<div class="bbWrapper"><b>Ynt: %100 sürekli diferansiyel kilidinin sürüş güvenliğine olumsuz etkileri</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="discovery-V8" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
discovery-V8' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Aynı yöndeki devir farklılıkları kilidin devreye girmesini sağlıyor kilidi açmıyor, araç dönüyorsa içte kalan tekerlek ters yönde moment uygular kilidi devreden çıkaran budur.<br />
<br />
Detroit (yeni adıyla eaton) özel yağ kullanmaz, çok dayanıklıdır, aşınma çok zor olur, (yaklaşık 6. yıla girdim 250000 km ye yakın yol yaptım , taktığımdan beri ne bakım ne arıza yaptı) biz bunları yeni hazırladığımız araca takmak için bir ARB havalı (ön için geldi), birtanede detroit locker(arka için geldi) dışarıda test ettik, üretildikleri metali eğe ile aşındırmaya çalıştık üzerinde iz bile oluşturamadık,aynı testi ARB nin havalı kilitlerine uyguladık, eğeye bile gerek kalmadan tornavida ile bile çok kolay aşınabiliyor. Başka alternatif olmadığından öne arb takıldı. <br />
<br />
Nasıl çalıştığını videolar gayet güzel anlatmış bence, dikkatli seyrederseniz işlevinide çalışma prensibinide anlayabilrisiniz.<br />
<br />
Ama özeti şu araç patinaj çekemez, patinaj başladığı anda kilit devreye girer, viraj dönerken kilit devreden çıkar onun haricinde her şartta kilitli pozisyondadır.<br />
<br />
Ses konusu, kilit devreye girerken ses duyulmaz, çoğu zaman çıkarkende duymazsınız, çok nadir olarak geniş çaplı uzun bir viraj alıyorsanız ters moment zayıf kalır kilidin devreden çıkarması gecikir çok hafif bir sarsılma ve metal sesi duyabilirsiniz. <br />
<br />
Kilitle gelen kitapçıkta nasl test edileceği yazıyor, imkan olursa biraraya gelince test edebliriz.<br />
<br />
selamlar
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
<br />
Derhal cevapladığınız için ayrıca teşekkür ederim. Kısa zamanda biraraya gelmeyi umuyor ve kitapçığı incelemeyi, sizinle fikir alışverişinde bulunmayı sabırsızlıkla bekliyorum.<br />
<br />
Görüşmek üzere,<br />
<br />
Selamlar,</div>