Arama sonuçlarınız

1. K

Yemen / Sana'a

Bİr Hayırsever resimleri buraya yükleyebilirse ne güzel olur.... Bir dergi için hazırlamakta olduğum metin biter bitmez buraya yükleyeceğim... Ama özetle şudur: Yemen, son derece dost insanların ülkesi, rüyalar ülkesi, her şeyden önemlisi, binlerce Türk'e mezar olmuş,her karışında Türkiye'nin...

2. K

Borçka - Karagöl - Beyazsu - Camili (Macahel) Kamplı Yürüyüş

Hemen şunu belirtmeliyim: Karadeniz'ih neredeyse tamamını gezmiş biri olarak, Borçka Yaylalarını ayrı bir yere koyuyorum. Henüz yeterince keşfedilmemiş, bozulmamış, vahşi veheyecan verici bir coğrafya. Gitmeden önce ciddi rota sıkıntısı çektik. Ancak yerel temaslarımız sonrasında en mükemmel...
  3. K

Nokia N95 Maps 2.0 Versiyon Sorunu?

Bu arada Nokia haritasının yeni sürümünü dağıtmaya başladı. Eskisine göre bir takım iyi özellikleri var. Örneğin uydu görüntüsünü de görebiliyorsunuz. http://europe.nokia.com/A4984199 Benim de yardıma ihtiyacım var. Telefondaki Harita programım bozuldu. Zoom out tuşuna bir kere basınca sürekli...

4. K

Ankara - Nallıhan - Çayırhan; Yeşil Küller Üzerinde Yürüyüş (11 Mayıs 2008)

Bu pazar farklı bir etkinliğe karar verdik ve Ankara'nın Nallıhan ilçesi yakınlarındaki Çayırhan kasabasındaki üzerinde ot dahi bitmeyen volkanik küller üzerinde yürüdük. Çayırhan'da Kuş Cenneti'nin yanıbaşında yükselen, yaklaşık 1000 metre yüksekliğindeki, rengarenk toprak görüntülerine sahip...
  5. K

Şam Kullanma Kılavuzu

Son bir kaç kuşak nesilden Türk için Şam Abdullah Öcalan ve Hatay meselesinden ibarettir. Oysa yanıbaşımızdaki bu şehir, Hatay kadar, Gaziantep kadar, Urfa kadar bize yakındır ve en az İstanbul kadar da bizdendir. Yüzyıllar boyunca Osmanlı yönetiminde kalmış ve Osmanlı'nın son döneminde...

6. K

Trekking ve Fotoğrafçılık: İkisi Birarada Olur mu?

Buyurun tartışalım... Yürüyüşlerde en çok muzdarip olduğum durumdur. Tam kendinizi kaptırmış, temponuzu yakalamış, hedefe kilitlenmiş şekilde yürürken, ekipten birileri durup dakikalarca bir kare yakalamaya çalışır. Aslında sadece trekkingde değil, yalnız yapılmayan tüm seyehatlerde bir sorundur...

7. K

Endülüs - İspanya

Aşk, medeniyet, huzur, ilim, imar... Bir o kadar da hüzün, acı ve gözyaşı. İslam coğrafyasında nereye gittiysem karşılaştığım kavramlar. Kabil'de, Grozni'de, Bağdat'ta ve Filistin'de bizim çocuklar yıkıntılar arasında oynaşırken hüzün ağır basıyor. Medine, Samarra, Halep, Isfehan, Bursa...
  8. K

Saraybosna Kullanma Kılavuzu

SARAJEVO LJUBAV MOJA (Saraybosna Sevgilim) Mostar üzerinden Saraybosna’ya doğru yolalırken “kötü günümde yoktun, şimdi sefamı sürmeye mi geliyorsun” demesinden korkuyordum. Ama zaten o kadar çok Saraybosna’lı savaş sırasında terketmişti ki kenti, belki beni farketmeyebilir, belki affederdi...
  9. K

Mostar

KÖPRÜLERİN BİLE ÖLDÜĞÜ ŞEHİR: MOSTAR Neretva Dubrovnik'ten Split yönüne doğru ilerliyoruz. Sol tarafımızda Adriyatik Denizi, sağ tarafımızda ise geçit vermeyen, birdenbire yükselen dağlar. Dalmaçya kıyıları da derin bir sessizliğe bürünmüş. Ne insanlar, ne dağlar, ne de deniz sessizliğin...

10. K

Srebrenica

Saraybosna Holliday Inn Oteli’nin lobisindeki televizyonda, BHT Televizyonunun 18.00 haberlerinde yine tabut görüntüleri var. Kazılan mezarlar, iskeletler, kafatasları, cenaze namazları. Rehberimiz Rıfat Fettahoviç haberi Türkçe’ye çeviriyor: Bosna’nın doğusunda, Sırp Cumhuriyeti’nin kontrolünde...

11. K

Filistin Mülteci Kampları

Lübnan'ın Sayda Kentindeki Filistin Mülteci Kampı Ayn El Hılve'den izlenimler... Çok yakında...
  12. K

Beyrut

Beyrut Beyrut, aşkın hem Arapçası, hem de Arapsaçıdır. Savaşın hemen öncesi... Beyrut büyük bir sessizlik ve fakat umursamazlık içinde. Umursamazlık bu kentin en belirgin özelliği. Kimse kimseyi ve kimse hiç bir şeyi umursamıyor. Ayrışmaların bu kadar öne çıktığı ve şöhret bulduğu kentte, herkes...

13. K

Nokia N95 ile Navigasyon

Arkadaşlar, N95'e ilişkin tecrübelerihizi paylaşırsanız sevinirim. Ben bazı gözlemlerimi aktarmak istiyorum: Öncelikle gps cihazı beklentilerin de üzerinde iyi. Şehir içinde uyduyu yakalaması zor olsa da, arazide çabuk ve kaliteli sinyal alabiliyor. Cihazdaki Nokiamap Ankara çevresindeki tüm...

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,163
Kayıtlı Üye Sayımız
167,057
Kaydolan Son Üyemiz
R.KICIR

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.