1.6 CRDİ -Kia, Hyundai- Dizel Motorda BOX Tuning ile Performans Artışı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Sarp12345 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,013
Ynt: 1.6 CRDİ -Kia, Hyundai- Dizel Motorda BOX Tuning ile Performans Artışı

Diesel Tuning modülleri sayesinde %25- %30 oranında turbo dizel motor performansını –hp ve tork- arttırmak , %10- %15 oranında ise yakıt tassarufu sağlamak mümkündür. Bu sistemin prensibi gayet basit. Ünite ECU ve aracınızın enjeksiyon sistemi arasında küçük bir modül bağlantısıdır. Diesel Tuning modülleri otomobil üreticileri tarafından kullanılan konnektörler ile aynılarını kullanmaktadır. Bu da hiçbir orijinal parçayı kesmeden ünitenin monte edilmesini sağlar. Aracı satarken ya da servise giderken dilerseniz kolaylıkla bu üniteyi çıkarabilir sonra tekrar takabilirsiniz. Aracınızı satmanız durumunda ise yine bu üniteyi çıkartıp birçok araçta değerlendirebilirsiniz.
Bu sistem sensörlerden beyine giden sinyalleri değiştirerek beyinin ayarladığı benzin hava karışımını isteğinize göre değiştirmenizi sağlar. Açıkçası beyini kandırmaya yarar diyebiliriz.
Bir bağlamda motorda var olan ancak muhtelif nedenlerle kullanılmayan bir rezerv gücün bir kısmının kullandırılması olarak da görülebilir. Firmaların bu rezervi kullanmama sebepleri arasında euro 5 gibi standartların sağlanması ve ortalama çevresel şartlar ve ortalama kullanım tarzı ile güvenilir ve emniyetli bir motor performans ve uzun motor ömrünü sağlama çabası vardır. Ancak bu çaba özellikle şehir içi kullanımda aracı hantallaştırmakta tepkileri yavaşlatmakta ve sürüş keyfini kötü yönde etkilemektedir.

sevgiler

Sarp

Read more: http://www.gezenbilir.com/index.php?action=profile;u=124599;area=showposts;start=10#ixzz2CzGs4ngC

Etiketler

Kia

DCT diye bir şanzıman kullanmaya başladı bir süredir...
Rivayete göre DSG nin sorunsuz ve geliştirilmiş bir benzeri çift kavramalı otomatize çift manuel mekanizma
Dizellerde kullanıldığında deneyeceğim....

Bu arada Kia 2013 de turbo benzinli motorların kullanıldığı araçları ithal edecekmiş
Şu anda hantal 1.6 atmosferik benzinli motor İX35, Sportage gibi araçlarda manasız bir şekilde kullanılıyor...
Dastır gibi 1.6 benzinli cipler kervanı yani....

sevgiler

Sarp

2013 de Kia;

2.0 diesel motorlu Sorento ithal edecekk

Carens yeni kasa (Ceed in büyüğü gibi) gelecekk

Turbo benzinli ceed gelecekk

Soul yeni kasa gelebilecek (aracın boyu uzayacak, genel görünüm aynı...)

CRDI motorların box tuningle müthiş değişimi daha fazla kişi tarafından fark edilecek mişşşş...

sevgiler

Sarp

Arkadaşlar i30 dizel otomatik 128 hp araç aldım. araç özellikle düşük devirde ivmelenmesi yavaş geliyor, bir de aracı daha çok şehir içinde kullanıyorum ve yakıt tüketimin azaltacak çözümler arıyorum. İnternet den araştırdığım kadarıyla bu iş için box tunnig denen parçaları takmak gerekiyormuş. (Chip yaptır demeyin Anadolu 'nun her şehrinde chip tunnig yapacak usta bulmak zordur.) Ebay veya amazondan araştırdığımda karşıma birçok marka box çıkıyor bunların içinden hangisi iş görür?
http://www.ebay.co.uk/itm/Diesel-Economy-Tuning-Chip-Box-Hyundai-i30-i-30-30-/110347683591?pt=UK_CarsParts_Vehicles_CarParts_SM&hash=item19b13c0707
http://www.aliexpress.com/item/For-Hyundai-Diesel-Cars-Chip-Tuning-Box/633753838.html
https://www.tuningkit.de/tuningkit-angebot.php?modell=4060
http://www.ebay.at/itm/Hyundai-i30-1-6-CRDi-116-PS-Chiptuning-Tuningbox-Powerbox-/140784698835?pt=DE_Autoteile&hash=item20c76c05d3#ht_2049wt_1229
http://www.crd-tuning.de/product_info.php/info/p88_chiptuning-tuningbox-fuer-hyundai-i10-i20-i30.html
http://www.aliexpress.com/item/NitroData-Chip-Tuning-Box-for-Diesel-Cars-Free-shipping/646223754.html

ogretmen43' Alıntı:
Arkadaşlar i30 dizel otomatik 128 hp araç aldım. araç özellikle düşük devirde ivmelenmesi yavaş geliyor, bir de aracı daha çok şehir içinde kullanıyorum ve yakıt tüketimin azaltacak çözümler arıyorum. İnternet den araştırdığım kadarıyla bu iş için box tunnig denen parçaları takmak gerekiyormuş. (Chip yaptır demeyin Anadolu 'nun her şehrinde chip tunnig yapacak usta bulmak zordur.) Ebay veya amazondan araştırdığımda karşıma birçok marka box çıkıyor bunların içinden hangisi iş görür?

Aynı motora sahip aracımda (Kia Soul) 10 bin km dir Drakebox2 kullanmaktayım...kendi sitesinden-İtalya- satın aldım ...fiyatı çok makuldur..sorunsuz kullanıyorum

Türkiyede Racechip bulabilirsiniz...Alman malıdır...
sevgiler

Sarp12345' Alıntı:
ogretmen43' Alıntı:

Aynı motora sahip aracımda (Kia Soul) 10 bin km dir Drakebox2 kullanmaktayım...kendi sitesinden-İtalya- satın aldım ...fiyatı çok makuldur..sorunsuz kullanıyorum

Türkiyede Racechip bulabilirsiniz...Alman malıdır...

sevgiler
peki bu ürünleri yurtdışından getirirken gümrükte sorun yaşanıyormu?

Son 1.5 yıldır sağlam gümrük ödeniyor....başka sorun yok...
Fiyat ucuz ise tüm masrafa rağmen yine de makul oluyor...
Drakebox u 99 E dan satıyorlardı kendi sitesinde...
Distribütörü olan ürünün türkiyede satış fiyatına göre yine de ucuz ...
Bazı ürünlerin türkiyede satışı var...Ör Racechip....600-700 Lira civarı satılıyor
Ama bir çoğunun satışı yok

Sonuç olarak Racechip ve Racechip pro tavsiye edilebilir istanbulda distrbibütörü de var

box uygulamaların bazıları sahte, yanı box alıyorsunuz hiçbir işe yaramıyor.
yurtdışı alımlarında bu konuya dikkat!!

box uygulamaları, sensörleri kandırarak güç elde etmek için kullanılıyor.

chip tuning ise, motor beyninde bazı değerlerin bilgisayar üzerinden değiştirilmesiyle elde edilen yeni ECU dur.

box uygulamalarından ziyade chip tune daha gerçekçi ve doğru bir uygulama.

superchips, megachips, gibi markalar bu işlemi yapıyor,

merak edenler şurayı biraz takip ederse, pekçok bilgiye kavuşacaktır.

http://forum.donanimhaber.com/m_8921015/mpage_45/key_/tm.htm

kiaclub forumda chip tuning işlemini foruma özel fiyatla yapan serdar isimli üye/yönetici ile de irtibata geçebilirsiniz.

Ben? son 3 aydır bu işi araştıran inceleyen kişiyim, carbon clean ve chip tuning işlemlerini yaptıracağım, ve teknik dökümanlarla beraber değerleri , gözlemlerimi ve sonuçları yazıp yayınlayacağım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR