1,8 Lpgli Freelander Su Eksiltme Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ünlü Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 34,557
Ynt: 1,8 Lpgli Freelander Su Eksiltme Sorunu

Kaçak olarak kalorifer radyatorunde sızma var galiba. Çünkü koku geliyor hava menfezlerinden.onu da göğsü daha önce sökmus usta bulmam lazım değişmek için.
şu kutusu bence hatalı idi. Parcaci hatayı kabullenmedi.
arabanın göğsünün sokuldugunu gösteren video bulsam iyi olacaktı usta
ya göstermek için

Etiketler
kaçak

Kaçak varsa bulmak lazım özellikle de araç otomatik vitesli ise. Çünkü o kaçak radyatörde ise otomatik şanzıman soğutma bölmesi de aynı radyatörde olduğu için şanzıman yağına motor soğutma suyu karışabilir ve yağlama özelliği olmadığı için de bunu zamanında fark etmezseniz bir de şanzıman tamir ettirmeniz gerekiyor.

Varsayalım kaçak radyatörde değil de motor contasında, onu zamanında fark etmezseniz de bu sefer de sebep oldğu hararet sebebi ile de motor üst kapağını çatlatabiliyor. Bu da baya masraflı olur.

Ha belki bunların ikisi de değildir, o zaman da günün birinde aniden büyüyüp daha büyük bir çatlak halini aldığında aniden büyük miktarda soğutma suyunu kaybedebilirsiniz o da hoş olmaz. Ya da belki aniden kaybetmezsiniz ama yavaş yavaş kaybeder ve soğutma suyu seviyesine dikkat te etmezseniz, antifriz buharlaşır, ve bu uzun süre ihmal edilirse de önünde ne kadar plastik aksam varsa hepsine zarar verebiliyor. Daha da eksilirse bu sefer de sonucu motorun hararet yapması olur.

Not: motor sıcakken radyatör kapağını kontrol amacıyla açmayın...

Kutu kesin değişecek.onun haricinde dediğim gibi bunlarda kronik hastalık kalorifer radyatorunde sızma oluyor.arac 2005 manuel vites üstad

Kutu kesin değişecek.onun haricinde dediğim gibi bunlarda kronik hastalık kalorifer radyatorunde sızma oluyor

Hayırlısı diyelim, umarım öyledir. Diğer senaryolar biraz masraflı gözüküyor çünkü.

Hayırlısı bakalım. Inşallah kötü senaryolarla karşılaşmayız.
Teşekkürler bilgiler için üstad

Kolay gelsin... bu tür sorunlar genelde ya şundadır ya bunda mantığı ile çözüldüğü için deneme yanılma işine ucuz alternatiflerden başlamakta fayda var. Adana'da elinde test ekipmanı bulunan adam gibi servis varsa kaçak testi de yaptırabilirsiniz. Bu testlerden iki tane var biri radyatöre basınç uygulayarak nereden sızma yaptığını tespit etmeye çalışıyor, öteki bir tür kimyasal maddenin rengine bakarak soğutma suyuna egzoz gazlarının karışıp karışmadığına bakıyor. İlla land rover servisi olmasına gerek yok düzgün bir servis olsun yeter.

üstad 2 senedir lr frl1.8 kullanıyorum.su kaçağını anca bitirdim.
-İlkönce yedek su kutusunu değiştim olmadı
-motor su eksiltti conta yaktım conta değiştim olmadı
-devirdaim pompasından hortuma su taşıyan metal boru var değiştim(delik olduğunu gözümle gördüm) olmadı
-Devirdaim pompası ve termostat değiştim olmadı
-Yolda su hortumu patladı bütün su hortumlarını değiştim olmadı
-su hortumu patlayınca tekrar conta yakmışım motor kapağını komple 0 aldım conta değiştim şimdilik eksiltmiyor.
görüldüğü gibi birden fazla yerde de kaçak olabiliyor. acizane tavsiyem yedek su kutusuna basınçlı hava verdirerek kaçağın yerini tam tespit etmeden aracınızı kobay olarak kullandırtmayın. Birde araçtaki su hortumları 10 yılı geçtiyse sağlam görünmelerine bakmayın değiştirin. Benim gibi yolda patlar ve anlamazsanız motor komple gidebilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,099
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
kal9090t

Çevrimiçi üyeler

Geri