Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba Makara60 tecrübelerinizi aktardığınız için teşekkür ederim.
Benimde kafamı kurcalayan bir şeydi şu doğalgaz konusu, acaba Mira'nın hangi modelini düşünüyorsunuz, bazıları hermetik yandan çıkışlı, bazıları bacalı. Bacalı olan tipi dışarıda çıkıntı oluşturmadığı için mantıklı olabilir ama...
Güle güle kullanın,
Renault Master'ın l4h3 araçlarını görüyorum. Galiba hep servis olarak kullanılan camlı versiyonları gözüme çarpıyor. Bu yüksek versiyonda üst tavan kısmı sonradan vidalanmış fiber bir tavana benziyor dışarıdan bakarken. Bu fiber tavan fikri açıkçası hoşuma gitti. Vidalarını...
Vay be güzel oluyor,
o boyaların isimlerini bir ara senden rica edeceğim. Plastik boyası dediğin neymiş bu sprey hazır mı satılıyor nasıl alınıyor bende öğreneyim. Batı gördüğün iyi şeyleri alacaksın.
Herkesin tercihlerine saygı duyuyorum.
Benim kokudan kastım zaten dışarıya yayılan koku, asıl temizlik gerektiren nokta bu dışarıdaki yüzeylere yapışan kısım oluyor genelde
Gri suyu tuvalet temizliğinde kullanıyorsunuz diye anladım.
Bu kapağı açmadan (o kapağı açmak zaten çoğu zaman imkansız)...
Sorunun çözümü kullanıcı sayısı arttıkça hazineyi büyütmek olamaz, zaten kalabalık aileden kast edilen sayının da karavan içinde fiziksel bir sınırı var. 4 kişilik bir aile için marin tuvalette 200 litrelik hazne yeterli oluyorsa sayı 10 kişiye ulaştığında yarım tonluk atık deposu taşımak...
Benim verdiğim linkten dolayı bunu yazdıysanız ben linkteki motoru yaparsak zaten araba tekeri ile yapıldığı ve jeneratör motoru kullanıldığı için normalde jeneratör lazım olduğunda zinciri boşa alıp çalıştırıp jeneratör ihtiyacını karşılayan yada yedek lastikleri üzerinde tutan, gerektiğinde...
Merhaba
Jeneratör için şöyle bir sistem düşündüm ama tabii yapacak yetenekli biri lazım. Aracın arkasında bu motosikleti yerleştirirsek panelvan için iki stepne ve bir jeneratörü de motosiklet bünyesinde bir araya getirsek gayet işlevsel olur.
Video: https://youtu.be/VgXktQ71k1c
Bu konuda bir çizim yazmıştım Karavan Planları
15 metreküplük bir Fiat tasarımı ama Ford içinde çok uygun olacaktır.
Tuvaleti arkaya alıp yatak ve oturma grubunu öne alınca 177x200 ölçülerinde gayet kullanışlı bir yatak ortaya çıkıyor. Birde şoför alanının üst kısmındaki raf alanından başlayıp...
Polikarbonat levhaya şekil vermek kolay aslında bükülebilir bir ürün eskiden okulda iş teknik malzemelerini doldurduğumuz A3 boyutunda polikarbonat klasörler vardı. Gövdeye sabitlemek için sanırım köşelerden küçük delikler delmek gerekecek. Aslında orijinal grenaj gibi görünmesi konusuna çok...
Bizofol ve eps türü malzemeler iyi fikir fakat benim aklımda farklı bir düşünce var. Panelvanlardaki dış cephe çelik ve doğal olarak ısıyı hem sıcağı hem de soğuğu emen bir yapıya sahip. İçeride sağlık için taş yünü gibi materyalleri kullanamıyoruz bu durumda örneğin tavanda dışarıdan taş yünü...
Aslında güzel bir noktaya değindiniz Mercedes tn serisi araçlar uygun fiyata alınabilecek araçlar ve tavanı yükselterek araya yatak sığacak günlük kullanım için de kullanışlı araçlar yapıyorlar.
Buradaki araç gibi
Mercedes Tn 309 Camlı Van I Karavan A Çevirme Konusunda Yardım
Bunun için bir...
Forumda çoğu yazdığım şeye cevap alamadım ve biri yazsın diye haftalarca bekledim ama bir bakıyorum değmez bir mevzu için sayfalar dolusu tartışıp sonra uzaklaşılıyor belkide insan bir araç alıp karavana çevirdikten sonra forumdan alacağı fayda düşüyor ve artık konular o kadar da ilgisini...
Rektifiye konusunda üç sayfa yazı yazdınız sağolun ama bu bir yere çıkmayan tartışmalar ile sadece bilgiye ulaşmayı zorlaştırıyorsunuz halbuki herkes sadece fikrini ortaya koysa bizde ihtiyacımız olanı kendi terazimizle tartıp alsak çok daha faydalı olacak. @yugun Yücel bey sağolun sorumuzu...