110 dan 90 0lur mu?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 997799 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,984
Ynt: 110 dan 90 0lur mu?

scubaman' Alıntı:
Engin kardeşim bu resimde görülen tam olarak nedir ?

teker poryası ile lastik arasında gördüğün dikey parça eski LR Series 1 arazi şanzımanı. 4 tekere de uygulamışlar. böylece araç diferansiyel göbeğini yukarı kaldırmış ve de tekerlerini dışarı açmış oluyorsun. lastiği büyütmeden arabayı yerdem yukarı kaldırmak için uygulanan bir yöntem.
TR'de uygulanabilir mi diye bakındım bir süre ama seri 2 land şanzımanı kullanarak yapmak lazım. 4 adet şanzıman, 8 adet çark, 4 adet çolak kısa şaft ve bi yığın torna ve kaynak işinden sonra yapabilirsin. ve pek tabii işçilikle beraber baya bir para tutar...

Etiketler

edaghan' Alıntı:
teker poryası ile lastik arasında gördüğün dikey parça eski LR Series 1 arazi şanzımanı. 4 tekere de uygulamışlar. böylece araç diferansiyel göbeğini yukarı kaldırmış ve de tekerlerini dışarı açmış oluyorsun. lastiği büyütmeden arabayı yerdem yukarı kaldırmak için uygulanan bir yöntem.
TR'de uygulanabilir mi diye bakındım bir süre ama seri 2 land şanzımanı kullanarak yapmak lazım. 4 adet şanzıman, 8 adet çark, 4 adet çolak kısa şaft ve bi yığın torna ve kaynak işinden sonra yapabilirsin. ve pek tabii işçilikle beraber baya bir para tutar...

Bunu üreten firmalar var hazır kit, 3400 AU Dolar idi kiti sanıyorum , portal- rover değil orjinal kit markasını hatırlayamadım , birsürü LR ekipmanı üreten avustralyalı bir firma , PTO dan çıkan tarım edevatları üretiyor.

portal roverde fiyat yok, defalarca mail attım cevap gelmedi, birde kitin içinde ne olduğu net belli değil. diğer taraftan fiyat gelmişti epey oluyor şu anda durum nedir bilmiyorum, ama getirtmek problemli, Çamurluk ağızlarındaki gibi biraz kalın gelebilir fiyat ;D

doğru... taşıma ve gümrük masrafları çok tutuyor...

ekteki linkte Dana 44 ve 60 kullanıcıları için portal axle buldum:
http://www.portal-tek.com/cart/index.php?main_page=product_info&cPath=6&products_id=14&zenid=d160f32ca93e1ee9f18238df037f5823

bu linkte de Nissan'a bu tarz bir portal axle'ın nasıl uygulandığı anlatılıyor:
http://www.marks4wd.com/products/gearmaster/Nissan%20Portals/Nissan%20Portal%20History.htm

kendimiz yapsak daha ucuza çıkardı...

Ben kendi aracıma uygulamak istemiştim bu sistemi .Önce portal rovera mesaj attım. nasıl bir uygulama oldugunu ögrenmek için.Fiyat olarak 2500 paund dediler.birde cargo ve gümrük masrafı.Yalnız böyle bir sistemi defender araca direk uygulanmadıgını gonderdikleri malzemede kesme yapmak gerektigini söylediler.Bende bu sistemi türkiyede araştırdımda 2500-3000 ytl gibi bir masraf cıkıyordu. portal roverın gonderdikleri direk unımog aksları ve cerlerdir.

yavuz

konuyu bende araştırmıştım ve portal rover hemen cevap vermişti... olayı biraz daha fazla incelediğimde unimog yerine volvo akslarının daha uygun olduğunu görmüştüm.. volvo akslar unimogdan yarı yarıya daha hafif ama daha pahalı :smiley:))

tabi son sürat konusu en büyük problem... aksları taktıktan sonra son sürat 80-90 km ye düşüyor ve bunu düzeltmek için ashcroft amcalarla özel transfer case muhabbeti oluyor...

Levent kardeş google'da landrover modifiye diye girersen 110 luk landların nasıl bir arazi canavarına dönüştüğünü görürsün gerisini sen düşün
997799' Alıntı:
arkadaslar 110 defender dan 90 çıkarmı sizce. yani şaseyi kısaltma falan yapılmısmıdır yapılsa olurmu sizce. fikirler nelerdir. saygılar..

ndoganci' Alıntı:
yavuz

konuyu bende araştırmıştım ve portal rover hemen cevap vermişti... olayı biraz daha fazla incelediğimde unimog yerine volvo akslarının daha uygun olduğunu görmüştüm.. volvo akslar unimogdan yarı yarıya daha hafif ama daha pahalı :smiley:))

tabi son sürat konusu en büyük problem... aksları taktıktan sonra son sürat 80-90 km ye düşüyor ve bunu düzeltmek için ashcroft amcalarla özel transfer case muhabbeti oluyor...

Banamı bir garezi var bu adamların 50 kere mesaj attım cevap gelmedi. abi hız düşüyorsa lastiği büyüteceksin , lastik sığmazsa kupayı kaldırackasın, fren boruları kısa gelirse onları uzatacaksın, araba durmazsa frenleri modifye edeceksin, vites kısa kalırsa tüneli aşağı çekeceksin, şaft koparsa onu güçlendireceksin , budefa aks keserse aksları güçlendireceksin, arazi dağılırsa .................. ...................... tam CJ ci işi oldu arkadaş bu boşver dursun durduğu gibi orjinal ;D

Levent ben bir ara bende LR110 defender varken kısaltma için niyeti bozmuştum araştırırken bulduğum fotolardan 1 tanesi land rover modifiye diye girersen bunlardan çok var seç beğendiğini.

land rover modifiye.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,840
Kayıtlı Üye Sayımız
166,940
Kaydolan Son Üyemiz
acelyakaratas

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.