Arama sonuçlarınız

1. KIPÇAK70

2018 Karavanla Orta Avrupa

Geceyi 30-40 km kala bir aotuhofda geçirdik. Aotuhof'u da Akdeniz45'den (Hüsetin Bey) öğrendim. Kendisine teşekkür ediyorum. Münih de gezi planımızda yok. Sadece alışveriş yapıp döneceğiz. Almanya gezdiğim ülkeler içinde en ucuzuydu yakıt hariç. Münih'te kamp malzemeleri satan marketi dolaştık.

2. KIPÇAK70

Akşam üzeri Münih'e gitmek üzere yola çıkıyoruz. Güneş batarken göl kıyında akşam yemeğimizi yiyoruz. İnternetten öğrendiğim kadarıyla gölün adı Cheimsee'ymiş.
  3. KIPÇAK70

Kırklareli Istranca - Longoz Ormanları

Geçmiş olsun, paylaşım için teşekkürler.

4. KIPÇAK70

Salzburg'a akşam üzeri ulaştık. 20 dakika kadar arabayla şehir içinde dolaştık. Büyük kızımla kaleye kadar çıktık. Çıkarken kızım yoruldu. Gişeye kadar geldik ve geri döndük kaleye çıkmak 4 ya da 6 avroydu sanırım.
  5. KIPÇAK70

Salzburg ilgili hiç plan yapmadım. Büyük kızım istediği için geldik. İki Saat kadar Salzburg'da kaldıktan sonra ayrıldık. Diğer şehirlerde olduğu gibi Salzburg'da da sokaların tamamı ücretli oto parktı. Kale ve çevresinden birkaç foto.

6. KIPÇAK70

Videoyu önce atmayı unutmuşum Traunsse Video: https://youtu.be/fbsiz_JOV6s?t=33

7. KIPÇAK70

Salzburg'a gitmek üzere yola çıkıyoruz.
  8. KIPÇAK70

Hallsttat foto
  9. KIPÇAK70

Yukarıdaki son foto Hallstatt'ın girişi Dışarıdan bir şeyler almamaya özen gösteriyoruz. Sırt çantamda bazı elektronik eşyalar (çalınmaya karşı önlem gezi boyunca hep çantamdaydı); ekonomik olsun diye de yiyecek ve içecekler (genelde marketlerden alınıp karavana hazırlandı.) Son foto kızlarım ve ben

10. KIPÇAK70

Hallsttat'a giderken foto

11. KIPÇAK70

Hallstat'a yerleşim yeri merkezinin tamamı park alanı ve ücretli. Boş yer varsa ışıklı uyarı var yoksa ana yoldan dönemiyorsunuz. Karavanlar içinse Karavan parkı hariç otobüs garajında bile park etmek yasak. Mutlaka karavan parkına girmek gerekli. Bense birkaç saat için karavan parkına para...
  12. KIPÇAK70

Hüseyin Bey ilginize teşekkür ediyorum. Kampingler konusunda fazla bilgim yok. Benim yazımda ve diğer yazılarda yaptığınız açıklamalar benim gibi acemi karavancılar için altın değerinde bilgiler içeriyor. Arıca bilgilendirme için de teşekkür ederim. İyi gezmeler.

13. KIPÇAK70

Burada bir gün kaldık. Su bulmuşken çamaşırlar yıkandı ve dinlendik. Yarın Halstat'a gideceğiz. Yabancı karavancılar wc boşaltıp, tuvaletleri kullanıp yarım saat bir saat durup para ödemeden gidiyorlardı. İçlerinde para ödeyenler de vardı.
  14. KIPÇAK70

Yıllık izin azalıyor artık Viyana'dan ayrılma vakti. Video: https://youtu.be/aqXTKNz_oZ0 Traunsee'ye doğru yola çıkıyoruz. Viyana'dan çıkarken saat Türkiye saatiyle saat 19 bu akşam gidebildiğim kadar gideceğim. Uykum geldiği yerde uyumayı planlıyorum. Yolda giderken birkaç gurbetçi bize korna...
  15. KIPÇAK70

Kahveyi Avusturya'ya ilk defa Osmanlılar getirmiş. Avusturyalılar kahveyi önce deve yemi sanmışlar. Sonra içilen birşey olduğunu ve nasıl içildiğini Viyana kuşatması sırasında Osmanlılardan öğrenmişler. Biz de Vajdahunyad'da yapay gölün kenarında termostan çay içtik bizden de çay içmeyi...

16. KIPÇAK70

Viyana'yı sel basmasından korumak için Tuna nehri çeşitli kollara ayrılmıştır. Son foto Franz Joseph 18 yaşında 1848 yılında amcası Ferdinand'ı devirerek tahta çıkmış(?) 68 yıl 1916 yılına kadar Avusturya-Macaristan imparatorluğunun son kralı olmuştur. Uzun süre krallık yapmasına rağmen dünya...
  17. KIPÇAK70

Türkler, Viyana'ya Kahlenberg'e kadar gelmişler.(?) Kahlenberg Viyana'nın dışında Viyana'ya hakim ve ormanlarla kaplı bir yer. Zamanı olanlar için günlük olarak gelinebilir. Yol üzerinde üzüm bağları ve şarap imalat yerleri var. Ben Bigbusun (hof on otobüs ) yeşil hattıyla geldim. Fotolar...
  18. KIPÇAK70

Viyana Prater (Lunapark) Beyaz Viyana Pas sahibi olanlar Madame Tussauds (Bal Mumu Müzesine) ve Dönme Dolaba ücretsiz binebiliyorlar.

19. KIPÇAK70

Müzelere girmeyi seviyorsanız sadece merkeze gelmek için metro ve tramvay bileti alıp merkeze geldikten sonra hof on otobüse binmek zaman kazandıracaktır. Bunun içinde tercihinize göre 2 ya da 3 günlük beyaz Viyana Pas alınmalıdır. Otobüste gezilen yerle ilgili (küçük sapma da olsa) Türkçe...
  20. KIPÇAK70

Viyana'da ve Budapeşte'de birden fazla hof on otobüs firması var. Aynı yerlere gitmekle birlikte rotalarında küçük değişiklikler var. Viyana'da Bigbus otobüsleriyle kırmızı hatta şehir turu. Güzergahı farklı olan yeşil ve sarı hattı da var aynı firmanın. Kırmızı hatla şehir turu: Video...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,043
Kayıtlı Üye Sayımız
166,788
Kaydolan Son Üyemiz
Cengizhan65

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri