Kamp İçin Gereken Her Şey (uzun Süreli)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jackal90 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,821

jackal90

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Arkadaşlar bir konu açtım ve o konu için yardımcı olacak bir konu daha açıyorum. Diğer konu ise şu ;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=104196.0

şimdi yukarıdaki konudan yol alarak çok uzun süreli bir kamp için, yaşam için ne gibi malzemeler vs. gerekiyor. yaşamımı kolaylaştıracak her şeyi bana tek tek anlatır mısınız? büyük bir maceraya atılacağım.

Etiketler
Ynt: Kamp İçin Gereken Her Şey (uzun Süreli)

Merhaba dostum,

Önce kendimi tanıtayım.
17 yaşındayım. Diğer verdiğin linki inceledim hemen hemen düşüncelerimiz aynı yolda. Hiç ölmeyecekmiş gibi çalışıp hayatı boşa geçirmektense 1 yıl yaşar dünyaya doyar ölürüm budur felsefem.
Bunun için ne yapıyorum?
- Okulu birkaç sene önce bıraktım. Kendi eğitimimi engellediği için. Eğitimin bize dayatılan değil, bizim keşfederek öğrendiklerimiz olduğunu düşüyorum.
- Yaklaşık 3 senedir gerek malzeme bilgisi gerek bushcraft bilgisi açısından kendimi geliştirmeye çalıştım.
- Bir işe girdim yaklaşık 1 sene çalıştım bu yaşta aldığım maaş 600 TL.
- Salı günü istifa ediyorum.
- Malzemelerimi almaya başladım, bilgi toplamaya devam ettim.
- Fiziksel açıdan doğa bana cömert davrandığı için bir zorluk yok. Ayrıyeten hergün işe yürüyerek gider gelirim.
- Yaklaşık ( kendi isteğime bağlı) 2.5 - 3 sene sürecek bir Türkiye turuna çıkıyorum. ( Ağustos )
Henüz ailene açmadın belki konuyu, veya çevrenden bir kaç kişi dışında hiç kimseye.
Alacağın tepkilere hazır ol. Kimsenin cesaret edemeyeceği şeyi yapacaksın. Parayı koklayan insanın, izini süreceği yol değil bu istediğin yol.
Ergenlik diyecekler, heves diyecekler. Filmlerden özendi diyecekler. Son günlerde o kadar korkacaksın ki kendini yatağına uzanmış tavanı seyrediyor olacaksın. Ve soracaksın.
Ben kimim? Hangi taraftayım?
Kitaplardan,filmlerden gördükleriyle cahil cesareti bir işe kalkışan mı yoksa, ruhu sıradanlık tozuyla kaplı ben, bu tozu silkip atan mı?
Hangi taraftayım? Dikte edilmiş yaşamın, okulun, işin, evliliğin, paranın,malın mülkün uşağı olmuş yaşamın mı, hayalini kurduğum yaşamın mı?
Yaşamında seni okadar alıştırmışlardır ki çalışmaya, birşeyler yapmaya, başı boş durduğunda suçlu hissedersin. Geri dönemeye kalkarsın. Ama sakın yapma.
Acı çekeceksin, umutsuzluğa düşeceksin, korkacaksın, yalnız hissedeceksin.
Sana bunları anlatmam malzemeden önce psikolojik açıdan bunları bir düşünmen. Çünkü ruhun buna hazır değilse, yapamazsın, milyonların olsa da kaliteli malzemen olsa da hem doğa buna izin vermez hem beynin.
Çıkarsın yola, bir haftaya dönersin. Tüm yaşamını etkiler sonra, tiksinti duyduğun yaşama geri döner berbat duruma düşersin.
Her neyse malzeme konusunda bir çok sayfa biliyorum.
bjkmst03@gmail.com a mail atarsan, her konuda yardımcı olmaya çalışırım. Facebook'um vb. diğer sosyal ağlarım yok üzgünüm.

Ynt: Kamp İçin Gereken Her Şey (uzun Süreli)

kardeşim öncelikle yazmış olduğun tüm bu yazı düşüncelerimizin ortak olduğunu kanıtlıyor. yazdıklarından yola çıkarak aslında kendimi henüz hazır etmiş değilim. sadece aileye açıklamak açısından. ayrıca bu yolcuğumu sadece yola çıkacak arkadaşım biliyor ve sizler :smiley: başkası yok henüz. ve sanırım kısa bir süre içerisinde aileme de açıklayacağım bu konuyu. çünkü onlar hayata para ev araba zenginlik rahat bir yaşama adanmışlar. üniversite okumamı istiyorlar tercih yaptım hatta. ama kayıtlar başladığı zaman onlara bu durumu açıklayacağım. bulunmak istediğim hayata belki de karşı çıkacaklar ama bende onlara karşı çıkacağım. bende okula işe yürüyerek gider gelirim hep. yürümeyi severim spor yapmayı falan. doğada çevrede ilginç olan her şey dikkatimi çeker. yaz aylarında memlekete giderim arada sırada ve inanın çok güzel yerler var. lisede sevdiğim hocanın bir sözü vardı ;

Biz istanbula kendimizi adamışız, burada doğup burada büyüyüp burada öleceğiz hissi var. Biz insanlar istanbulu yönetiyoruz sanıyoruz ama aslında gerçek olan İstanbul insanları yönetiyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR