Yardımınıza, Tavsiyelerinize Ve Tecrübelerinize Ihtiyacım Var

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan AcemiSizofren Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,717

AcemiSizofren

Yeni Üye
Önceliklere herkese selamlar;

Liseden beri sürekli kamp yapmak istemişimdir fakat bir türlü imkanım olamadı. Bu sene sonunda güzel bir imkan yakaladım başlamak için ve devamının gelmesini umuyorum. Çok yakın bir tarihte Kuşadası Gençlik Festivali var.
4 günlük bir kamp macerası olucak. Hiç bir ekipmanım yok ekipman almam gerekiyor bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Biraz kilolu biriyim bu yüzden 2 kişik bir çadır almayı düşünüyorum. Yaz olduğu için uyku tukumuna gerek varmı bilemiyorum açıkçası bu konudada fikirlerinizi istiyorum şayet yok ise şişme yatak ve mat almam gerekiyor heralde.

Konuyu çok uzun tutmak istemiyorum kısaca ekipmanım yok ilk kamp meceram olucak ve gece en düşük 24 derece temmuz sıcağı festival kampı.

Etiketler
kamp
genelde çadırlar 2 kişiliktir zaten, tek kişilik bulsanız bile almanızı tavsiye etmezdim çünkü eşyalarınızı çadırın içine sokamazsınız muhtemelen, kişi + eşyası olarak düşünülmez çadırlar
tatil beldelerinde tulum ihtiyacı pek hissedilmiyor genelde ama mat her zaman kesinlikle gerekli
ekipmanlar için internette ve forumda pek çok liste var hatta geçenlerde yeni bi arkadaşımız da güzel bi liste hazırlamıştı,
bu arada festival için liste hazırlarken;
kampçılar içinde geçerli mi bilmiyorum ama festivallerde güvenlik önlemleri sıkıdır genelde, bırakın bıçak vs götürmeyi parfüm bile sokamazsınız, bizde de bu yüzden zeytinli rock fest heves olarak kaldı :smiley:

genelde çadırlar 2 kişiliktir zaten, tek kişilik bulsanız bile almanızı tavsiye etmezdim çünkü eşyalarınızı çadırın içine sokamazsınız muhtemelen, kişi + eşyası olarak düşünülmez çadırlar
tatil beldelerinde tulum ihtiyacı pek hissedilmiyor genelde ama mat her zaman kesinlikle gerekli
ekipmanlar için internette ve forumda pek çok liste var hatta geçenlerde yeni bi arkadaşımız da güzel bi liste hazırlamıştı,
bu arada festival için liste hazırlarken;
kampçılar içinde geçerli mi bilmiyorum ama festivallerde güvenlik önlemleri sıkıdır genelde, bırakın bıçak vs götürmeyi parfüm bile sokamazsınız, bizde de bu yüzden zeytinli rock fest heves olarak kaldı :smiley:
İlgilendiğin için teşekkür ederim :smiley: Peki Şişme Mat ile Şişme yatak arasında bir fark varmı, sen hangsini önerirsin ?

Kardeş şişme yatak olayını boşver. Ben bir kaç kez kullandım hiç kullanışlı değil. En son geçen yıl ki son kamp dönüşünde kestim bıçakla patlattım:smiley: içi hava olduğundan ne tarafa dönsen o tarafa eğiliyor düşüyorsun sürekli. Kamp malzemelerine gelince ihtiyacına göre değişir. Ben kendi listemi göndereyim sen ihtiyacın olanları seç:
----------ARAÇ-GEREÇ------------
KAPM ÇANTASI
FENER-PİL
TEPE LAMBASI
KALIN İP
BALTA
GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ
KOLİ BANDI
KALEM-KAĞIT
DÜDÜK
MİNİ KÜREK
YARA BANDI
SARGI BEZİ

---------OTURMALIK-YATMALIK------------
SERGİ (ÇADIR ALTLIĞI)
KAMP SANDALYESİ
KAMP MASASI
ÇADIR
TULUM
ŞİŞME YASTIK
PANÇO

---------YEMELİK------------
KAMP BIÇAĞI
PLASTİK TABİLDOT
PLASTİK KAŞIK
PLASTİK ÇATAL
PLASTİK BARDAK
TERMOS & MATARA
OCAK

---------TEMİZLİK---------
HAVLU
DİŞ FIRÇASI-MACUN
TUVALET KAĞIDI
SABUN

----------GİYMELİK--------
YEDEK ÇAMAŞIR
YEDEK ÇORAP
EŞOFMAN
YAĞMURLUK
ŞAPKA
TERLİK
POLAR
TİŞÖRT

----------ORTAK MALZEME-----------
TÜP
ÇAYDANLIK -SEMAVER
TAVA
IZGARA
MAŞA
ÇAY
KÖMÜR
TUZ-BİBER-ŞEKER
ÇEREZ-EKMEK-MEYVE
SU
ÇÖP POŞETİ
ISLAK MENDİL
BULAŞIK DETERJANI
PEÇETE
BULAŞIK BEZİ

Kardeş şişme yatak olayını boşver. Ben bir kaç kez kullandım hiç kullanışlı değil. En son geçen yıl ki son kamp dönüşünde kestim bıçakla patlattım:smiley: içi hava olduğundan ne tarafa dönsen o tarafa eğiliyor düşüyorsun sürekli. Kamp malzemelerine gelince ihtiyacına göre değişir. Ben kendi listemi göndereyim sen ihtiyacın olanları seç:
----------ARAÇ-GEREÇ------------
KAPM ÇANTASI
FENER-PİL
TEPE LAMBASI
KALIN İP
BALTA
GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ
KOLİ BANDI
KALEM-KAĞIT
DÜDÜK
MİNİ KÜREK
YARA BANDI
SARGI BEZİ

---------OTURMALIK-YATMALIK------------
SERGİ (ÇADIR ALTLIĞI)
KAMP SANDALYESİ
KAMP MASASI
ÇADIR
TULUM
ŞİŞME YASTIK
PANÇO

---------YEMELİK------------
KAMP BIÇAĞI
PLASTİK TABİLDOT
PLASTİK KAŞIK
PLASTİK ÇATAL
PLASTİK BARDAK
TERMOS & MATARA
OCAK

---------TEMİZLİK---------
HAVLU
DİŞ FIRÇASI-MACUN
TUVALET KAĞIDI
SABUN

----------GİYMELİK--------
YEDEK ÇAMAŞIR
YEDEK ÇORAP
EŞOFMAN
YAĞMURLUK
ŞAPKA
TERLİK
POLAR
TİŞÖRT

----------ORTAK MALZEME-----------
TÜP
ÇAYDANLIK -SEMAVER
TAVA
IZGARA
MAŞA
ÇAY
KÖMÜR
TUZ-BİBER-ŞEKER
ÇEREZ-EKMEK-MEYVE
SU
ÇÖP POŞETİ
ISLAK MENDİL
BULAŞIK DETERJANI
PEÇETE
BULAŞIK BEZİ
Teşekkür ederim :smiley:

Ben yazıyorum, ama siz o kampı çoktan yapmış oldunuz :smiley: Olsun yine de hatırlatmak gerekir; Şişme yatak, mat veya kendinden şişme mat gibi şeylere girmeyin. Çok konfor beklendisi olanlar (doğaya gidiyor konfor arıyorlar) veya yüksek irtifa dağcılıgı için kullanılır. Zaten şişirmesi ve indirmesi dert..

Markası bilinen 3 mevsim çadır, klasik mat ve yazlık tulum yeterlidir. Şunu bunu al diyerek oneri yapmak doğru lolmaz cunku ıhtıyaclar kişisel değişir. Ama ne alırsan al, kalıteli ve markalı olan şeyleri tercih edin..Ucuz mal her zaman pahalı oluyor..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR