merhaba, ben üç camı içten kapattım. birisi banyo kabinine denk gelen cam, içerinin görünmemesi amacıyla tamamen kapanması gerekiyordu. diğerleri ise arkada yatağın olduğu yerde karşılıklı iki camı kapattım. bu camlar hem açılabilen cam değildi, hem de büyük oldukları için sıcak ve soğuk geçirmesi yönünden sıkıntılı idi. aynı zamanda arka kapı pencereleri dışarıyı görmek için yeterli olduğundan yan camları yalıtım amaçlı içerden kapattım.
çift cam uygulaması nasıl olur bilmiyorum, böyle bir uygulama oluyor mu? verimli olur mu? deneyimleyen varsa onların görüşlerini almak lazım.
uygulayan olduğunu sanmıyorum,
o kadar video izledim forumda gezdim hiç görmedim karavan için çift cam uygulaması yapan.
yapması çok mu zor olur yada pahalı mı olur bilmiyorum ama aklımdan geçen;
aracın dışından montajlı cam ile örtüşecek şekilde içeriden de cam montajı yapmak,
bunun için camların simetrik olması gerekiyor,
sol tarafa içeriden sağ cam - sağ tarafa da içeriden sol cam uygulanması gerekiyor teorik olarak...
bu şekilde camlar arasında hatırı sayılır miktarda boşluk kalacağı için ısı yalıtımı açısından sorun olacağını sanmıyorum.
dezavantajları sayacak olursak en başta maliyet... aracın bütün yan ve arka camlarına bu uygulamayı yapabilmek için aynı şekilde bütün camlardan bulmak lazım... çıkma cam bulup ucuza almaya çalışsak bile maliyet az olmayacak,
sonra camlar izolasyon malzemesine göre daha ağır olacak ki bu da aslında önemli bir husus,
avantajını düşününce; cam olan yüzeylere izolasyon yapılmayacak, kaplama yapılmayacak ama bence asıl avantajı içerisi daha ferah olacak, istenildiğinde her yerden ışık alabilecek...
yapılan uğraşa değer mi bilmiyorum