Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: DISCO-MB 2012 (Gaziantep)
Bugün arazi şanzımanını aldım. 1.22 dişli ile. ama şuanda üzerinde 1.667 var. kamalı milide aldım ama kalınlığı tutmadı. o yüzden yeni mil yaptırıyorum. Cumartesi flanş ve mil hazır olacakmış..
Arazi şanzımanı için np205 bizi sıkıntıya sokmaya başladı.. Arka şaft çıkışının ortadan olması, disconun sola 31 cmcm kayık olması arka şaft açısı için iyi olmadı. Bu yüzden şu aşamada disconun orjinal arazi şanzımanını adapte etmeye çalışacağım. Bildiğiniz gibi...
bugün motoru yerine şöyle bir durdurduk. Disconun arka diferansiyelinin sola kayık olması arka şaft açısının sola doğru 15 cm filan kayacak olduğunu gösterdi. Zaten biliyorduk ama motoru kaydırıp deneriz diyorduk fakat arazi şanzımanı şasiye çok yakın.. Motor düz...
Ynt: Hunileri Taktık 42 Lastik Ford F250 Geliyor
inan unutmuşum rollcage işini.. Gökhan la bir daha konuşayım da. Aslında aracın genişliği çok fazla.. ön koltuğu tek parça düşünün, normal 4 kişi oturabilir. rollcage için ortadan da ayak yapmak lazım. yoksa enine uzun borular kullanacağız...
Ynt: Hunileri Taktık 42 Lastik Ford F250 Geliyor
unutmayalım unutturmayalım ;D 3 gün önce ki hali..
ön şaftı askılı 2 parça yapmaya karar verdik. 2. arazi şanzımanı tamam. arada şaft tamam.. ön şafttan sonra kaporta boya inşallah.. shifter ın telini bile kırdık.. makasların küpeleri ile...
son durum şu..
bir tane cj-8 şasisi buldum. Antep e geldi.. cj-7 ölçülerini de buldum kaportacıya verdim. Ama hala başlamadı. haftaya dedi..
MB nin orjinal ön ızgarasının siparişini Tar otoya verdim. ekim 15 gibi burada..
şasi ve motor yeni ustanın işyerine...
Ynt: Neden Ssangyong Seçtik - Seçtiniz?
bugün benzinli XJ kullandım. otmatik. kalkış mükemmel.. Bu geç kalkış olayı beni deli ediyor. Bazen kalktıktan sonra gaz kesip devam etmek zorunda olduğum hallerde daha da berbat bir tablo söz konusu. Bu aracı satarsam tek sebep bu olur diye düşünüyorum..
Ynt: cj5 için bilginize ihtiyacım var
Cj-5 ler uzun şasi değildir. Aks aralığı olarak hesaplanan cj modelleri yıllara göre de değişiklik gösterir.
CJ-5 en kısa şasidir. 8 kişilik olan cj-8 dir.