Arama sonuçlarınız

1. ozturegen

Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak?

Ynt: Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak? 150Ah bir akü grubunun 150Ah'inin tamamını kullanamazsınız. Kalitesi ve akü cinsine göre değişmekle birlikte kullanabilirlik oranı %40 ile 60 arasındadır. Bu oranlardan sonra aküler 12V'un altına düşecektir. Biz teknelere de iş...

2. ozturegen

Ynt: Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak? Hesabım defter kitap hesabı değil pratikle sabittir. %15-20'lik bir oran kayıp için fazla değil mi? Yani biz kWp'lik sistemler kuruyoruz, böyle bir kayıpla hiç karşılaşmadık.
  3. ozturegen

Ynt: Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak? Bu aparatların beyazından bende var. İsteyen iletişime geçebilir.

4. ozturegen

Ynt: Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak? 130W'lık panelden günde 900W-1000W arası enerji elde edersiniz. 150 Amperlik akü grubu da 1800W'a tekabül eder. Bunun yarısını kullanabileceğinizi varsayarsak, evet, yeterlidir.
  5. ozturegen

Ynt: Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak? Bu işle uğraşan biri olarak Sn. konderk'in söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Teknesi olan bir müşterime de aynı bu markadan yine 200W'lık panel satmışlar. Satan kişi panel 24V olduğu için panelin arka kutusundan sadece bir...

6. ozturegen

Bodrum'da Trekking Rotası

Bodrum Doğa Sporları Kulübü (BODOSK) ile irtibata geçin derim.

7. ozturegen

DİDİM , MARMARİS , DATÇA , FETHİYE kamp önerileri

Ynt: DİDİM , MARMARİS , DATÇA , FETHİYE kamp önerileri Bodrum'da yaşadığım için burasıyla ilgili yardımcı olabilirim. En bilineni Gümüşlük'teki Özak. Yazları İzmir'den gelen arkadaşlarla 1 hafta 10 gün burada kalıyoruz. Gecesi de gündüzü de keyifli. Güvercinlik de var ama ben olsam...
  8. ozturegen

Ynt: Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak? ek olarak; bu sistemlerde en can alıcı nokta aküdür. Solar sistemlerde şarj-deşarj olayı süreklidir. Piyasadaki akülerin çoğu bu döngüyü karşılayamıyor ve birkaç sene içerisinde kullanıcısına dert olmaktadır. Solar sistemlerde...
  9. ozturegen

Ynt: Karavanda Elektrik İhtiyacını Güneş Paneliyle Karşılamak? Yusuf Bey, İnternette birşey ararken bu siteyi ve ismimin geçtiğini gördüm. Birincisi sizinle yaptığımız bir iş yazışmasıdır ve iş yazışmalarının gizliliği vardır. Verdiğim bilgileri ve herhangi birşeyi istediğiniz yerde paylaşma...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,040
Kayıtlı Üye Sayımız
166,787
Kaydolan Son Üyemiz
electrozirve

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri