Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Ynt: Harita Ve Pusula Yardım !
Rica ederim, ikisinde de sorun çıkarsa unutmayın ; En iyi pusula o bölgenin insanlarıdır. Sormaktan çekinmeyin, hem yerel halkla bağlantınız iyi olur, hem de yardımcı olurlar her şekilde.
Ynt: Harita Ve Pusula Yardım !
Ya ege bölgesini tamamen alacaksın, ya da İzmir-Aydın-Muğla şehir merkezlerine gidip turizm danışma ve ya kent rehberlerine durumunu bildirip şehrin haritasını isteyeceksin.
O zor gelirse büyük kırtasiyelerde her şehrin haritası oluyor artık şansına kalmış...
İyi günler arkadaşlar,
Bugün kırtasiyeden Türkiye'nin karayollarını ve tarihi mekanlarını içeren bir harita aldım.
Pusula ve haritanın ölçekleri birbirini tutmuyor. Acaba bir sorun olur mu tecrübe eden var mı?
Eğer aynı ölçeklerde olmaları gerekiyorsa 1:25000 haritayı nerden bulabilirim?
Merhaba,
Arkadaşlar biliyorsunuz ki ülkemiz yurtdışında bulunan tüm güzellikleri içinde barındırabilen çeşitli manzaralara sahip bir coğrafya ama ne yazık ki insanlarımızda öyle. Saf ve güzel insanlar bir taraftayken, kirli düşünceli, yobaz, yeniliği katiyen kabullenemeyen,kendi gibi...
Ynt: Paracord Bileklik
Dostum burada dünyaca tanınan markalar var ben dün sipariş verdim yarın elime ulaşacak. Hazır paracord bilekliğine 35 TL vermektense 7 metre paracordun olur onun içinden de 7 adet küçük ipler çıktığınıda hesaba katarsan dünya kadar paracord ipine sahip olursun. Ben rothco...
Ynt: Eşya Kilosuna Göre Çanta Litre Ayarlaması
Açıkcası rus kalpağını uzun vadeli aldım, gerçekten yer kaplıyor ağırda bişey 400gr yazdım ama pek sanmıyorum. İçine birşeyler koydum ama evde bırakabilirim.
Halat ipleri, kullanacağım tarpta bana her koşula göre çeşit çeşit şekillerde barınak...
Kısaca yukardaki gibi gezeceğim yerler. Uzun süreli bir yürüyüş olacak, canım istediğinde trene binicem sadece, diğer ulaşımımı,konaklamamı yürüyerek sağlayacam.
Hacim olarak yani malzemelerin boyutuna göre doğru mu anladım?
Çantayı bu işin piri olan deuter yada lowe alpine den seçeceğim hemen hemen seçtim boyutu ne olsun onu kararlaştırmaya çalışıyorum.
Oğuzhan abicim, malzemeleri nasıl buldunuz eksiğim...
Merhaba millet!
Yakında uzun bir yürüyüşe çıkacağım, yanıma alacağım malzemeleri çıkarıp şöyle bir kontrol edeyim dedim. Henüz çanta almadım Lowe Alpine 55+10 çantasını düşünüyorum fakat çok mu gelecek az mı gelecek hiç bilmiyorum.
Malzemelerimi seçerken fiyat/performans ve bütçeme uygun en...
Ynt: Kartuşlu Ocak Güvenliği
Fikirler güzel, benim bunu kullanış amacım zaten ateş yakmaya müsait ortam, yakıt(odun) olmadığında çıkarıp ihtiyacımı gidermek.
Korkum çantamın içinde yaz sıcaklarında bir iş gelir mi acaba diyeydi sonra birde gaz kaçırıp bir şekilde patlaması.
Gaz kaçırma sorunu...
Merhaba millet!
Bugün sipariş ettiğim Kovea Backpackers ocak ve Evolite 500gr gaz kartuşum geldi. Yalnız gazı elime aldığımda müthiş bir korku vardı ilk defa kullandığım için belki de ama bir güvensizlik oldu. Bunun için güvenlik konusunda bilgilerinize ihtiyacım var.
Alırken tabii ki...
Ynt: Ayı Spreyi Nerden Bulunur
En son çare o kalıyor zaten bulabilirsem büyük boy bir biber gazı alacağım. Aslında ayı spreyi buldum Türkiye'den internet aracılığıyla satılıyor fakat 250 tl gibi uçuk bir fiyata satmaya çalışıyorlar.
Bu doğanın bana önyargısız gel deme şeklidir belki de.
Ynt: Kamp İçin Gereken Her Şey (uzun Süreli)
Merhaba dostum,
Önce kendimi tanıtayım.
17 yaşındayım. Diğer verdiğin linki inceledim hemen hemen düşüncelerimiz aynı yolda. Hiç ölmeyecekmiş gibi çalışıp hayatı boşa geçirmektense 1 yıl yaşar dünyaya doyar ölürüm budur felsefem.
Bunun için ne...
Merhaba millet!
Daha önce burada ayı spreyi, çadır paratoneri, oto brandasından yapma fikirleriyle karşınıza çıkmış, ve fikirlerinizi paylaşmanızı istemiştim.
Şimdi ise yabani hayvanları doğal yollarla kamp alanımızdan nasıl uzaklaştırabiliriz ona kafa yoralım istiyorum. Ekipmandan kastım...
Ynt: Bir Tarp Tente Olarak Oto Brandası
IEbay'den alacak olsam illa ki güzel birşeyler bulurum fakat kredi kartı kullanmıyorum yani sıkıntı...
Ha şöyle yapılabilir burdaki arkadaslarda almaya niyetlenir, birisi yurtdışından getirtir ulkeye geldiginde de kargoyla diger alacaklılara ulastirilir...
Dün akşamdan beri yaptığım araştırmalara göre Tyvek kağıtı inşaat işlerinde su yalıtımı için kullanılıyor.
Kesinlikle su geçirmiyor, rüzgara karşı dayanıklı uğraşmadıkça yırtamazsınız ve çok hafif.
örn. Tyvek Solid, m2/85gr 3x3 istiyorum ben mesela...
Eureka!!!!!!!
DuPont Tyvek kumaş/kağıt ;
-Ultralight!
-UV ışınlarına ve ateşe son derece dayanıklı!
- Kesinlikle su geçirmez!
-Nefes alabilir terleme yapmaz!
Fiyatına gelince henüz bir bilgim yok, şimdi mesaj atıp fiyatını söylemelerini isteyeceğim...
Dostum aylardır bunu araştırıyorum. Bugün yabancı bushcraft survival forumlarına yazdım. Ülkemizde sizin tarplardan yok ne olacak bu halimiz(!) dedim, oto brandasıyla olmaz mı dedim pek sevmediler fikri bilmiyorum...
Yalnız ülkedeki bu işe uygun...