Arama sonuçlarınız

1. erdem kılıç

Uyku Tulumu Hakkinda

Uyku tulumları hakkında ayrıntılı bir yazım var. Onu paylaştım. Sentetik uyku tulumunda konforr derecesi -10 olan model tercih etmelisiniz. fiyatı 500- 600 tl gibidir. işinizi görür. Soğukta ucuz ne idüğü belirsiz 100 liralık şeylere yönelmek intihar etmek gibi bir...

2. erdem kılıç

Uyku Tulumu Hakkinda

UYKU TULUMUNDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN ŞEYLER NELERDİR. ÜŞÜMEDEN KONFORLU BİR UYKU İÇİN NELER YAPILABİLİR? Sentetik veya organik olmak üzere iki tip dolgu malzemesine sahip uyku tulumu üretilir. Önce bu iki tulumu kısaca karşılaştırarak tanıyalım. Sentetik uyku tulumu : Maliyet olarak kaz tüyüne...
  3. erdem kılıç

Uyku Tulumu Hakkinda

Bu uyku tulumu ile yazın adalarda konaklayabilirsiniz. Evinizdeki kalın bir battaniyeden farkı yoktur.

4. erdem kılıç

Mat Seçimi Konusunda Yardımcı Olabilirmisiniz ?

Klasik mat ile yaz kıs her zaman rahat edersiniz. Konfor olayı ise doğa da konfor aramam. Kar ve buz üzerinde gecelemeyecek isem şişme mat kullanmıyorum. klasik matı kış mevsiminde de kullanmak sıtersenız, alüminyum folyolu modelleri ( thermarest ) tavsiye ederim. Ovarken...
  5. erdem kılıç

Kamp Için Sırt Çantası Seçimi Ve Önerileri

mesajınız eski. Çantayı sanırım aldınız. Çanta, ayakkabıdan sonra en önemli ekipmanlardan sayılır. Dauter gibi sadece çanta üretimi yapan markaları tercih etmelisiniz. 15 senedir kullandıgım model var, hala yırtık bile yok. Siz çantayı değil, o sizi taşıyor. Deuter ağırtdır, fakat...

6. erdem kılıç

Uyku Tulumu Hakkinda

Yaz konaklaması için pek fazla düşünmenize gerek yok. Konfor ısı değeri +2 olsa yeter. 350 TL'nin de altına girmeyin. Dağclık için deseydiniz uzun uzun bahsederdik.. Sanırım tulumu almış olmalısınız.

7. erdem kılıç

Kamp Yerinde Güvenlik(hayvanlardan)

15 yıldır doğada kamp yaparım. Sonradan dağcılık ile ilgilenmeye başladım. Bu güne kadar yaban hayvanı ile şahsen göz göze karşılaşmadım. Bir kaç kere çalı çırpı toplarken yılan gördüm. Ama dokunmadım, başına dkilip seyretmedim. Türkiye de bolkarlarda engereğin zehirli bir türü var. Orda...
  8. erdem kılıç

Uyku Tulumu Yerine Mont/giysi Alternatifi Tavsiyeniz.

-25 diyorsunuz. Bu, oldukça ciddi bir soğuk. The north face' nin himalayan parkasi var. 800 pro kaz tüyü. Fiyat 2900 TL. Kutuplar ve yüksek irtifa içindir. Ama o denli bir soğukta vucut hareket ederek kendi sıcaklığını kullanmasi gerekiyor. O parka dahi tek başına riskli olacaktır. Herhangi...
  9. erdem kılıç

Trekİng Ayakkabisi Nasil Seçİlİr....

Geçen bir trekking gurubu ile doğa yürüyüşüne katıldım. Facebook sayfasında zor parkur kategorisinde gösterildiği için bu fırsatı kaçırmak istememiştim. Ekip performansı çok iyi, yürüyüş de keyifli geçti. Hatta zor parkura tecrübesi az kişiler de katılmıştı. Böyle başlayanlara hep sempati...

10. erdem kılıç

Uyku Tulumu Seciminde Bilgi

Kamp yapacağınız mevsim ve iklim şartlar ınasıl olacak. Anapurna çadır kış dağcılığında kullanıyorum. -13 dereceye kadar oldukça konforlu ve ssıcak geçiriyor. Hatta terliyorsunuz, Ama o ısıdan düşük değerler olursa üşüyeceksiniz.. zaten ektreme 28 ....! Lakin sıcak ıklım ve mevsimde kullanıma...

11. erdem kılıç

Yardımınıza, Tavsiyelerinize Ve Tecrübelerinize Ihtiyacım Var

Ben yazıyorum, ama siz o kampı çoktan yapmış oldunuz :) Olsun yine de hatırlatmak gerekir; Şişme yatak, mat veya kendinden şişme mat gibi şeylere girmeyin. Çok konfor beklendisi olanlar (doğaya gidiyor konfor arıyorlar) veya yüksek irtifa dağcılıgı için kullanılır. Zaten şişirmesi ve...
  12. erdem kılıç

Hangi Çadırı Almalıyım?

Husky, ucuz ve bu fiyata göre Türkiye iklim şartlarında son derece başarılı çadırdır. 4 mevssim çadır ile 3500 mt. de şiddetli kar ve rüzgar altında kullandım. Amaca ve kişi sayısına göre model çeşitleri ve boyutları farklıdır. Pahalı ürün cogu zaman ucuz üründür..

13. erdem kılıç

Outdoor Çakmak

10 senedir zippo kullanıyorum ve küçük bir zippo koleksiyonum mevut. Çakmak benzin ile çalıstıgı için asla sönmüyor, ama rüzgarda alevi dalgalandığı için saç, sakal yanabilir. outdoor magazalarında su içinde sönmeyen kibritler satılıyor. Suya sokup çıkarttıgınızda toprak altında veya...
  14. erdem kılıç

Ilk Defa Kamp

Merhaba; Ben de yıllar önce başladım ve 20 yıldır bir tutku haline geldi. Siz bahar ve yaz aylarında yapacagınız için, 3 mevsim çadır almanızı tavsiye ederim. Rüzgar ve yağışa karsı da oldukça dayanımlıdır. üLKEMİZ ŞARTLARINDA kendini kanıtlayan Husky 3 mevsim çadırlardan sitediğiniz boyut...
  15. erdem kılıç

Ilk Defa Kamp

16. erdem kılıç

Çadır Seçimi

İstanbul da o yasadıgımız yağmurda ben çadırda idim, keyifle kahvemi yudumluyordum. Sorun yasamadım. Neredeyse 2 gün aralıksız saganak yağışta kalan biri olarak, 500 tl ve üzeri olan ve kendini kanıtlamış marka çadırlar işinizi görecektir. Bunlar döt mevsim çadırdır. Oldukça iyi kar yükü...
  17. erdem kılıç

Çadır Seçimi

İstanbul da o yasadıgımız yağmurda ben çadırda idim, keyifle kahvemi yudumluyordum. Sorun yasamadım. Neredeyse 2 gün aralıksız saganak yağışta kalan biri olarak, 500 tl ve üzeri olan ve kendini kanıtlamış marka çadırlar işinizi görecektir. Bunlar döt mevsim çadırdır. Oldukça iyi kar yükü...
  18. erdem kılıç

Bot Tavsiyesi

sadece bot üretimi yapan firmaların ürünlerini tercih edin. Bu tüm ekipman için geçerli..

19. erdem kılıç

Ormanda Bir Başına - Survivor Cinsi Macera.

Tek başınıza gitmeniz doğru olmaz. Sadece hayvan için demiyorum, insanlık halidir, her şey olabilir. Mesela en basit bir durumda bile arkadaşa ihtiyaç vardır. Odun keserken gözüme parça fırladı ve yanımda arkadaşlarım olduğu için hemen müdahale edebildiler. Aksi halde zor durumda kalacaktım...
  20. erdem kılıç

Günübirlik Gezilerde Sırt Çantası..

ben 22 litre çanta ile kış dağcılıgında zirve faaliyeti yapıyorum. Günü birlik trekıng için içi boş bile kalır. Su biraz yiyecek ve dış katman koruyucu bir ceket... CANTanın ancak ceyregini kaplar hocam... :)

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,770
Kaydolan Son Üyemiz
auron

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri