Motokaravan Seçi̇mde Tereddüt Ediyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Baytaş Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 28
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 810

Baytaş

Ana Kamp
Gezmeyi seven herkese Merhabalar,
Ben 2022 de çadırla gezmeyi başladım, 2023 sifir transporter alıp karavan yaptırdım, iki senedir hem karavan hem aile arcı olarak kullanıyorum. çok memnunum, ama biz beş kişilik aile oldumuz için karavan çok küçük geldi, çocuklar sıkılmaya başladı. o yüzden tam beş kişi seyahat edebilen ve konaklyabilen, düş tuvaletleri ferrah olan, aç kapat derdi olmayan, sürüş konforlu, güvenli, güçlü yaşam akülü, çokta uzun olup kamplarda manevera da zorluk yaratmayan, donanımlı bir karavana geçmek istiyorum. bütçem en fazla 4,5m tl. böyle çok denmeleri olan arkadaşların tavsilere ihtiyacım var.
fikirlernize bekliyorum.
Abdullah

Etiketler
17 m3 BB VAN Ducato tadilat sonrası 1+3 toplam 4 kişi kapasite ile ruhsata işlendi. Masa arkasındaki ikili koltukta narin 2 yetişkin (75kg) çok rahat oturabiliyor. Kısaca TSE onaylı ekipman kullanmak koşuluyla 4 kişilik camper karavan efektif kullanılır.
aksine bir iddiam olmadi , onceki mesajlari tekrar gozden gecirirseniz motokaravanda sadece 3 kisi seyahat edilebilecegine itiraz ettigimi gorebilirsiniz. alintiladiginiz mesajimda da panelvanlarin fabrika cikislarinin cogunlukla 2+1 oldugunu ve koltuk ilave etmenin zorlugu nedeniyle genellikle 2+1 olarak devam edildigini yazdim.

mesajinizi okuyunca sanki benim olmaz dedigim bir seye itiraz edip olabilecegini yazdiginizi dusundum .

Etiketler
mesajinizi okuyunca sanki benim olmaz dedigim bir seye itiraz edip olabilecegini yazdiginizi dusundum .
Yanlış anlaşıldım sanırım zira bilgilendirme amaçlı yazmaya ve bazı detaylara da dikkat çekmeye çalışıyorum. Size yönelik bir açıklama yapmadım.
Belirttiğiniz gibi 1+2 BB Van taşıt karavana dönüştüğünde TSE testinden kaçınmak için gerekli ekipman kullanmak yerine kolaya kaçıp ön ikili koltukla ruhsat çıkarıp sonra öne tekli koltuk koyarak kullanın muayeneye giderken çıkan koltuğu takar geçtikten sonra eski haline döndürürsün diyorlar. Arkada oluşturdukları oturma grubunda seyahat edecek "kaçak" yolcunun can güvenliği gibi gereksiz detayları önemsemiyorlar. Bu nedenle ruhsatın M1 - SA tesciline ve koltuk kapasitesine dikkat edilmesini öneriyorum.

Hangi marka değil hangi kasa karavana ihtiyacınız var onu netleştirmelisiniz.
2 yetişkin 3 çocukla camper karavanla gezemezsiniz koltuk kapasitesini sağlayamazsınız.

Alkovenli karavana ihtiyacınız var ve benim gördüklerim arasında TSE onayından geçmiş 1+4 koltuklu 5 kişi kapasiteli karavan yok.

Çocuklarınızın 15 yaşından sonra sizinle birlikte karavan tatiline çıkmak istemeyeceklerini de dikkate alın.

Alkoven kasasını konduracağınız kamyonet şasesi seçimi üst yapı projesinin boyutuyla belirlenir.

Dağ tepe zorlu koşullarda kullanılacaksa 4x4 yüksek şase arkadan itişli kamyonet tercih etmeniz efektif kullanım sağlar.

Araç seçiminde dikkat etmeniz gerekenin başında işletme maliyetidir.
Yakıt sarfiyatı, periyodik bakım, yedek parça servis desteği ve maliyetlerini gözeterek tercihinizi şekillendirmeniz doğrusudur.

Araç araştırırken fuarları da gezmeyi ihmal etmeyin.

Alacağınız karavanın ruhsatının M1 - SA kamp taşıtı olarak tescil edilmiş olmasına dikkat edin.
Teşekkür ederim, o yüzden panelvan uzun şase düşünüyorum. 3+1 olarak ruhsatlı 15m3 panelvan karavan. Şimdilik bir çocuğum bizimle gelmek istemiyor, 4 kişiyiz şimdilik. Panelvana bir popup tavan ekletsem ihtimal için. 5 kişi kalabiliriz. Ama yolculuk 4 kişi. Buna kabul etmekten başka seçeneğimiz yok
Yanlış anlaşıldım sanırım zira bilgilendirme amaçlı yazmaya ve bazı detaylara da dikkat çekmeye çalışıyorum. Size yönelik bir açıklama yapmadım.
Belirttiğiniz gibi 1+2 BB Van taşıt karavana dönüştüğünde TSE testinden kaçınmak için gerekli ekipman kullanmak yerine kolaya kaçıp ön ikili koltukla ruhsat çıkarıp sonra öne tekli koltuk koyarak kullanın muayeneye giderken çıkan koltuğu takar geçtikten sonra eski haline döndürürsün diyorlar. Arkada oluşturdukları oturma grubunda seyahat edecek "kaçak" yolcunun can güvenliği gibi gereksiz detayları önemsemiyorlar. Bu nedenle ruhsatın M1 - SA tesciline ve koltuk kapasitesine dikkat edilmesini öneriyorum.
Bu modelleri inceledim, TSE ruhsatlı 3+1 yapabiliyorlar.

IMG-20250918-WA0004.jpg

IMG-20250918-WA0009.jpg

Bu modelleri inceledim, TSE ruhsatlı 3+1 yapabiliyorlar.
Belirttiğim gibi uzun ve yüksek tavan bir araçla mümkün. Sanırım 17m3 Ducato bu araç ve depolama alanından mecburi feragat söz konusu. Böyle bir karavanla seyahat edecek 4 kişinin dış mekan sandalye masa başta olmak üzere bulundurulması gereken muhtelif donanım ve ekipmanların listelenmesi sonrası nerede taşınacağı sorgulanmalıdır. Muhtemelen arkada çeki topuzu üzerinde bir eşya kutusuna ya da çatıda port bagaja ihtiyaç olacaktır. Bu proje seyahat ve konaklama ihtiyacınıza cevap verebilecek efektif çözüm sunan örnek bir araçtır.

Belirttiğim gibi uzun ve yüksek tavan bir araçla mümkün. Sanırım 17m3 Ducato bu araç ve depolama alanından mecburi feragat söz konusu. Böyle bir karavanla seyahat edecek 4 kişinin dış mekan sandalye masa başta olmak üzere bulundurulması gereken muhtelif donanım ve ekipmanların listelenmesi sonrası nerede taşınacağı sorgulanmalıdır. Muhtemelen arkada çeki topuzu üzerinde bir eşya kutusuna ya da çatıda port bagaja ihtiyaç olacaktır. Bu proje seyahat ve konaklama ihtiyacınıza cevap verebilecek efektif çözüm sunan örnek bir araçtır.
Towbox gibi diyorsunuz, evet onuda düşündüm. Ben gidip baktım, saklama alanı ben düşündümden daha çok. Ranzalı olanında saklama alanı kısıtlı, tek büyük yatak olanında saklama alanı büyük.

Yeni almayı planladığınız karavanın projesi bu şekilde olursa 1+3 koltuk kapasiteli ruhsat tescili alırsınız. 4 kişi de rahat yatarsınız. Depolamaya da çözüm üretirsiniz. Masa arkası 2li koltuğun TSE şsrtlarına sahip olması esastır. Oturma grubu şeklinde imal edilenlere TSE onay vermez. Gönlünüze göre karavan edinmenizi dilerim 👋

IMG-20250918-WA0004.jpg

Yeni almayı planladığınız karavanın projesi bu şekilde olursa 1+3 koltuk kapasiteli ruhsat tescili alırsınız. 4 kişi de rahat yatarsınız. Depolamaya da çözüm üretirsiniz. Masa arkası 2li koltuğun TSE şsrtlarına sahip olması esastır. Oturma grubu şeklinde imal edilenlere TSE onay vermez. Gönlünüze göre karavan edinmenizi dilerim 👋

Ekli dosyayı görüntüle 648739
teşekkür ederim . hala inceleme yapıyorum. belki karavanist fuarya kadar bekleyeceğim. arac ducatoya karar verdim,

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR