Arama sonuçlarınız

1. ozntan

Serifender Bizon

araç için en son yaptığımız çalışmada motora bir marş basalım dedik motorun sesi ve basıncının iyi olduğuna karar verdik boylece hemen motor değişikliğine gitmek yerine önce alt takımı yenilemeye karar verdik e tabi hali hazırdaki motoru kullanacağımız içinde üzerindeki platin meksefe...

2. ozntan

Serifender Bizon

bir önceki mesajda bahsettiğim cam çerçevesi sorununu anlatabilmek için biraz daha detaylı bir fotograf buldum cam çerçecesi içinde civataları kalın yıldız şeklinde yaptırdık bakalım bu hafta sonu cam çerçevesinin montajını ve kapılar için aldığımız defender tip menteşeleri de takacağız tabi...
  3. ozntan

Serifender Bizon

bizon seri 2-a ama kullandığımız bazı parçalar defender görüntü itibari ile atnı gözüksede küçük değişiklikler var bu nedenle de bazı parçaları hemen montajlamak yerine birazcık kesme biçme veya ekleme işlemleri yapılması gerekiyor örneğin aracın cam çercevesini defendere cevirdiğimizde hazır...

4. ozntan

Serifender Bizon

aracı toplarken strateji olarak önce montajını yapacağım ve birdaha değiştirmem gerekmeyecek olanları ilk plana alıp daha sonra da motor ve alttakım işlerine asılalım diye karar verdik bu doğrultuda da devam ediyoruz....
  5. ozntan

Serifender Bizon

lastik işini çözdüğümüze göre snorkel faslına geçebiliriz dedik biraz çalışma ile o işide hallettik :)

6. ozntan

Serifender Bizon

evet lastiklerimiz ve cantlarımızıda araca takalım dedik ama krikomuz olmadığı için önce standart çevirmeli kriko ile kaldırdık tesaduf malzmelerin arasında bulduğumuz küçük şişe kriko ile devam ettik ve lastiklerimizzzzzz

7. ozntan

Serifender Bizon

Bir taraftan göğüslüğü keserken bir taraftanda diğer işlerin yapılması gerekiyor elektrik tesisatını sıfırdan çekeceğim için bana klavuzluk etmesi için eski tesisatı söküp temizlemem gerekiyordu temizleyip çamasır gibi kuruttum :)
  8. ozntan

Serifender Bizon

tabi bu arada kesim sırasında yaklaşık 7 tane jilet taş 8 tane normal kesme taşı 2 tanede taşlama taşı bitirdim birde aleminyum kutu diyorlar bu araçlara :)
  9. ozntan

Serifender Bizon

bu kadar çalışmadan sonra aracın iç metal göğüslüğü kesip çıkarıp yerine defender model göğüslük takmaya karar verdim bu arada da karşımıza safarici fatih çıktı sağolsun neye ihtiyacımız olsa bulup buluşturuyor... para pul konusunda da şahin doğan parça fiyatını geçmiyor....

10. ozntan

Serifender Bizon

bir taraftan atölye düzeni bir taraftan araç yerleştirme işi devam ediyordu eee masasız olmaz semaver siz hiç olmaz dedik

11. ozntan

Serifender Bizon

aracımız atölyeye girdi ve artık ahmetin uzunca zamandır bitmeyen aracının da atölyeye getirilmesi gerekiyor takım taklavat işleri çözülecekti bir taraftan ıo işlerle uğraşırken bir taraftanda araca lastik bakmaya başladık lastik konusunda 285 -75-16 bf mud ta karar kıldık lastıklerin...
  12. ozntan

Serifender Bizon

artık atölyeden çıkma zamanımız geldi fakat şimdi aracı nerede ve nasıl yapacağımız kısmı gündeme geldi aracı kendim yapmak istiyordum o arada da ahmet şahin (vosdost) bir görüşmemizden ortak dükkan tutup araçları orada yapma önerisi geldi yaklaşık olarak 1.5 ay gibi bir süre araştrıp sonunda...

13. ozntan

Serifender Bizon

ve artık nihai son aracımızın boyası bitti son olarak ufak defek rütüş işlemleri yapıldı
  14. ozntan

Serifender Bizon

evettttt nihayi son olan atölyedeki boya işlerimizi bitirmeye başladık ufak defek kılcal cizikler için atölye müdürü altay aracı cicek hastalığına yakalanmış gibi benek benek kızarttı :)
  15. ozntan

Serifender Bizon

bütün boya altı işler yapıldıktan sonra boya aşamasına sonunda geldik astarımız ve boyamızın ilk katı atılıyor kapı içlerine ve iç tabana da pütür uygulaması yaparak araç içerisindeki ses miktarını bir nebzede olsa azaltmak için çalışmalarımızı da yaptık

16. ozntan

Serifender Bizon

ersin usta aracın motor içini de pütürle kaplamayı önerdi ve tabancayı kendi eline aldı
  17. ozntan

Serifender Bizon

18. ozntan

Serifender Bizon

sevgili çakmak arkadaşımız ve atölyenin müdürü altay da araca gerekli özeni gösterip ince ince ama detaylı çalışmaya özen gösterdiler

19. ozntan

Serifender Bizon

bu arada aracın kaporta işleminden önce bütün şase pütür ile güzelce kaplandı ve üzerine mat siyah boya attım sağolsun ersin ustam bana mesleği öğretmeye kararlı :)
  20. ozntan

Serifender Bizon

aracın kaporta işleri bittikten sonra macunlama işlemi yapılacak yerler tıkanacak delikler takılacak percinler vs. işlemler yapıldı eeee arada foto da çekilmek gerekiyor

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,965
Kaydolan Son Üyemiz
adilomim

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR