<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 9026" data-quote="merkezci" data-source="post: 1534472"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1534472"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1534472">merkezci' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Öncelikle şunu belirteyim , hayatımda hiç karavanda kalmadım ve konu hakkındaki bildiklerimin hemen hepsi bu sitede değerli insanların paylaştıkları bilgi ve deneyimlerinden ibaret.Şu ana kadar okuduklarımve takip ettiklerim ışığında temel olarak karavanla seyahat ve tatil yapma isteğinde olan insanların maceracı ruha sahip ,özgürlüklerine düşkün doğada bulunmayı ve içiçe olmayı seven , bazen de kalabalıklardan uzak kalmayı isteyen alışılmışın dışında alternetiflerden hoşlanan insanlar olduğu kanaatine vardım. Yani karavanla gezenler çok konforuna düşkün herşeyi hizmet satın alarak karşılamayı tercih etmeyen bir yapıdalar gördüğüm kadarıyla .Aktivitelerinde de kendilerine kolaylık sağlayacak ihtiyaçlarını daha iyi ve pratik olarak karşılayacak azami çözümler aramak bulmak ve bunları paylaşarak başkalarının da faydalanmasını sağlamaktan da keyif aldıklarını görüyorum. Şimdi buradan hareketle karavanda klima konusuna gelirsek Karavanla seyahat eden büyük bir çoğunluğun klima olayını hiç sorun etmediklerini sıcakla başetmek üzere basit birçok çözümü uyguladıklarını takip ettim.Karavanla seyahat eden adam maddi durumu dert etmiyorsa arabasını çalıştırır karavanını soğutur , jeneratör çalıştırır kliması üfler , kampinge gider elektrik alır kliması çalışır , ben doğada karavanımla kalacağım doğayla içiçe olacağım diyen kişiler zaten klimayı dert etmez , klima konforu arıyorsanız karavanla niçin geziyorsunuz her yer otel pansiyon binin aracınıza gidin canınızın istediği yerde kalın tatilinizi yapın. an az 8-10 m3 genel bir alanı soğutmanız gerekiyor ve 5 btu luk bir kilima kullansanız dahi ve en tasarruflusu da olsa 700-800 W tan başlayan tüketimi olacağını hesaplarsanız bunu güneş enerjisi ie karşılamanın pek mümkün olmayacağı , karşılayabilecek donanımın hacmi ve ağırlığının ve maliyetinin buna değip değmeyeceği konusunun defalarca yazılıp çizildiği bir ortamda boşa kafa yormaya gerek yok deneyimli arkadaşlarımız doğayla içiçe ve fazla teknoloji kullanmadan karavanda yaşamanın yolunu bulmuşlar ve deneyimlerini paylaşmışlar , bırakın karavanda da klima olmasın klimasız yaşayamayanlar da karavan dışında bir seyahat tercih etsinler , boşa kürek
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>
<blockquote data-attributes="member: 9026" data-quote="merkezci" data-source="post: 1534472"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1534472"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1534472">merkezci' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Öncelikle şunu belirteyim , hayatımda hiç karavanda kalmadım ve konu hakkındaki bildiklerimin hemen hepsi bu sitede değerli insanların paylaştıkları bilgi ve deneyimlerinden ibaret.Şu ana kadar okuduklarım ve takip ettiklerim ışığında temel olarak karavanla seyahat ve tatil yapma isteğinde olan insanların maceracı ruha sahip ,özgürlüklerine düşkün doğada bulunmayı ve içiçe olmayı seven , bazen de kalabalıklardan uzak kalmayı isteyen alışılmışın dışında alternetiflerden hoşlanan insanlar olduğu kanaatine vardım. Yani karavanla gezenler çok konforuna düşkün herşeyi hizmet satın alarak karşılamayı tercih etmeyen bir yapıdalar gördüğüm kadarıyla .Aktivitelerinde de kendilerine kolaylık sağlayacak ihtiyaçlarını daha iyi ve pratik olarak karşılayacak azami çözümler aramak bulmak ve bunları paylaşarak başkalarının da faydalanmasını sağlamaktan da keyif aldıklarını görüyorum. Şimdi buradan hareketle karavanda klima konusuna gelirsek Karavanla seyahat eden büyük bir çoğunluğun klima olayını hiç sorun etmediklerini sıcakla başetmek üzere basit birçok çözümü uyguladıklarını takip ettim.Karavanla seyahat eden adam maddi durumu dert etmiyorsa arabasını çalıştırır karavanını soğutur , jeneratör çalıştırır kliması üfler , kampinge gider elektrik alır kliması çalışır , ben doğada karavanımla kalacağım doğayla içiçe olacağım diyen kişiler zaten klimayı dert etmez , klima konforu arıyorsanız karavanla niçin geziyorsunuz her yer otel pansiyon binin aracınıza gidin canınızın istediği yerde kalın tatilinizi yapın. an az 8-10 m3 genel bir alanı soğutmanız gerekiyor ve 5 btu luk bir kilima kullansanız dahi ve en tasarruflusu da olsa 700-800 W tan başlayan tüketimi olacağını hesaplarsanız bunu güneş enerjisi ie karşılamanın pek mümkün olmayacağı , karşılayabilecek donanımın hacmi ve ağırlığının ve maliyetinin buna değip değmeyeceği konusunun defalarca yazılıp çizildiği bir ortamda boşa kafa yormaya gerek yok deneyimli arkadaşlarımız doğayla içiçe ve fazla teknoloji kullanmadan karavanda yaşamanın yolunu bulmuşlar ve deneyimlerini paylaşmışlar , bırakın karavanda da klima olmasın klimasız yaşayamayanlar da karavan dışında bir seyahat tercih etsinler , boşa kürek çekmeyin hem bedava , hen klima zor.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>Sayın merkezci benim karavan anlayışım sizin tarifinize uygun değil. Ben karavanı evden, şehirden kaçmanın bir yolu olarak görüyorum. Dolayısıyla hem evdeki imkanlarımı da doğada yaşamaya devam etmek hemde doğanın güzelliklerine sahip olmak istiyorum. Neden imkan varken kendimi daha ilkel şartlara mahkum edeyim bunu anlayamıyorum açıkçası. Bu konuda farklı görüşler var kimine göre karavanda yemek yapılmamalı, tuvalete girilmemeli ama ben bir tesise bağımlı kalmak istemiyorum yada tuvalet aramak, sıcaktan geceleri uykusuz kalıp yorgun bitkin bir tatil geçirmek istemiyorum. Bazıları hemen madem konfor arıyorsunuz o zaman otele gidin diye cevabı yapıştırmak için hazır bekliyor bunu da biliyorum. Ama zevkler ve renkler tartışılmaz. Tatilimi insanlardan uzak geçirmek konfordan vaz geçmek anlamına gelmez. Hele ki sokağa çıkma yasağı yeniden başlar mı diye tedirginlik duyduğumuz böyle bir zamanda otelin iyi bir alternatif olacağını hiç düşünmüyorum.</div>