Arama sonuçlarınız

1. Hulg

1977 CJ-5 (Hurda Belgeli)

Çalışır vaziyette 1977 model hurda belgeli CJ-5. İster köyde, arazide binin, ister parça yapıp değerlendirin. Fiyatı 3,500 TL dir.

2. Hulg

Satılık Toyota Land Cruiser FJ 80

Kısa bir süre önce aldığım 1991 model FJ 80 ni satıyorum. Araç orjinal 280.000 Km de. 3F 4.0 Benzinli motor, 4 ileri manuel şanzumanı var. Ayrıca özellikle avcılara yarayacak olan, tavanda search lamp projektörü var. Joistiği ile istediğiniz yöne dönderebilirsiniz. Aracın her tarafı...
  3. Hulg

Satılık 1977(2009) CJ-5

2009 başında topladığım 1977 model CJ-5 imi, ihtiyaçtan dolayı satıyorum. Aracın tüm özelliklerini, fotoğraflarını Garaj bölümünden ( http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21010.0 ) görebilirsiniz. Fiyatı 18,500 TL. Toplayan veya anlayan arkadaşlar, bu fiyatın...

4. Hulg

Araçlarınızın İsimleri

Aracıma çok emek verdim. Birde isim vereyim istedim. Sizlerde aracınıza bir isim koyduysanız burada paylaşalım.
  5. Hulg

Tuzla Montajı Jeep'in Farkları ?..

Hiç Tuzla montaj Jeep ile karşılaşmadım ve merak ediyorum. Tuzla yı diğer jeep lerden ayıran en büyük özellik nedir. İkisi arasındaki farklar neler ve nasıl ayırt edilir.

6. Hulg

Yeni Toyotam

7. Hulg

BF Goodrich 31X10,50X15'' A/T Bulunmaz Hint Kumaşı mı?..

Sonunda aracımın Jantlarını aldım, fakat ne yazık ki istediğim lastiği hala bulmadım. BFGoodrich 31X10,50X15'' A/T almayı düşünüyordum. Ama bulunmaz hint kumaşı misali yok. Şimdi markadan mı yoksa ebattan mı vazgeçeyim bilmiyorum. 30X9,50X15'' varmış. Bu lastiği (BFGoodrich 31X10,50X15''...
  8. Hulg

Lastik Ölçümlerinin Doğruluğu ?..

Arkadaşlar gerek matematiksel olarak, gerekse ölçüm programları sayesinde lastiklerin ölçülerini hesaplayabiliyoruz. Fakat geçenlerde 30x9,5x15 lastiği araç üzerinde metre ile ölçtüğümde ilginç sonuçlar çıktı. Aklıma gelen, ya lastiklerin havası az (hiç öyle görünmüyordu), yada fabrika...
  9. Hulg

CJ' de Disk Fren

CJ lerde, disk frenin gereklilik derecesini nasıl görüyorsunuz. Sizce olmazsa olmaz mıdır, yoksa sadece teknolojiye uymak mı?

10. Hulg

AMC 232 I6 Motor

Arkadaşlar, aynı model adı altında 2 adet motoru var AMC nin. Teknik verileri aşağıdaki gibi. Sorum şu, 1970 de daha performanslı motoru kullanmayı bırakarak neden daha düşük performanslıya geçtiği hakkında bilgisi olan arkadaşımız var mı. Acaba bu motordan verim mi alınamadı. Teknik verilerine...

11. Hulg

Türkiye Jeep' e Sitem

Jeep' in Türkiye' deki sitesinde Jeep Club sayfası var. Üye olmak için girdiğinizde aracınızı seçerken ilginç birşeyle karşılaşıyorsunuz. Efsane olmuş CJ-5 i sistemlerine JC5 diye yazmışlar. :o Başka CJ serisine ait araçta yok zaten. Kendilerine düzeltmeleri için yazı yazdım.
  12. Hulg

CJ lerde Jikle

CJ lerde jikle var mı? Varsa yeri neresi yoksa jikle olayını sizler nasıl çözdünüz.

13. Hulg

CJ Şanzıman Tipleri

Arkadaşlar CJ lerde FISA diye ana şanzuman ve C18-19-6 diye bir arazi şanzumanı var mı?
  14. Hulg

Benzinli ve Dizel Motorlardaki KW ve Tork Farkları Hakkında Sorular

1) Öncelikle beygir(Kw, Hp, PS) ve Tork(Nm) un tanımını teknik olarak yapar mısınız. 2) Benzinli motorlarda beygir gücü yüksekken, buna karşılık tork düşük. Dizel motorlarda ise tam tersi güç düşük, fakat tork yüksek. Bunun sebebini bilen var mı? 3) Bazı yerlerde bir örnek verilmiş...
  15. Hulg

Rot Amortisörü

Rot amortisörünün gerekliliği ne derecedir.

16. Hulg

Maliyenin Hatası

Arkadaşlar belki inanmayacaksınız ama ne yazık ki Maliyenin jeep diye bir markanın varlığından haberi bile yok. Hikaye şöyle; Motorlu taşıt vergisi araç kasko bedelinin%5 ni geçtiğinden dolayı bu kanundan faydalanmak istedim. Fakat sıkı durun Maliyenin sisteminde jeep diye bir marka...
  17. Hulg

Satılık 1973 Model Land Rover

Tedaş tan aldığım 1973 model Land Rover aracımı toplamaya zamanım olmadığından satıyorum. Araç çalışır ve yürür durumdadır. Kaportasında çürükler mevcuttur. Araç hurda değil, çekme belgelidir. Ruhsatında yazmadığı için emin olamamakla beraber 2.5cc 4 silindirli benzinli bir motora sahiptir...
  18. Hulg

Jant-Lastik Eşdeğer Tablosu

jant genişliği ile lastik genişliği arasındaki uyumu gösteren tablo. Bu tabloyu nereden bulabiliriz. Örneğin 8'' genişliğindeki bir janta 215 lastik takabilir miyiz bu uygun olur mu? 8'' jant 20,32cm genişliğine denk gelirken 215 lastik ise 21,5cm genişliğindedir. 1,18cm fark var. Bu fark...

19. Hulg

Her Jant Araziye Uyar mı?

Arazi için lastikler farklı. Peki ya janlar için durum nedir. Her jant araziye dayanabilir mi, yoksa off road için de özel üretim jantlar mı vardır. Yerli jant markalarından hangilerini tavsiye edersiniz. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.
  20. Hulg

Jeep CJ-5 İçin 31X10,50 15'' Jant

CJ-5 e yükseltme işlemi yapmadan 31X10,50 15'' Jant ve lastik takılabilir mi. Yoksa 30X9,5 15'' mi sığar. Araziye çok fazla girmeyecek ve asfaltta da güvenli sürüş yapmak için 31X10,50 15'' Jantı önerir misiniz. Bu ölçütte lastik çeşitliliği nasıldır. Cevaplar için şimdiden teşekkürler.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.