bir tarafta Boşnaklar diğer tarafta Hırvatlar yaşamaktadır. Mostar köprüsü Neretva Nehri üzerinde Mimar Sinan'ın öğrencisi Mimar Hayreddin tarafından 1566 yılında inşa edilmiştir. Neretva Nehri'nden 24 metre yüksekte 30 metre uzunluğunda, 4 metre genişliğinde olan Mostar Köprüsü, dönemine göre gelişmiş bir teknolojiyle inşa edilmiştir.. Köprü inşaatında 456 kalıp taş kullanılmıştır.

Bosna-Hersek'te başlayan iç savaş sırasında Mostar Köprüsü'ne ilk saldırıyı 1992'de Bosnalı Sırplar düzenlemiş. 9 Kasım 1993'te Hırvat tankları köprüye daha büyük bir zarar veren saldırılarını başlatmış ve Kasım ayının sonunda köprü tamamen yıkılmıştır.

Mostar Köprüsü' nün eski hâline uygun olarak yeniden inşası çalışmaları UNESCO ve Dünya Bankası’nın desteğiyle 1997'de başlamış. Macar ordusundan dalgıçlar orijinal taşları nehir yatağından bulup vinçlerle çıkarmış. Bombardımandan ve suyun içinde bozulmaya uğramış taşlar yapıda kullanılamadığından, orijinal taşların çıkarıldığı, günümüzde kapalı olan taş ocağı tekrardan bu iş için açılıp, aynı ocaktan çıkarılan taşlar köprünün yapımında kullanılmış. Türkiye köprü yapımına yaklaşık 1 milyon dolarlık yardım yapmış.

GEZİLECEK YERLER

Eski Küprü ( Stari Most )
Eski Köprü Müzesi
Muslibegovica Hause
Hersek Tarih Müzesi
Koski Mehmet Paşa Camisi
 



Eskiden evlenecek erkekler cesaretlerini kanıtlamak için düğünden bir gün önce köprüye gelerek aşağıya atlıyorlarmış. Mostar Köprüsü'nü görmek için dünyanın dört bir yanından gelen turistlere göz zevki sunmak için köprüden atlayan gençler karşılığında 30-40 Euro alıyor. Bir genç turistlerden para toplarken diğer genç, kendisini Neretva Nehri'nin mavi sularına bırakıyor. Paylaştığım video gaza gelip atlayan bir turistin görüntüsü.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jNjPtzsZ0PU[/youtube]
 

Ynt: Araba İle Avrupa Turumuz

Yine düşüyoruz yollara sıra da Dubrovnik var. 145 km lik bir yoldan sonra Dubrovniğe 15 km mesafede Orasac bölgesinde Camping Pod Masliona geliyoruz. Denize 300 m mesafede ağaçların altında temiz güzel bir kamp. Gecelik elektrik dahil 18 euro .

Yol
 




Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,471
Mesajlar
1,518,471
Kayıtlı Üye Sayımız
172,125
Kaydolan Son Üyemiz
erozaydin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst