110 Defender'a 2500 cc BMC (Nissan) Motoru Sorunsuz Takılabilir mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan vosdost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 40,385

vosdost

Zirve
Motorlar benzinli motorun rahat olarak dizele çevrilebildiği yıllarda 110 lara takılıyordu. Gücü ne kadar bilemiyorum. Güç olarak yeterli oluyor mu? Motor bağlantı kulakları uyuyor mu? Şanzıman bağlatısı için flanş gerekiyor mu? Bu motorların kolay kolay sorun çıkarmadığını fakat çıkardığı zamanda masrafının ağır olduğunu duymuştum. Şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: 110 Defender'a 2500 cc BMC (Nissan) Motoru Sorunsuz Takılabilir mi?

Sanıyorum 2500 cc değilde düz turbosuz BD30 denen 3000 cc nissan motorları hem az teferruatı hemde yetreli gücü sağladığı için tercihediyorlardı, hala kullanan çok memnun insanlar var.
Uydurma konusu , 300 tdi, 200tdi dışında tüm motolar için Flanş mutlaka gerekli, motor kulakları ise bu motorlarla bile uymaz, mutlaka motor şanzımana bağlandıktan sonra kulakların denk geldiği noktaya ayakları kaydırmak lazım. sadece 2.5 dizel ile benzinli Lr motorları aynı bloğu kullandıkları için ne kulak ne flanş gerekmez.

En çok tercih edilen motor ise Ford puma, kolay bulunması , yerli üretim olması, oldukça güçlü ve kronik problemi olmaması, yedek parçalarının çok kolay ve ucuza bulunabilmesi, Türkiyenin heryerinde kolaylıkla servis alınabilmesi bu seçimde etkili, Antalyai Alanyada ki bir usta bu konuda uzmanlaşmış durumda , LR şanzımanlarıyla bu motorları birbirine flanşsız bağlayabiliyor, fordun volan muhafazası ile, lt77 veya R380 şanzımanın muhafazasını belli ölçülerde keserek ikisini birbirine alüminyum kaynağı ile bağlıyorlar böylelikle orjinale yakın bir uyum sağlanıyor. Yıllardır problem yaşayanı duymadım.

Selamlar

Evet bu Alanyadaki ustayı tavsiye eden başka arkadaşlarda olmuştu nasıl ulaşabiliriz bu ustaya iletişim bilgileri varmı.

Genellikle Firma ismi yazmamaya özen gösteriyorum, ama bu işi flanşsız yapan birini bilmediğim için sanıyorum isim vermem sorun olmaz, Alanyada Hasan Kola, Telefonunu bulamadım bulunca eklerim.

Ben yardımcı olayım,

Hasan Kola
Telefon (İş) +90-242-5152025
Telefon (Cep) +90-538-5900393

selamlar. Mesut

Bd 30 un yakıt sarfiyatı kaç lt ? Teşekkürler

slm bende

Nissan düz 2,5 dizel var flanşsız takılmış , problemsiz bir motor gerçekten performans da iyi tatmin edici,
Masraflı mı normalde masraflı değil motor yakmazsanız.Parçalar ne ucuz ne pahalı.

225 ykuruş yakıyor şehir içi ortalama.

90 olduğunu buldum internette bende 95 yazıyor

Bd 30 lar 100 bg miş. Yeterli gelir diye düşünüyorum.

Ben izmirde bir arkadaşın BD30 motorlu defender 110'una baktım. Bence mükemmel motor. İnanın tüm LR motorlarından sessiz.(Td5 dahil) 300Tdi ile aynı güç değerlerini turbo olmadan ve daha düşük devirlerde verebiliyor. Japon olması zaten güven açısından artı 5 puanla başlıyor direk ;D Tek sıkıntı artık kolay bulunamayan bir motor diye biliyorum...

Artısı turbosuz oluşu... güç sizinle beraber...
Eksisi Japon, 3.0 litre, ve parça bulma olayı...

Bu gün sanayideydim bir iki dükkana parça fiyatlarını sordum. Ne çok pahalı nede çok ucuz dediler. Japon oluşu bence eksi değil. Japon motorları hasas değildir. Hararet yaptırmadığınız sürece uzun yıllar segman bile istemezler. Ama sorun çıkardığı zaman diğer motorlara göre biraz fiyatları yüksektir. 3.0 lt almasına gelince 2500 turbo yerine 3000 düz motoru tercih ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR