Arama sonuçlarınız

1. Bilbo

Yaşam Aküsü 1

Ynt: Yaşam Aküsü 1 Ben Kurtadam'ın fikrine katılmıyorum, bir kaç tane aküyü birbirine bağlamaktansa onun yerine tek büyük bir aküyü kullanmayı tercih ederim. Birbirine bağlı aküler mutlaka birbirlerini olumsuz yönde etkileyeceklerdir. Aralarından birinin bozulup değiştirilmesi zaten dengenin...

2. Bilbo

Türkiye Koşullarında Karavanda 4x4 Gerekli mi?

Ynt: Türkiye Koşullarında Karavanda 4x4 Gerekli mi? Diğer arkadaşların da dediği gibi 4x4 gerekliliğini yolculuk tarzı belirler. Kampingden kampinge gidip, asfalttan çıkmayacaksanız gerek yok tabii. Ben camperımla 2 çıkışımdan birinde batarım. Çünkü habire ormanın en içine, denizin en kıyısına...
  3. Bilbo

Yaşam Aküsü 1

Ynt: Yaşam Aküsü 1 Selam, Motor çalışırken 2 akü de alternatörden besleneceğinden, yaşam aküsü daha yüksek ve boş olsa da ana aküyü boşaltmaz. Yanlışsam düzeltin lütfen. Her 2 akü de alternatörden şarj olmaya başlar fakat alternatör zorlanır ve sürekli başına bu gelirse ömrü kısalmaya başlar...

4. Bilbo

Land Rover Ambulans Camper Projem

Ynt: Land Rover Ambulans Camper Projem Merhaba Cem, Çekyat mekanizmasını ben de düşündüm, ama mekanizmayı yerine uydurma, zorluğu , bozulma-kırılma riski ve koltuk sırtlığına koymak zorunda kalacağım kalın kontraplak (ekstra ağırlık ve kalınlık demek) yüzünden vazgeçtim. Zaten araç içinde masa...
  5. Bilbo

Ynt: Land Rover Ambulans Camper Projem Teşekkürler Yaybek, Melih evet satılığa çıkarttığım westy avatardaki westfalia'dır, adı da 'Fıstık'.

6. Bilbo

Ynt: Land Rover Ambulans Camper Projem O çizimleri buraya koymak aklımda yoktu, sonradan aklıma geldi, kurşun kalemle kabaca çizdiğim şekiller bilgisayar ortamına aktarılınca böyle oluyor ama yine de okunuyor, gözlüklerini takmayı unutmuşsun herhalde. Yakın zamanda bir içmimar arkadaşımın...

7. Bilbo

Westfalia'mı satıp hemen arkasından başlayacağım projemi sizlerle paylaşıp fikirlerinizi almak isterim. Alacağım araç Sağlık bakanlığından çıkma Land Rover Defender Ambülans olacak. Yaşam alanı ölçüleri Boy: 220cm, En :170cm, yükseklik 155cm (ben 160 bildiğimden cizimlerimi bu şekilde yapmıştım...
  8. Bilbo

Land Rover Defender Ambulans kasa ölçüler

Ynt: Land Rover Defender Ambulans kasa ölçüler Net ölçüleri verecek kimse yokmu? Bende merakla bekliyorum, ölçülere göre çizimlere başlayacağım. Özellikle arka kapıdan ön bölümü ayıran camlı bölmeye kadar olan mesafe nedir? Yaşam alanı olarak kullanılabilecek alan yani.
  9. Bilbo

Ducato Camper için İlginç Bir Yerleşim Planı; Düşünceleriniz Nelerdir?

Ynt: Ducato Camper için İlginç Bir Yerleşim Planı; Düşünceleriniz Nelerdir? Bence çokı güzel düşünülmüş bir proje, tek aklımda kalan soru işareti ağırlık dağılımı? Mobilyaların ağırlığı, temiz ve pis su deposu, yaşam aküsü, ağır çeken bu tip detaylar sol tarafa koltuk altına yüklenecek gibi...

10. Bilbo

Defender'a Lastik Almak İstiyorum ?..

Ynt: Defender'a Lastik Almak İstiyorum ?.. Ambulans çıkması defenderlara hangi ebatta lastik önerirsiniz? Defenderların orjinal lastik ebatı nedir? Satılan flansların fiyatları 500-650 tl civarında, peki bunların ağırlıkları nedir? Ambulans tipi defender almayı düşünüyorum, fakat çirkin...

11. Bilbo

Motor modifiye

Ynt: Motor modifiye evet yanlış anlamışım, ben alüminyum kapak seçeneği de var zannetmiştim. O zaman döküm kapakla oynamaktan başka çare kalmıyor. Fiyatı da az değilmiş.
  12. Bilbo

Motor modifiye

Ynt: Motor modifiye Hiç sanmıyorum, port polish ve diğer işçiliği kendim yapmayı planlıyorum, sıkıştırma oranını arttırmak iyi bir tornacıda basit bir işlem, headers egzosçuya yaptırılırsa 300-400 lirayı geçeceğini sanmam. egzantriğin fiyatını bilemiyorum ama o şart değil. zaten egzantriği...

13. Bilbo

92 Model Defender'in Karbüratörü?

Ynt: 92 Model Defender'in Karbüratörü? Teşekkür ederim bulup okudum.
  14. Bilbo

Motor modifiye

Ynt: Motor modifiye Onno Usta'nın oğlu(Ari) üniversiteden sınıf arkadaşımdı, ona danışabilirim ancak özel imalat egzantrikler çok pahalı oluyor ayrıca işe yarayıp yaramayacağıda belli değil. Yurtdışından hazırını getirtmeyi tercih ederim tabii nerde satıldığını bulabilirsem. Benzinli motorlar...
  15. Bilbo

Benzinli Serilerde Yakıt Nasıl Düşer ?

Ynt: Benzinli Serilerde Yakıt Nasıl Düşer ? rolanti yükselmesi ile ilgili yorum yapamayacağım ama bobinin durumunu kolayca anlayabilirsin. Bobinin distribütöre giden kablosunu motor çalışırken dist.den hafifçe çıkar ve elektriğin kablodan kapağa atlamasını sağla, eğer çıkan kıvılcımlar mavi...

16. Bilbo

Benzinli Serilerde Yakıt Nasıl Düşer ?

Ynt: Benzinli Serilerde Yakıt Nasıl Düşer ? Merhaba Özgür, Probleminin lpg'nin yeteri kadar ısınamaması gibi geldi bana, lpg ne kadar çok ısınırsa o kadar iyi performans verir diyebiliriz kabaca. Yazın aracının daha iyi gittiğini ayrıca motorun 60 dereceyi geçmediğini yazmışsın. Yazın depondaki...
  17. Bilbo

92 Model Defender'in Karbüratörü?

Ynt: 92 Model Defender'in Karbüratörü? Cem bey aracınıza megasquirt uygulamayı düşündünüzmü? Sanırım bu yurtdışında yapılıyor. arkadaşım 72 model vosvosuna kendisi uyguladı ,dediğiniz gibi krank üzerindeki kasnağa tornada bir parça hazırlayarak sensörün krank dönüşünü okumasını sağladı ve çok...
  18. Bilbo

Motor modifiye

Ynt: Motor modifiye Yanlız defender motorları için modifiye parça satan bir yer bulamadım, örneğin dereceli egzantrik veya headersı nerden bulacağım, bildiğiniz bir yer veya web sitesi varsa, paylaşırsanız sevinirim , ayrıca bildiğiniz yabancı defender forumları varsa onları da öğrenmek...

19. Bilbo

Motor modifiye

Ynt: Motor modifiye Benim verdiğim örnek land roverla ilgili bir sitedendi, Defenderlara yapılması tavsiye edilen uygulamalar bunlar. Tabii ki Defenderlara yapılacak olan modifikasyon kullanım amacına uygun olmalı. emme manifoltunu dremel ile genişletmenin doğru olduğunu düşünmüyorum çünkü...
  20. Bilbo

Motor modifiye

Selam, Merak ettiğim bir konu var, forumu araştırdım ve orjinal motoru modifiye etmekle ilgili bir konu veya yazı bulamadım. Defenderın orjinal motorlarının performansından bu kadar şikayet edilirken neden hiç bu motorları modifiye etme yoluna gidilmiyor. Genelde Nissan veya Puma motor...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri