Arama sonuçlarınız

1. koray_p

Karavanımızı Sonunda Tamamladık

Olumlu düşünceniz için teşekkür ederim. İddiali bir ifade olmuş :) Şimdilik yok ama ileride ticari olarak düşünebilirim.

2. koray_p

Öncelikle mesleğimi yazdım. Deniz hatayı hiç affetmez, cana mal olabilir. Bu yüzden en dikkatli şekilde çalışmanız gerekir. Bunun yanında titiz bir insanım. Her şeyi elimden geldiğince en iyi şekilde yapmaya gayret gösteririm. Gene meslekten dolayı da elimde bir çok alet ve takım mevcut. Henüz...
  3. koray_p

Merhaba, Taklit /esinlenme / örnek alma yok. Misal Atila Bey duvar kaplamalarını direkt yan çıtaların üzerine yapar, benimkinde neredeyse duvarlara bitişik. Pencereler gömme denebilecek kadar içeride. İkili koltuğum 100cm genişliğinde ve ön iki koltuk da dönüyor. Masa bir platformun üzerinde...

4. koray_p

Gaz devrelerini bakır boru ile yaptım. İşlemesi kolay, kaçak riski az. Sistemde seyir halinde de kullanılabilen Truma marka bir regülatör kullandım. Kaza anında gazı otomatik olarak kesiyor. Manifold sayesinde de istediğiniz bölümün gazını kesebiliyorsunuz.
  5. koray_p

Teşekkür ederim. Yakında merak ettiğiniz bölümlerin de fotoğraflarını da yayınlayacağım. Yatak aracın boylamasına olacak. İki ayrı yatak gibi ama arası dolu olacak. Boy 195-190 cm ve eni 187 cm olacak. Sanırım ülkemizde bu tip yerleşimi ilk ben uyguluyorum. Avrupa karavanların bir kısmında bu...

6. koray_p

Çekmeceler monte edildi. Lavabo altındaki kapak gaz valflerinin manifolduna kumanda etmek için yapıldı.

7. koray_p

Buzdolabı kapağını dolap kapaklarıyla aynı desenle kapladım. Diğer taraf üst dolap kapakları takıldı. Ocak ve lavabonun yerini alıştırdım ve monte ettim.
  8. koray_p

Koltuk üstü dolap yerine takıldı. Aydınlatmayı kontrol eden anahtarı dokunmatik ve dimmer 'lı seçtim. Kontrol paneli, ampermetre vs. yerine takıldı.
  9. koray_p

Tezgah duvarlarına alüminyum laminat kaplama yaptım. Tezgah üstü dolap montajlandı, alt aydınlatma yapıldı. Duvara 12v, 220v priz ve aydınlatma anahtarı monte edildi.

10. koray_p

Koltuk yanına USB şarjları ve 220v priz koydum. Buzdolabı yerine geldi.

11. koray_p

Sistemde Fiamm marka 100ah 'lik 3 adet AGM akü var. Güneş panelleri ise 3x150 watt. Kontrol için CBE PC220 tercih ettim. Akü şarj durumları, su tankları seviyeleri, hidrofor ve aydınlatma kontrolleri gibi birçok fonksiyona sahip. Ayrıca bir tane de ampermetre ilave ettim. Truma Combi yerine...
  12. koray_p

Dolap altı ve üstü ledler faal durumda.

13. koray_p

Dolap kapaklarımızı da takmaya başladık.
  14. koray_p

Truma Combi 4 CP Plus montaja hazırlanıyor. Kullandığım kablolar silikon kaplamalı ve yanmazdır. Kablo kesitlerini amper ve mesafeye göre seçtim. Toplamda 600 metreyi geçti. Design Tools linkinde basit ve güzel bir kablo seçici var. Yalnız uzunluk olarak hem pozitif hem de negatif kablonun...

15. koray_p

Kayar kapının deri kaplamasını da bitirip penceresini taktım. Hele şükür mobilya montajına başladım. Dolap üstü ve altlarına led şeritler koydum. Tezgahımız da yerini aldı.
  16. koray_p

Kapı üstünden yağmur sularının damlamasını önlemek için bir kanal yapıştırdım. Bu profili Türkiye 'de bulamadığımdan yurtdışından aldım. Biraz pahalı gibi ama işe yarayınca "olsun artık" dedim. Tüm ahşapların ölçülerini çıkarıp sipariş verdim. Toplu halde aşağıdaki gibi duruyor. Parçaları...
  17. koray_p

Remis sinekliğin denemesini yaptım. Kontrol panelinin hazırlıkları. Tente altı haricinde ekstra bir aydınlatma ekledim. Ön hekinin ampullerinin 10W olduğunu görünce toplamda 40W harcamak yerine 3W 'lık ledlerde değiştirdim.

18. koray_p

İlk defa karavan yaptığım için dolapların boyutlarını denemem gerekliydi. Basit bir şekilde kartonlarla şablon halinde tasarladım. Ölçüler hemen hemen ortaya çıktı. Ancak sonuçtan emin olmak için 3D halini görmek istiyordum. Sketchup programını kurcalayarak öğrendim. Tam 3 ay boyunca...
  19. koray_p

Güzel mesajlarınız için teşekkür ederim. Karavan 1+1 şekilde ruhsatlandırılacak. Arkadaki koltuğun kemerlerini TSE kontrolü ve TUV muayenesinden önce söktüm. Her sene muayene sırasında sökeceğim. Fiamma F65S tentemizi de taktık. Tavandaki pimlere takılacak olan montaj ayakları, tavandan tente...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,044
Kayıtlı Üye Sayımız
166,789
Kaydolan Son Üyemiz
tirpit

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri