Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Sağ Arka Lastğin Sol Arkaya Göre 2 Cm Dışarı Cıkık Olmasının Nedeni
Monokok araçlarda sase yoktur .Ancak buyuk kazalarda arac'in şahkülü kaymış ise araç çektirmelerle düzeltilir. Buna şase düzeltme işlemi denilir. Şase yok ama şase düzeltiliyor... Evet haklısınız biraz kavram karmaşası...
Ynt: 2006 L200 Magnum 4x4 Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim...?
normal bir 2. el arac alirken yapmaniz gerekenden farkli bir yol izlemenize gerek yok. once satıcının dogru soylemedigi savından yola cıkmak ve aracı guvenilir tanıdık bir yerde ekspertize sokmak gerekli. ınsanda garip bir ikna...
Ynt: Jeep Grand Cherokee 4.7 Oto Gazla Yakıt Sarfiyatı Nedir?
kullanma alışkanlıkları yakıtı cok etkiler
aynı araca 6 lt yaktıran da var 10 lt yaktıran da
benim clk 500 um vardı 1780 kg 5000 cc ve 305 bg. sapına kadar sehir icinde 8000 km toplam ortalamam 12.4 lt/100 km idi
aynı araba...
Ynt: Sağ Arka Lastğin Sol Arkaya Göre 2 Cm Dışarı Cıkık Olmasının Nedeni
1- farklı ebatta lastik jant olması
2- göz yanılması
3- kaza sebebi ile
a- kaporta aksamının yanlış düzeltimiş olması
b- şasenin yamulması ve düzgün doğrultulmaması
4- bir tarafta spacer unutulmus olması ???
Ynt: Çekme Karavan İçin Araç Önerisi
Eger duz asfaltta gidecekseniz 1000 kg uzeri 80 bg'den guclu her aracla cekebilirsiniz.
Ama yayla benzeri yerlere tırmanacaksanız bozuk yollara girecekseniz önden cekisli olmamasi lazim. En azından arkadan cekisli , ideali 4x4 , tabiiki ağır ve geniş bir...
Ynt: Alınık Discovery 300tdı
yanlış anlamayın ama 20 kusur yasinda temiz az km yapmis (çölde vaha aramak gibi bişey) arabay bulabileceğinize inanıyormusunuz?hadi diyelim rast geldi buldun diyelim , uygun şartlarda olma ihtimali olabilirmi?
Ynt: Bmw R80 Almayı Düşünüyorum..
gt diye bi model duymadım r80rt olabilir belki
R1100gs den evvel cikmis boxer bmw (airhead) gercekten efsane makineler sonsuza kadar kullanilmak uzere yapilmis. eger konfor beklentinşz cok yuskek degilse ve devamlı kullanmak icin motor aramiyorsanız hepsi cok...
Ynt: Siz Karar Verin :)
1- o hummer gercek hummer degil . H2 yakışıklı araba ama üstü hummer alti tahoo . gercek hummer h1 ile Lc mukayese kabul etmez
2- o vx200 u oyle vurdurmak icin arap zengini olmak lazim
Ynt: 100" Trayback Projesi Kırat
arkadaslar cehaletimi mazur gorurseniz bisey sormak istyorum. bunun 90" lığı varken ned boyle kesip biciyorsunuz? gercekten meak ettigim icin soruyorum
Ynt: 89-93 Model Uygun Fiyatlı Temiz Pajero Arıyorum
aracini satan kisi mutlaka malum siteye ilan vermistir. bu sebeple yerinizde olsam ilk once oraya bakardim
Ynt: Paracord
Ben esas bu paracord bileklerin acil durumlarda nasil kullanilacagi ile alakalı bilgi ariyorum ama bulamiyırum. Acil durumlarda bunu cozup icindeki ufak ipliklerle dis ipinden tutunda cadir olta'ya kadar bissuru biseyler yapilabiliyormus? Nasil cok merak ediyorum.
Ynt: Yükseltilmiş Araçla Muayene???
Yerim Hadımköy istasyona 3 km zaten normalde gittiğim yer orasıdır.
Peki arkadaslar tamponların yerden yüksekliği ile alakalı bir limit. Armı ayda sizlerin tampon yerden yükseklikleriniz nedir
Demir tampon sıkıntı olurmu? Bu konuda tecrübesi Olan yokmu?
arkadaslar
subatta aracimin (ranger 4x4) muayenesi geliyor. vinç ve çeki demiri ruhsata işli ama araç ciddi yüksel (böyle aldım bnknz yeti)
önde ve arkada demir offroad tamponları var ön tamponun yerden yükseliği 60 , arka 70 cm , marşpiyellerdeki demir korumaların altı55 cm
bu aralar...
Ynt: Ranger Vs B2500 ?
2.el arac biraz bilgi tecrube buyuk oranda da sans kısmet isi. ben ford aldim , dun kabaca baktigim kadari ile mazdalar fordlardan ucuz degilx
ben olsam 2007 sonrasi 140 beygirliklerden alirdim
Ynt: Ranger Vs B2500 ?
ben de bu konuyu bayagi arastirdim motor yuruyen kapılar camurluklar arka havuz torpidosuna kadar aynı ama 2.elde mazdalar daha az ve daha pahalı , sıfırı da farklı fiyatli idi herhalde (su anda mazda hafif ticari arac satmiyor ford ise lukse yonelmis tek ranger...
Ynt: Wr125r Vs. Crf250l
wr125 nasil daha atak olabilir ? katalog degerlerine bakman yeterli
wr 15 bg 13 nm 130 kg
crf 22 bg 22 nm 135 kg
duyduguna inanma gordugunun de yarisina inan)
bunlarin ikisi de gercek kros motor degil ama ikisi ile de en agir arazilerde dahi gezinti ve ogrenme modunda...
Ynt: 4x4 Jip
iyi haber dehset bir butceniz var
kötü haber : kararvermeniz cok zor
eger 25 milyar butcem var deseniz cok fazla seceneginz yoktu size vitara yada cift kabin 4x4 kamyonet tavsiye eder uzun yolda sehir icinde yada kalabalık yuk oldugunda sabırlı olmanızı tavsiye ederdim
ama 60-70...