Ducato Camper için İlginç Bir Yerleşim Planı; Düşünceleriniz Nelerdir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan atiladi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,913
Ynt: Ducato Camper için İlginç Bir Yerleşim Planı; Düşünceleriniz Nelerdir?

Abiler bu denge konusunda bende kendimce gördüklerimi yazayım,şu an bir Ducato camper kulanıcısı olarak diyorumki araç çok kemikli çok dayanıklı üzerine yüklediğiniz yük normalde istihab haddinin yarısı bile değil,aracın kullanımında hiç farklılık yok benim temiz su deposu solda aküler solda ve bende solda olmama rağmen sağ tarafta sadece buz dolabı ve mutfak mazemeleri varki bunların çoğu melamin mika tarzı hafif malzemeler,ben aracı günlük tüm işlerimde kullanıyorum ve binek araba kadar seride kullanıyorum denge konusunda hiç sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar,bence yaklaşık bir denge oluşturulursa kafi yoksa elde metre ve kantara hiç gerek yok inanın hiç sizi üzmeyecektir.

Etiketler

Atilla Bey merhaba,
Ben 2015 yılında 2010 model Ford transit 350E, 350ED, 430ED veya 460ED modellerinden birini almayı düşünüyorum. 4 yetişkin 1 çoçuk gezi yapabilmek için (Özellikle Avrupa ülkelerini görmek için). Bu araçları sitede karavan olarak görmedim. Boyutları bana göre çok güzel (Uzunluk 6474mm, Genişlik 2374mm, Yükseklik 2610mm), sizin planınız çok güzel, bu araçlar karavan için uygun olur mu? Birde arka tekerlerin çift teker olması karavan açısından daha güvenli olur mu?

Bu güne kadar ford'dan camper yapılmamasının sebebi kabin yüksekliğinin alçak olması ve aracın genel fiyatının yüksek olması, yeni modellerde ex yüksek tavan seçeneği güzel..Çift tekerlek olması tabiki avantaj..Ama 2015 yılında güvenle gezecek ortam kalacakmı bilemiyorum, hayatta yapamayacağımız tek şey geçen zamanı geri almak...

Çok başarılı bir yerleşim planı çalışması. Attila Abi, kamper yapacaksan bence bu planı uygulamalısın.

Konuyu açmamın sebebi zaten bu Hakan, ama herkezinde fikri benim için önemli, bazen en iyiyi düşündüğünü zanneden insan bile, konuya fazla kitlenince bazı ayrıntıları göremez oluyor, farklı bakış açılarına sahip kişiliklerin yorumları çok yararlı oluyor diye düşünüyorum..En azından şu ana kadar ciddi bir kötü eleştiri almaması, herkez için değerlendirilebilir bir proje olduğu kanısı uyanmakda, bu çizimi karavancılık adına kazanılmış bir proje olarak görüyorum....

(bu çizimi karavancılık adına kazanılmış bir proje olarak görüyorum....) Sayın atiladi.Buna bütünü ile katılıyorum ancaaaaaaak''Benim hala umudum var'' diyor,Siz ve ben Ducatolara başlayana kadar Kayınbiraderlerimizi sığdırdığımız bu projeye yenilerinin ekleneceğine olan inancımı muhafaza ediyorum. Emeğinize saygı diyor,ayrıyetten Paylaşımınız için şahsi teşekkürlerimi sunuyorum.

Tabiki projelerin devamı var, onları sizin beğeninize sunmuştum zaten, aşağıdaki linkde 13 adet 12m3 karavan dizaynı örneği var, sırası geldikce böyle birer birer inceleyebiliriz..

Camper Karavan.pdf

atilla bey projeniz güzel.
doslar ile çilingir sofrası doyulmaz muhabbetler taşır.zaman su gibi akar uykusu gelen olursa:
üst yatak açılamaz
üstyatak açılırsa masada yanyana oturulacak
veya kavunu peyniri alıp karavanın dışına tabiata çıkılacak. ;D
( hava şartları dışarıda oturmayı zorladığı anlar için )
muhabbetle kalın.

Rıfat, sandığın gibi deyil..2 kişi üst yatakda iki kişi masa grubunda yatıyor..Üst yatak uzatması iki parça, bir kişi yatmak isterse, üst yatağın bir sürgüsünü açıp yatıyor, diğer üç kişi masada oturmaya devam ediyor, ikinci bir kişi daha yatmak isterse, üst yatağın ikinci sürgüsünü açıyor ve yatıyor, kalan iki kişi yanyana oturarak masa keyfine devam ediyor, buraya kadar bir sorun yok..ama illa hem iki kişi yatsın kalan iki kişide masada karşılıklı otursun diyorsanız, bu "üzüm yemek deyil bağcıyı dövmeye" girer, ya %84 ÖTV ödeyerek, 15m3 yeni ducato alınırsa araç boyu 405 cm olduğu için bunlara hiç gerek kalmadan yatılıp oturulabiliyor, yada 2012 yılının beklenmesi gerekiyor...

Arka yatak uzatma.jpg

Atilla bey üst yatağın iki parçalı olması sorunu askari düzeye indiriyor.ayrıntılara,beyin cimnastiğine devam.

Abiler sorum size gore beginner seviyede olursa kusuruma bakmayin. En arkada enlemesine ranza olamazmi? Hatta 3 kisi ust uste de yatabilir diye dusunuyorum. Yada 5 kisilik yere ihtiyaci olmayanlar 2 katli ranza altini disaridan yada iceriden de depo olarak kullanililir. Enlemesine yerlestirilen ranza sayesinde aractaki daralmayi da kisilerin boylarina gore seviyelerde yatmasi ile sorun olmaktan cikartabiliriz. Aractaki herkes 1.8'den uzun olacak degil ya. Cocuklar yada kisa boylular en ust katta rahatlikla yatabilirler (Saniyorum 1.7 filan olacak degilmi? Ranzanin en genis yeri de 1.8 civari olacaktir burada da 1.8 boyunda biri hafif yan kivrilarak dan yatabilir (devamli kullanmak icin rahat olmasa da 2-3 gunluk kullanimlarda sorun olazm diye dusunuyorum) .....
Bu satirlari yazarken aklima fantazi bir sey daha geldi. Arkadaki ranza arka kapiya paralel olmak yerine 15-25 derece gibi dar bir aci yapabilir.Boylece 1.9-2 m civarinda bir yatak boyu elde edilebilir. Yatagin kosesinde kalan ucgen hacim de disaridan kullanilabilen bir dolap olarak kullanilabilir.
Bir diger ucuk fikrim de 2 kisilik yatagin tavanin yuksek bolmesine yerlestirilmesi (westfalia'larda oldugu gibi ). ama tabi bunun uzerinde birhayli calismak lazim buyuk bi ihtimal de olmaz ama uzerinde siz ustadlarin dusunmesi lazim. Cunku aksam gec saatlerde iceride fazla ayakta olmak gerekmez ve yukaridaki hacim atil kalir. Bu atil alani da insanlar uyumak icin degerlendirebilirler

bberksan; arka kısımda enine çift ranza olarak yapılmışları bizzat denedik, mutfak bonyo duvarının arasından yani 50 cm'lik aralıkdan inip çıkmak hiçde kolay deyil, zaten üç ranzayı unutun, üçüncü ranzanın tavandan girip çıkması daha kolay olur..Katılacağınız bir kampda alkovenli bir karavanın alkoven kısmına bir çıkıp yatın ve aşağı inmeyi deneyin, çokda kolay olmadığını göreceksiniz ki onların ünü komple açıkdır, bu tip yerler 13-18 yaş aralığındaki çocuklar için kolay olabilir, ama kilolu 40 yaşın üstünde insanlar için zor, hele kafasıda biraz kıyaksa, imkansız gibi birşey...

bberksan 12m3 aracın içinde çok kişiyi yatırmayı düşünme, zaten alan dar herkes bir birininin nefesi ile boğulmasın,
aracın içini normal yap, kadro fazla ise mantar çadır bulundur koy kapını önüne, illa aracın içinde yatması şart değil

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR