Ynt: Kamp İçin Gereken Her Şey (uzun Süreli)
Merhaba dostum,
Önce kendimi tanıtayım.
17 yaşındayım. Diğer verdiğin linki inceledim hemen hemen düşüncelerimiz aynı yolda. Hiç ölmeyecekmiş gibi çalışıp hayatı boşa geçirmektense 1 yıl yaşar dünyaya doyar ölürüm budur felsefem.
Bunun için ne yapıyorum?
- Okulu birkaç sene önce bıraktım. Kendi eğitimimi engellediği için. Eğitimin bize dayatılan değil, bizim keşfederek öğrendiklerimiz olduğunu düşüyorum.
- Yaklaşık 3 senedir gerek malzeme bilgisi gerek bushcraft bilgisi açısından kendimi geliştirmeye çalıştım.
- Bir işe girdim yaklaşık 1 sene çalıştım bu yaşta aldığım maaş 600 TL.
- Salı günü istifa ediyorum.
- Malzemelerimi almaya başladım, bilgi toplamaya devam ettim.
- Fiziksel açıdan doğa bana cömert davrandığı için bir zorluk yok. Ayrıyeten hergün işe yürüyerek gider gelirim.
- Yaklaşık ( kendi isteğime bağlı) 2.5 - 3 sene sürecek bir Türkiye turuna çıkıyorum. ( Ağustos )
Henüz ailene açmadın belki konuyu, veya çevrenden bir kaç kişi dışında hiç kimseye.
Alacağın tepkilere hazır ol. Kimsenin cesaret edemeyeceği şeyi yapacaksın. Parayı koklayan insanın, izini süreceği yol değil bu istediğin yol.
Ergenlik diyecekler, heves diyecekler. Filmlerden özendi diyecekler. Son günlerde o kadar korkacaksın ki kendini yatağına uzanmış tavanı seyrediyor olacaksın. Ve soracaksın.
Ben kimim? Hangi taraftayım?
Kitaplardan,filmlerden gördükleriyle cahil cesareti bir işe kalkışan mı yoksa, ruhu sıradanlık tozuyla kaplı ben, bu tozu silkip atan mı?
Hangi taraftayım? Dikte edilmiş yaşamın, okulun, işin, evliliğin, paranın,malın mülkün uşağı olmuş yaşamın mı, hayalini kurduğum yaşamın mı?
Yaşamında seni okadar alıştırmışlardır ki çalışmaya, birşeyler yapmaya, başı boş durduğunda suçlu hissedersin. Geri dönemeye kalkarsın. Ama sakın yapma.
Acı çekeceksin, umutsuzluğa düşeceksin, korkacaksın, yalnız hissedeceksin.
Sana bunları anlatmam malzemeden önce psikolojik açıdan bunları bir düşünmen. Çünkü ruhun buna hazır değilse, yapamazsın, milyonların olsa da kaliteli malzemen olsa da hem doğa buna izin vermez hem beynin.
Çıkarsın yola, bir haftaya dönersin. Tüm yaşamını etkiler sonra, tiksinti duyduğun yaşama geri döner berbat duruma düşersin.
Her neyse malzeme konusunda bir çok sayfa biliyorum.
bjkmst03@gmail.com a mail atarsan, her konuda yardımcı olmaya çalışırım. Facebook'um vb. diğer sosyal ağlarım yok üzgünüm.