Ducato Camper için İlginç Bir Yerleşim Planı; Düşünceleriniz Nelerdir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,911

atiladi

Zirve
Yer
İstanbul
12m3 Camperde 4 kişiyi rahat bir şekilde, duble yatakda yatırmak oldukça zordur, çalışmalar sırasında ilginç bir model çıkarmıştım, bana hoş gelmişti, bu model hakkında fikirlerinizi belirtirseniz, teoride güzel görünüyor ama, yaşama uygunluğu hakkında bir fikir cimnastiği yapmış oluruz...

Duble-Camper.jpg

Etiketler
Ynt: Ducato Camper için İlginç Bir Yerleşim Planı; Düşünceleriniz Nelerdir?

Bana çok mantıklı geldi ama hem tuvalet girişi hem koridor genişliği yetersiz gibi. Yana doğru katlamalı mekanizmalarla yatak harici kullanıldığı zamanlarda bu sorun çözülebilir. Ancak tuvalet girişi için çözüm biraz daha zor gibi. Arkadaki yatak zaten katlamalı ya da sürgülü bir mekanizmayla uzuyor. Aynı zamanda yandan da katlanabilir olması uygulamada güç olabilir.

Atilla abi banada çok mantıklı geldi araç içinde biraz ölçüp biçerek daha da geliştirilebilir net ölçüler çıkar,bu durumda yatak yüksek yapılacağından alt bölüm dahada kullanışlı olacak bolca fazlalıkları altında toplayacak.

Benzerini görmediğim, çok ilgi çekici ve güzel bir çalışma olmuş. Atilla Bey de tükenmez kuyusu gibi... :D
PSA Grubu aracın eninde bir yanlışlık var; 185 cm görünüyor(115+70), oysa bendeki bilgilerde 180,8 cm. Bu 4,2 cm. önemli olmalı değilmi, hem de aracın eninde? Ayrıca araçta yukarıya doğru bir daralma oluyor; bu yatak ve duşta sorun yaratabilir mi?..

Cavid Sezen

Haklısın Cahid abi, 90 cm yüksekde daralmadan dolayı, yatak enini 110 cm gibi düşünüp, evde bir gece yatağın enini 110 cm'e ayarlayıp bir denemek lazım, rahat edilebilirse uygun olabilir, rahatsız ederse, WC'den biraz çalmak gerekir gibi...

Cem, masa olur yatak grubu, gündüz pozisyonuna göre gece 15 cm genişletildiği için, koridor geceleyin daralıyor, gündüz 15 cm daha geniş...Şu anda WC girişi 40 cm..

Ev ortamında, 115 cm çek-yatta birkaç kez geceleme durumunda kaldık, sorun olmadı. Bizim L300'de kullandığımız kanepe, yatak olduğunda 120x185 oluyor ve şimdiye değin böyle kullandık ve kullanıyoruz. 115 cm de olsa bizim açımızdan sorun olmaz bu durumda. Kuşkusuz boy ve kilo konusu da önemli bu arada. Bizim gibi kısa boylu olan ve aşırı kilolu olmayanlar avantajlı. Eeee başka konularda dezavantaj, burada avantaj oluyor... :D

Cavid Sezen

Bencede başarılı,bu yatak projesini birçok araçta kullanmak mümkün.Yaratıcı bir çözüm tebrikler.

Atilla bey bencede Wc yi daraltmaktansa göbeği indirmek(cavit beyin dediği gibi) daha sağlıklı bence :smiley: O zaman 100 yaşına geldiğinizde asansörde gerekmez karavana çıkmaya. :smiley: (doğum günü mesajlarından) .Dokuz yaş büyük bir ağbiniz olarak affınıza sığınarak yapıyorum kendimce bu espirileri .Hala beklemek taraftarıyım sizden gelecek yeni projeleri hatta siz başlamadan ben karavan yapmaya başlamasam bile diyorum.Proje hakkında gözüme çarpan küçük detaylara değinmek istiyorum bu arada,Yatak altı depo olduğunda yükleme sorun yaratırmı (çekmelerde olduğu gibi)Birde evye ocak wc duvarına yaklaştırılıp 30x40 dolap kapıya getirilip hanımların ihtiyacı tezgah olarak kullanılırmı?(yanına birde düşmeli parça ilave edilirse)

Merhaba bence de cok yaratici. Ama neden arkasi enine olarak dusunulurken uste bir ranza uygulamasina ragbet edilmiyor. Boyle olursa on yasam kismi da bozulmadan durur. Cocuklar yukarida yatar. Uykusu kacan oturmaya devam eder. Cocuklari erken yatirip ebeveynler oturarak muhabbetlerine devam ederler.
Ben yatak yapma derdi olmadan gezmenin cok kolay oldugunu dusunuyorum. Duzeni degistirmeden.

insel' Alıntı:
Merhaba bence de cok yaratici. Ama neden arkasi enine olarak dusunulurken uste bir ranza uygulamasina ragbet edilmiyor. Boyle olursa on yasam kismi da bozulmadan durur. Cocuklar yukarida yatar. Uykusu kacan oturmaya devam eder. Cocuklari erken yatirip ebeveynler oturarak muhabbetlerine devam ederler.
Ben yatak yapma derdi olmadan gezmenin cok kolay oldugunu dusunuyorum. Duzeni degistirmeden.

Sebebi, ranza yatak + wc kabini + yatak olabilen oturma grubu için 12m3 araçta yeterince uzunluk olmaması.
En optimum çözüm: 180 cm. yatak olabilen oturma grubu + 80 cm. duş/wc + 75 cm. ranza yatak genişliği = 335 cm. Hiçbirinden daha fazla taviz verilebileceğini düşünmüyorum. Buna rağmen her üçü de aslında yetersiz uzunluk ve genişlikte oluyor.

Bu plandaki amacım, 4 yetişkini duble yatakda yetırabilmek içindi...
Çünkü bizim gezilerimiz genelde kafadengi çilingir arkadaşım kayınbirader ve onun hanımı ile 4 kişi gezilere çıkıyoruz, çocuklar bize takılmıyor artık..
Yüksek yatağın yarısı arka kapıdan kullanılsın, yarısı içeriden dolap olarak kullanılsın diye düşünmüştüm..
Mutfak tezgahını wc'ye dayamayı düşünmedim, çünkü dolabı tavana kadar mutfakla alakalı ürünler için düşünmüşdüm, mutfakda yapılacak hazırlama işleri için biz genelde, yatak olur masayı kullanıyoruz..
Buzdolabının üstünüde tavana kadar dolap olarak düşündüm..

Haklısınız Karavan için olmazsa olmazlardan dolap konusunda,gece geç saatte açtığınızda bu başlığı uykulu çözemeyip bu gün inceleyip fikrimi söyliyeyim dedim yinede atlamışım,o dolabı tezgah boyunda algıladım. Bu arada bende sizinki gibi bir kayınbirader'le arkadaş olduğumdan göbek konusunda söylediklerimi geri alıyorum.

Bence çokı güzel düşünülmüş bir proje, tek aklımda kalan soru işareti ağırlık dağılımı? Mobilyaların ağırlığı, temiz ve pis su deposu, yaşam aküsü, ağır çeken bu tip detaylar sol tarafa koltuk altına yüklenecek gibi. Ağırlık dağılımı iyi yapılırsa bence çok kullanışlı ve ferah bir iç dizayn olur.

Temiz su ve atık su depoları aracın altında şaselerin arasında, yani temiz ve atık su dengesi tam...
Aracın sağ ve sol tarafına isabet eden mobilyalar hemen hemen eşit...
Çoğunluğu cam ve porselenden oluşan mutfak malzemeleri ile , yiyecekler, içecekler, dolu bir buzdolabından oluşan mutfak malzemelerinin ağırlığını küçümsemeyin, bu ağırlıkda oturma grubu altındaki aküyü fazlasıyla, hatta bagajdaki ekstraları dahi dengeleyeceğini düşünüyorum...
Ağırlık farkını yaratabilecek tek unsurun, 4 kişi seyah edildiği zamanlarda, yatak olur masa grubunda seyahat eden yolcuların aracın sol tarafında seyahat etmeleri olacağını sanıyorum, bununda aşırı derecelerde dengeyi bozacak bir unsur olduğunu sanmadığımdan, şahsım adına bir problem görmüyorum....
120 kg ağırlığında bir insan özel arabasıyla tek başına seyahat ederken bile, aracın sol tarafında, bir dengesizlik olduğu gerçeğini günlük kullanımda bile yaşıyoruz..
Sonuç olarak şahsi görüşüm, aracın yol seyrinde gidiş dengesini bozacak kadar bir etki yapmayacağı inancındayım....

projeyi yeni gördüm, bence mükemmel gözüküyor fakat aracın içinde nasıl uygulanır onu çok iyi ölçmek lazım, elinizdeki proje ile aracın içine girince işler değişiyor

Levent, aracın ölçüleri ve iç malzemelerin ölçüler gerçek ve 1/10 ölçekli, hatalar 1-2 cm'i geçmez, bu çizimlerin yapıldığı programın özelliği, hayali hiç bir şey eklenmiyor, eklenen her parça 1/10 ölçekle eklenerek çizim yapılıyor...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR