Gösterge Değerlerim Normal mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kulaksizcumhur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,937
Arkadaşlar, selamlar, iyi akşamlar.

Amerikan tipi hararet ve yağ basıncı göstergesinden pek anlamadığım için uzman ve tecrübeli arkadaşlara sormak istiyorum;

Aracımın hareret göstergesinin tam ortası 210 (sanırım bu fahrenheit) 98-99 santigrat dereceye denk geliyor ki, bu da son derece normal, doğru mudur?
Yağ basıncı da yine ortalarda bir yerlerde (40 civarı) olmalı, doğru mudur?
Aynı şekilde Akü göstergesi de iki kırmızı uyarı seviyesinin arasında olmalı, doğru mudur?

Kısacası eklediğim aşağıdaki fotoğraftaki gösterge değerlerinde bir sorun var mıdır?

Çok teşekkürler...

[attachment=1]

SNC00058.jpg

Etiketler

Ynt: Gösterge Değerlerim Normal mi?

voltmetre 14 amperin altında tam 14 olması lazım.
210 hararet için motorun ideal çalışma sıcaklığıdır. Yazın klima açık yol alırken bir-iki çizgi artabilir ama fazlasına izin vermeyin yaz bakımına giderken radyatörün soğutma sisteminin durumuna bakın kaçak delik tıkanıklık vs var mı benim gibi motor yakmayın sonra.
yağ basıncı 40 olması gerekendir gaza bastıkça 2 çizgi yukarı hareket eder gazdan çekince tekrar 40 a gelir 20 nin altı tehlikelidir ki ben motoru yaktığım gün yağ basıncının sıfır olduğunu gördüm hiç unutmam o anda anladım başıma birşeyler geleceğini. tabi yüksek basınç da zararldır. Bir de benzini asla çeyrek deponun altına düşürmeyin hatta mümkünse yarım deponun altına inmeyin bittikçe ekleyin benzin pompası için şarttır....ışık yanarak v8 kullanan ve sonra aracım neden çalışmadı diyip benzin pompası bozulan ve konu açan çoktur.

mert kardeşim akünün zayıflıgı ne gibi motor problemlerine yol açar sana özelden bir mesaj gönderdim lütfen bana bir fikir verebilirmisin bir problemim var ve sabnırım akü gibi geliyor ban ve şu an kafayı kitlemek üzereyim çok canım sıkılıyor

güzelde,90 litre yaklaşık tam depo 1/2 x son benzin fiyatı=..?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,591
Kayıtlı Üye Sayımız
166,896
Kaydolan Son Üyemiz
peacerimamskep

Çevrimiçi üyeler

Geri