Arama sonuçlarınız

1. sinan-izmir

Motosikletle Hindistan ve Nepal yolculuğu

Ynt: Motosikletle Hindistan ve Nepal yolculuğu Çok güzel gidiyor ;) Kiralık motosikletle Hindistandan Nepal'e geçerken bir sorun çıkıyormu? Yoksa elimizi kolumuzu sallaya sallaya geçebiliyormuyuz?

2. sinan-izmir

Zor Yollar Programı; TRT TÜRK Kanalında

Ynt: Zor Yollar Programı; TRT TÜRK Kanalında Program çok güzel gidiyor.Frig vadisindeki anlatımıyla da ayrıca Ümit Işın'ın ağzına sağlık.
  3. sinan-izmir

Kaçkar Zirveden Ağrı Dağı Görünür mü?

Ynt: Kaçkar Zirveden Ağrı Dağı Görünür mü? Bu nasıl hesap hocam :D Kaçkarın zirvesi yer seviyesinde değilki :) Ağrının menzili 270 km, Kaçkarın 230 km ise; bu ikisinin zirvesinin birbirine olan menzili 500 km olur. Hesapta aralarındaki yükseklik farkı değil, yüksekliklerin toplamı alınması...

4. sinan-izmir

Trakya'da Dımışki (wootz & bulat çeliği) Yapımı

Ynt: Trakya'da Dımışki (wootz & bulat çeliği) Yapımı Şenol Bey'in de bahsettiği gibi çelikler karbon oranlarına göre basitçe sınıflandırılabilir. Ama en iyi çelik diye bir şey yoktur.Daha doğrusu bir çelik kullanıldığı her alanda iyi sonuçlar veremez.O yüzden kullanım amacına göre çeliği seçmek...
  5. sinan-izmir

Türk Malı Arazi Aracı ( TURKAR)

Sırf motor, araç mühendisliğinin en az %50 sidir zaten.Ağırlık olarak hesaplamışlar herhalde %85'i ::) ;D

6. sinan-izmir

Trakya'da Dımışki (wootz & bulat çeliği) Yapımı

Ynt: Trakya'da Dımışki (wootz & bulat çeliği) Yapımı Bu çelik bizim eski tarihimizde kullanılan bıçakların, kılıçların hammaddesi.Yapılacak kılıçlar için önce bu yöntemle fotoğraflarda gördüğünüz yumurta şeklinde çelik üretiliyordu.Daha sonra bu çelik topu dövülerek bir kılıç imal...

7. sinan-izmir

Gezenbilir; İzmir - Balçova Termal Otel - Behzat Zirve Doğa Yürüyüşü (16 Ocak 2011)

Ynt: Gezenbilir; İzmir - Balçova Termal Otel - Behzat Zirve Doğa Yürüyüşü (16 Ocak 2011) Bekliyorum Ömer abi. :) Bu hafta ben de yokum zaten. :-\
  8. sinan-izmir

Gezenbilir; İzmir - Balçova Termal Otel - Behzat Zirve Doğa Yürüyüş Duyurusu (16 Ocak 2011)

Ynt: Gezenbilir; İzmir - Balçova Termal Otel - Behzat Zirve Doğa Yürüyüş Duyurusu (16 Ocak 2011) Hava durumu açık gösteriyor. ;) Murat ağabey, kamplı bir etkinlik planlayın da ben de geleyim bir ara.Uzun mesafe yürüyemiyorum bu havalarda dizimdeki sorun yüzünden.
  9. sinan-izmir

Google Earth'de Parkur Hazırlayıp GPS'e Yükleme Konusunda Yardım Lütfen

Ynt: Google Earth'de Parkur Hazırlayıp GPS'e Yükleme Konusunda Yardım Lütfen Selam tekrardan; GE'den gps'e rota aktarmak oldukça kullanılan ve ve hatta tek yöntem.Mapsource'de rota çizmenin mantığı yok, çünkü zaten mapsourcedeki harita gpste yüklü olanla aynı.Hatta mapsource'de herhangi bir...

10. sinan-izmir

Google Earth'de Parkur Hazırlayıp GPS'e Yükleme Konusunda Yardım Lütfen

Ynt: Google Earth'de Parkur Hazırlayıp GPS'e Yükleme Konusunda Yardım Lütfen Selam. GE de çizdiğiniz rotayı farklı kaydet deyip masaüstüne kopyalıyorsunuz.Bu dosyanın uzantısı .kml. Ücretsiz ''gpsbabel'' programını indirip (bu program dosya formatını çevirmeye yarar) .kml uzantılı bu dosyayı...

11. sinan-izmir

Yurtdışından Survival Bıçağı

Ynt: Yurtdışından Survival Bıçağı Gerber'in bu modeli de güzele benziyor.Çeliği hakkında bir bilgi vermemişler gerçi.Ben tırtıklı kesici ağızı sevmiyorum ama kullanıpta memnun olanlar çok.Gerberin kendi sitesinde daha ucuz bu bıçağın fiyatı ;)
  12. sinan-izmir

Ynt: Yurtdışından Survival Bıçağı Osman; Tiger'ın testeresinin çok ta bir işlevi yok, arkadaşım testeresiz olanı kullanıyor ve gayet memnun bıçaktan. Marifet survival durumundan kurtulmak değil, o duruma düşmemektir.Her duruma hazırlıklı ve bilinçliysen zaten hayatı idame gibi bir duruma...

13. sinan-izmir

Ynt: Yurtdışından Survival Bıçağı Kabar iyi bir marka tabiki ama fighter modelinin tavsiye edilmesi ilginç.Adı üstünde yani, kullanım amacı tamamen farklı ve geometrisi, boyutu ve sap ergonomisi tamamen doğadaki ihtiyaçlarınıza aykırı.Benzer bir model bende de vardı, kaç kere kullandım...
  14. sinan-izmir

Ynt: Yurtdışından Survival Bıçağı Gümrük vs. konularda tavsiye veremiyorum maalesef.İzin yazısını da büyük ihtimalle sana vermezler, bıçağı velinin adına al bir sorun çıktığında muhattap velin olur. Bunun haricinde bu bıçağı seçmendeki sebep nedir? O kadar para verecekken Kabarın dağda, doğada...
  15. sinan-izmir

Kayseri - Erciyes Dağına Araç İle Çıkma Denemesi

Ynt: Kayseri - Erciyes Dağına Araç İle Çıkma Denemesi Teleferiğin arkasındaki yolu takip edip çıkmıştık biz.Amaç motorla çıkmak değildi zaten.Motosikletlerimizle çıkabileceğimiz en yüksek noktaya çıkıp sonra yaya olarak zirveye devam ettik. Arça yolunun sonuna geldiğinizde sol taraftaki dağın...

16. sinan-izmir

Kayseri - Erciyes Dağına Araç İle Çıkma Denemesi

Ynt: Kayseri - Erciyes Dağına Araç İle Çıkma Denemesi Biz bu sene 3050m civarına motosikletlerle çıktık.Zaten 2940m'ye kadar yol geliyor.Arazi araçlarıyla da 3050 ye kadar çıkılabilir ama sonrası çok zor; belki 10-20 metre daha.
  17. sinan-izmir

Bisiklet sporcusu olmak.

Ynt: Bisiklet sporcusu olmak. Okulun bisiklet kulübü varsa katıl tabi ki.Biliyorsun bisiklette genel olarak bakarsak dağ bisikleti ve yol bisikleti olarak iki kategori var.Şu an seçim yapmak istemiyorsan bir dağ bisikleti edin,hem yolda hem de arazide kullanabilirsin.Alacağın bisikletin önce...
  18. sinan-izmir

Bisiklet sporcusu olmak.

Ynt: Bisiklet sporcusu olmak. Merhaba Ahmet; Bisiklet sporu malum, zor ve zaman isteyen bir spor dalı.Öncelikle bisikletle ne şekilde ilgilenmek istediğine karar vermelisin.Amacın gezmek ve hoş vakit geçirmek mi, veya işin spor tarafına biraz daha ağırlık verip amatör olarak ara sıra yarışlara...

19. sinan-izmir

Bel ağrısı

Ynt: Bel ağrısı Tecrübeli birinden ayarlar için yardım isteyin ama; kendiniz deneye deneye bulmaya çalışırsanız biraz zor olur.Boy ve bacak boyuna göre hatta kol ve diğer vucut ölçülerine göre optimum ayarlar var.Adları aklımda değil ama tüm bu ayarları anlatan birkaç yabancı web sitesi...
  20. sinan-izmir

Bel ağrısı

Ynt: Bel ağrısı Selamlar.Seleyi indirmek bel ağrısını azaltmaz tersine arttırabilir. Öncelikle bisikletinizdeki sürüş pozisyonunu etkileyen ayarların (sele yüksekliği,konumu-gidon yüksekliği,konumu vs) doğru olduğundan emin olun.Ağrıların çoğu bu ayarların düzgün yapılmamasından...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri