1 aylık kış kampı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan kıs.kamp Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,097

kıs.kamp

Yeni Üye
1 aylık kış kapı için ne tür malzemeler yanıma almam gerekir çadırım nasıl olmalı (Şimdiden herkese teşekkürler)

Etiketler

Ynt: 1 aylık kış kampı

kıs.kamp' Alıntı:
1 aylık kış kapı için ne tür malzemeler yanıma almam gerekir çadırım nasıl olmalı (Şimdiden herkese teşekkürler)

* En başta kış kampını tercih etmeniz kullanma suyu ve içme suyu sıkıntısında size yardımcı olacaktır .
*Çadırınız kubbe şeklinde olması kış kampında kar ve suyu daha az yuzeyinde tutması açısından önemli.Size tavsiyem çift brandalı bir çadır ve ekstra muşamba götürmeniz iyi olur.Özellikle kış kamplarında ıslanmanız hiç iyi olmaz.
*Isı kaynağı da çok önemli,mutlaka çakmaktaşı,çakmak,kibrit,pamuk ve kolonya bulundur.(pamuğu bir cubuğa dola kolonya dök ve atesi bununla tutusturun)
*Mümkünse kaz tüyü bir uyku tulumu alın ve başlıklı olsun.
*Mat olarak kaliteli ve kalın bir mat seçin.Şişme mat kış şartlarına uygun değildir tavsiye etmem.
*Aleminyum tava ve mümkünse bircok yakıtla kullanıla bilen kamp tüpü ( propan ,sıvıyakıt ve benzinle) misal benzinlede calısan bir kamp tüpü size çevreden tüpünüz bittiğinde doldurma fırsatı verir.Aracınızdan dahi temin edilebilir.
*Kuru bakliyat ve çorba yapmak için malzeme götürün çorba hem sıvı ihtiyacınızı karşılar,hemde bir parça ekmekle karnınızı doyurur,hemde sizi sıcak tutar.Taşımasıda kolaydır.
*Aydınlatma ekipmanları bir kaç tane almanızı öneririm.Fakat hafif ve uzun ömürlü olmalarına özen gösterin.Işık kaynaklarınızı lüzümü haricinde kulanmamaya kamp sonuna kadar idareli kullanmaya çalışın.
*Termal kıyafetler alın ve yedeklerinizde unutmayın.Bunun dışında goratex kumaşlı ürünleri tercih edin. Kıyafetlerinizde ve Botlarınızda suya karşı dayanıklı olması anlamına gelir.Fakat durumunuz el veriyor ise kar suyuna dayanıklı bir bot ve kar tulumu seçin.(Unutmayınki normal su ile kar suyu farklıdır daha cabuk deriden ve kumaştan geçer)
*Portatif tasınabilen su bidonlarından da almanızda fayda var.Bunlar yumusak balon bidonlardır,içinde su yokken yer kaplamaz hafiftir rahat taşınır.

Bunlar ilk aklıma gelen temel malzemeler gerisini arkadaşlar ekliyecektir iyi eğlenceler diliyorum.Takipte olacağım umarım daha sonra sonuçları ve deneyimleri bizimle paylaşırsınız.

çok teşekkürler kış kampı için zaten çadır olarak kubbe çadır alacaktım altına çam iğneleri koyacağım bildiğiniz gibi çam iğneleri inanılmaz bir yalıtım sağlıyor çadırın yan taraflarınada çam dalı koymayı düşünüyorum konu hakkında biraz daha araştırma yaparım o zaman kadarda malzemeleri tamamlarım :smiley: tekrardan herkese teşekkürler :smiley:[qrcode]Çağan Duran[/qrcode]

bir ay kış kampı ciddi bir konu bir ay dağda kışın kalmak eğer deneyim ve tertibatınız eksikse çok zor olabilir listenizi iyi yapın ve bu konuda profesyonellerden yardım alın derim.

Bir tanıdığım 4 yıldan beri kış kampına gidiyor banada arkadaşım öğretti bu kamp işini kışın hiç kampa gitmedim eyer oda izin alabilirse iki arkadaş beraber gideceğiz yinede ben sizlere sorayım listeyi önceden tamamlamak için sizlere soruyorum farklı şehirlerde olduğumuz için o bize geldiğinde zaman kaybetmeden gideriz diye bu konuyu açtım

Termal kıyafetler olmasa bile yün çorap, içlik takımı da olur.Pamuklu birşey giymenizi tavsiye etmemİ ayrıca forumda aratırsanız kamp yemekleri ile ilgili tarifler, hafif ama doyurucu olarak yemekler ve gerçekten işe yarayacak bilgi dolu bir konu vardı onu bulursanız yemek açısından kafanız rahat olacaktır.

Arkadaşım inan bu yazıyı okurken bile titredim,üzerimde sıcak dolayısı ile,sadece şort olduğu halde :smiley:
Ben soğuğu hiç sevmem ve sen şimdi,hemde 1 ay karda kışta hemde çadırda kalacaksın,Allah kolaylık versin,ne diyeyim.

İnşallah gideriz kış kampı olayıda birden çıkarttı arkadaş öyle bir anda bana dedi'ki gel kampa gidelim dedi bende tamam dedim kaç günlüğüne dedim 1 aylık dedi ilk bi şaşırdım sonra kabul ettim :smiley: bu konuyu açmamın asıl nedeni neler gerekli onları alıp onunla buluştuğumda da eksikleri tamamlar biran önce yola çıkarız diye açtım bu konuyu her şey arkadaşıma bağlı benim ilk kış kampım ilk tecrübem olacak İnşallah arkadaşım daha önce 3 seneye yakındır kış kampına gidiyor yanında birde sivas kangalı var 20 gün kalıp geri geliyor farklı illerde olduğumuz için gideceği zaman bani arayıp söylüyordu gel beraber gidelim diye iş güç yüzünden gidemiyordum Allah izin verirse Bolu'ya gitmeyi düşünüyoruz inşallah hayırlısı olur :smiley: Bir yerlerimiz donacak ama kesinlikle buna değecek eminim ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,922
Kayıtlı Üye Sayımız
166,948
Kaydolan Son Üyemiz
neyzenx

Çevrimiçi üyeler

Geri