Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: WJ Yükseltme
Yok yok, WJ'e değer bence :)
Ayrıca benim ZJ'i görseniz, arazi konusunda hiç acımam. Arabanın yapım amacı bu zaten :)
Ayrıca ZJ de boşa gitmiyor, babam karayollarında çalışıyor benim. İşi yol olmayan yerlere gidip yol yapmak, o yüzden ZJ onda da amaca hitap edecek :)
Vallahi bugün ZJ'i Akgün&Aydın'a götürmüştüm tatile çıkmadan önce bakım yaptırayım diye.
Orda da aynısını söylediler, ZJ varken neden WJ ile uğraşıyorsun dediler, ama ben WJ'in kasasını eskiden beri çok beğeniyorum :)
Bir de şu linkteki araçlar 4 inç yükseltilmiş sanırım, tahmin ediyorum bu oran benim için de uygundur.
Ama bu lastikler çamurluklara sürtmüyor mu? Yani çamurlukları kesip dodik falan takılmıyor mu...
Evet Levent Bey, şu anda 97 ZJ var bende.
Elimdeki aracı babama verip kendim yeni bir WJ üzerine çalışacağım.
Ama şu an için bütçemi hazırlamaya çalışıyorum, daha doğrusu fiyatları netleştirip ona göre parayı ayarlayacağım.
Aracın fiyatı zaten belli, ama lift kit, işçilik...
Ha yok Levent Bey,
Anlıyorum tabii ki, ama dediğim gibi zaten standart bir ZJ kullandığım için az buçuk arazi performansını da biliyorum. Bugüne kadar daha yolda bırakmadı beni sağolsun, ama artık biraz daha zorlamak istiyorum.
Bu demek değildir ki her gün dağda bayırda...
Selam Levent Bey,
İlginiz için teşekkür ederim.
Dediğim gibi yaklaşık 3 yıldır standard ZJ kullanıyorum, sadece lastiklerini bir boy büyük kullanıyordum ama artık daha büyük bir araç istediğime kanaat getirdim.
WJ kasasını da beğendiğim için WJ'e geçiş yapıp onun üzerinde...
@Levent Bey,
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. Evet verdiğiniz başlığa baktım, oradaki araç 2 inç yükseltilmiş sanırım. Aslına bakarsanız tam olarak kaç inç yükselteceğime karar veremedim, onun için çeşitli yükseltme seçenekleriyle ilgili fikir almak istiyorum; yol tutuşu...
Arkadaşlar selam.
Askerlik, iş-güç, yurtdışı vs. sebeplerden ötürü uzuuuuuuuuuun bir süredir foruma giremiyor, girsem de çok fazla bakamıyordum.
Aslında bundan birkaç yıl önce ZJ'mi aldıktan sonra üye olmuş, hatta Ankara'da yapılan güzel bir toplantıya da katılmıştım ama, daha sonra bir müddet...
Sabah sabah yanlışlıkla yanlış başlığa açmışım konuyu :)
Çok özür dilerim. Kendi mesajlarımızı moderatöre bildiremiyormuşuz sanırım, bir arkadaş yardımcı olabilirse konu kapatılsın lütfen.
Tekrar kusura bakmayın.
Arkadaşlar selam.
Askerlik, iş-güç, yurtdışı vs. sebeplerden ötürü uzuuuuuuuuuun bir süredir foruma giremiyor, girsem de çok fazla bakamıyordum.
Aslında bundan birkaç yıl önce ZJ'mi aldıktan sonra üye olmuş, hatta Ankara'da yapılan güzel bir toplantıya da katılmıştım ama, daha sonra bir müddet...
Ynt: Jeep Grand Cherokee (ZJ)'ciler Kaç Kişi?
evet alfonse, plakası, hem de baya yeni alınmış :)
Plakası: 06RRF07
Markası: CHRYSLER
Modeli: 1996
Sahip Belge Tarihi: 08.06.2009
Tescil Birimi: ANKARA
Renk 1: SARI (Altın)
Renk 2: -
Cinsi: ARAZİ TAŞITI - JEEP
Çalıntı Mı...
Ynt: Jeep Grand Cherokee ZJ (1993-98) Ankara.... Gettin' Together!....
Herkese Selam,
Öncelikle haftasonu buluşmayla ilgili bişey yazamadığım için kusura bakmayın, malum misafirler vardı, onlarla ilgilenmek zorunda kaldım :)
Toplantıda çok fazla kalamadığım için özürlerimi kabul edin, daha...
Barış muhtemelen ben de bi bira içmek için uuramaya çalışcam,
Dün alfonse'la da konuştuk zaten, biraz geç açılmış bi etkinlik oldu, herkes haftasonu planlarını yapmıştı sanırım.
Ama en azından bi görüşmüş ayak üstü...
Alfonse,
Kesinlikle katılmak isterim, hatta muhtemelen yarın akşam tunalı bestekar tarafında olacağım.
Eğer bi aksilik olmazsa ordayım, zaten aramaya sormaya gerek yok, geldiğimde herkes birbirini tanır görür sanırım..:))...
Ynt: Grand Wagoneer ile Grand Cherokee Arasındaki Farklar..
alpaslan bey,
daha küçük dediği, grand wagoneer'ın önceki modellerine göre daha küçük denmiş sanırım. örneğin şu wagoneer'a göre:
http://1.bp.blogspot.com/_T4zvz6dG2CE/Ri5DgMz0gkI/AAAAAAAAABw/wrRrFZufiGU/s400/jeep_grand_wagoneer.01.jpg
bu arada diğer kısa bölümün çevirisi;
"For 1993 alone, Jeep carried over the Grand Wagoneer name for a special luxury version of the Grand Cherokee with the 5.2 L V8, this marked the last appearance for the Grand Wagoneer in the Jeep...
motor, kaporta, teknik konularda destek veremiyorum,
bari çevirmen olarak destek veriyim size :)
"For 1993 Chrysler prepared the Jeep Grand Cherokee (originally designed by AMC) to replace both the discontinued flagship model and the...
Ynt: Check Engine Işığı Sürekli Yanıyor ?..
"Hız sensörü; hızı gösterge tablosuna aktaran sensördür.
Oksijen Sensörü motor egzoz manifolduna monte edilmiş olup, egzoz gazları içindeki yanmamış oksijen miktarını ölçmek için egzoz gazlarını koklar ve ECU tarafından okunabilen bir voltaj üreterek...