Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar throttle üzerinde ıac-tps-ve map sensorlerimiz mevcut bunu hepimiz biliyoruz degilmi
1: ıac : çogunun rolanti motoru diye bildigi rolantide hiçbir motor etkisinin olmadıgı bir sensor ve hava kontrol kapısı neyin havasını kontrol ediyor ecudan gelen voltaj degerine göre temiz hava emme...
Ynt: rolantisi bozulan araçta check engine yanarmı
ada hanım merhaba ilginiz için teşekkür ederim ne oldu ne yaptım biliyormusunuz kendim ne kadar sensor varsa oksijen sensor 2 adet katalizör ve egzoz üzerinde throttle -throttle air controle-throtle positiom sensor ve manifold air flow...
Ynt: servis diye güvenip araç bıraktık mutlaka okuyun
ilginize teşekkürler dediginiz gibi kendiniz ustalaşmadıktan sonra gerisi boş kimse işin gerçegi adam gibiiş yapmıyor belli birkaç kişiyi bunun dışında tutuyorum fakat gerisini toptan sil,at gitsin..arkadaşlar anladıgım kadarıyla sizlerde...
arkadaşlar dün aracımı eskişehirdeki jeep servisine (hases) götürdüm rolanti sorunum vardı hemen aldılar siz şöyle buyrun çaymı kahvemi bir sürü muamele den sonra kafam arabada soruyorum devlet sırrı kimse bir şey söylemiyor neyse yetkili bir arkadaş aracınızın rolanti sorunu gaz kelebeginden...
Ynt: acill yardıma ihtiyacım var zj rolanti ayar tutmuyor dip yapıyor
bu arada dedigin dogru bugün mercedes servi,s bakıyor jjeplerede burada ama sadece bakıyor başka bir şey yapamıyor benim anladıgım birşey beceremediler gaz kelebegini temizledik dediler ama cidden temizledilermi...
Ynt: acill yardıma ihtiyacım var zj rolanti ayar tutmuyor dip yapıyor
mert5 bey kardeşim ne iyi oldu seni buldum arıza kodu 12/55 veriyor araştırdım aküyü söktügümü degiştirdigimi birde testlerin sonuna kadar check ettigini birşey bulamadıgını söylüyor
bu sabah aküyü yeniledim degişen bir şey olmadı,yine aynı sorun devam ediyor
1: özellikle araç biraz ısındıktan sonra araç gaz yemiyor bir ugultu sanki aracın kıçında paraşüt takılı gazı fasılalı vererek bu durumdan kurtarıyordum
2:fakat şimdi iyice kötüleşti son birkaç gündür rolanti seviyem...
lütfen bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz 1997 5,2 zj lerin tüm müşür ve sensor yerlerini gösteren detaylı bir şemaya ihtiyacım var ayrıntılı olarak tarif edebilecek varsa onada razıyım
arkadaşlar ben rolanti müşürinin yerini ve nasıl kontrol edebilecegimi ve nasdıl söküp yerine yenisini takabilecegimi soruyorum bu müşürin yerini ve nasıl kontrol edebilecegimi söyleyebilecek biri varmı allah aşkına
arkadaşlar özellikle evsafını yitirmiş bitmiş aküden kaynaklı oldugunu düşündügüm yetersiz ateşleme ve rolanti müşhilinin çekilmemesi nedeniyle rolanti seviyesi düşen ve hatta ışıklarda durupta ayagımı frene attıgımda iyice dibe vuran rolanti seviyesi check engine ışıgını yakarmı.yada ben bu...
Ynt: Gösterge Değerlerim Normal mi?
mert kardeşim akünün zayıflıgı ne gibi motor problemlerine yol açar sana özelden bir mesaj gönderdim lütfen bana bir fikir verebilirmisin bir problemim var ve sabnırım akü gibi geliyor ban ve şu an kafayı kitlemek üzereyim çok canım sıkılıyor
Ynt: acil yardım 93 zj g.cherokee kafa sallama problemi(balans gibi aşırı titreme)
selam bursada yaşıyorsanız çok şanslısınız ben küçük sanayide birlik oto ali osman ustayı size öneriyorum zj nin erbabı ve dürüst bir adam ben eskişehirden aracımı ona getiriyorum gidin görüşün selamımı söyleyin...
Ynt: zj gc 1997 kararan dikiz aynasının tesisatı nereye baglı
mert bey sorun varmı yokmu anlamadım işin gerçegi alttaki dügmeye basılı şekilde duruyor fakat gece ışık yanıyormu yanmıyormu inanaın bilmiyorum hiç dikkatimi çekmedi şimdi aşşagı inip araca bakasım geldi gece o dügme yancakmıki...
arkadaşlar zj gc 1997 5,2 nin kararan dikiz aynasının arkasındaki kablo tavanda nereye baglı nereden ne komut alıyor bilen varmı hatta bu baglantının şematik diagramına sahip olan varsa lütfen bir bilgi paylaşırsa sevinirim
özcan sen bir büyücüsün arkadaş cidden büyücüsün bu nasıl bir yetenek güzel kardeşim ne kadar güzel olmuş makina hayran kaldım inanki ::) :o :o...ben bir tamponu sökemedim arkadaş .... ??? özcan o ön rüzgarlıgı nereden buldun...makine müthiş görünüyor güle güle kullan .es es den selamlar
Ynt: ZJ'leri çevreleyen sarı şerit...
onlar bu arabaların mührüdür aman dikkat et derim kaza bela yapar aracı boyatman gerkirse bu mühür bozulur bende çok merak edip bunu cidden araştırdım benim aracımdada çok güzel iki tane altlı üstlü ince çizgi aracı buruna kadar boydan boya dolanıyor...