Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Salda Gölü fotoğrafı 200 Tdi Sebastian a ait. Turuncu nun adı Şerpa düz dizel :) Müsait olduğunda gelirsen tanıştırırım :):)
Sent from my iPad using Tapatalk
Salda gölü benim düzenli kamp yaptığım yerlerden biridir. Fotoğrafta gördüklerinizle birebir karşılaşacaksınız. Kamp bölümünde detaylı bir anlatımım var. Yine aklınızda soru kalırsa yardımcı olmaya çalışırım.
Rhino, TOMA, Sebastian derken yine One Life Live It gazıyla yeni bir projeye başladık. ORCA artık yeni aracımız.
LR Defender 110 Crew Cab.
Yavaş yavaş, aheste aheste... Bir ömür kısmetse...
Hatta 10 derece eğimli rampada ropörtaj vermişliğim var. Aracın üzerine 3050kg daha yükleyebilirsiniz. Zaten kendi taşıma limitidir kendisi. Birşey değişmez ama en azından mazaretiniz olur [emoji3] [emoji3] [emoji3]
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Paylaşımlar gün geçtikçe azalıyor sebebini bende bilmiyorum. Fakat elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Örneklerin hiçbiri sürekli 4 çeker değil kaldı ki Defender da zaten diğer 4 çekerlere benzemez.
Defender dan hiç inmeden 2 saat git 2 saat gel yapın.
Düz dizel i eğimli yolda test edin. Yokuş aşağı durmaz frenler şişer, yokuş yukarı çıkmaz motoru kaldırmıyor.
Sonra ya bu başlıktan devam...
Kendi orjinal motorunu takarsanız sorun olmaz eğer motorunun yaşı 3 ü geçmediyse.
Normalde motora Turbo taktım ne 300'ü benim ki 500tdi oldu söylemleri gönülleri feth etse de gerçeği yansıtmıyor. Komple çıkma motoru buluyorsunuz ve motoru "komple" değiştiriyorsunuz.
İşletme kısmı dert değil...
1. Defender için zemin önemli değildir. Her türlü yakıt değerleri aynıdır/değişmez. (Lpg hariç)
2.sonradan Turbo takılan tüm düz dizeller motoru yemeye mecbur kalır. Sekman Piston gömlek Vs de değişmesi gerekir. Yağ devir daimin yeri değişir Vs Vs. Tüm bunlar yapılmış olsa bile benzinliden 1...
İlginç neden Defender kullanıcıları henüz yorum yapmamış bu konuya... Benzin, tdi ve düz dizel kullanan biri olarak "okuduklarınıza göreyorumlarınız" DOĞRU.
Düz dizel en az arıza çıkaran motordur çünkü neredeyse sadece yanma odasından oluşur başka bir ilave yoktur. Traktör ne ise düz dizel de...
Daha da eklerim ama gerek yok. Çuvaldızı da kendimize batıralım. Neyse öğrenen varlık insanoğlu. Daha da yazmıyım ayıp olur.
Şartlar ve ortam ne olursa olsun hayalinden vazgeçmeden devam edebilmek büyük meziyet. Şahsen tebrik ederim. Dilerim birgün bir fincan kahve içebiliriz.