12 Volt Portatif Vinç

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan thunderkiller Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 18,518

thunderkiller

Ana Kamp
Firma asıl amaç olarak bu ürünü tekne çekmek için getiriyor.
İnternette yabancı sitelerde farklı marka isimleri ile de satılıyor.
Sanırım Çinli bir firma farklı müşterilere, istedikleri marka isimlerinde aynı üretimi yapıyor.
http://www.marintek.com.tr/marintekdeniz/?catId=425&gId=3420&pId=7817

Çekme Kapasitesi : 2300kg (makara ile kullanımda 4600kg olacak)
Benim aracımın ağırlığı ise 1800kg. Yani araç ağırlığının 2.5 katını sağlıyor teorik olarak.
Tabi çinlilerin değerlerine pek güven olmaz.

Bu ürünü düşünmemdeki amaç;
1-Sabit vinci ruhsata işletme, montaj için demir taktırma vs. ile uğraşmak istememem.
2-Portatif oluşu nedeni ile istediğim zaman önden ya da arkadan kullanabilmem ya da başka amaçlı işlerde kullanabilecek olmam.
3-Aracımın mevcut hali ile (Nissan X-trail 2008, standart araç) çok ağır arazi koşullarında zaten kullanamayacak olmam.
4-Güvenlik açısından kablosunun uzaktan (direksiyonda iken) kullanılabilir olması.

Dün yapmış olduğum denemede, halatı direk tek kat ağaca bağladım ve 15 cm yükseklikteki kaldırıma aracı kafadan çekerek rahatlıkla 4 tekeride çıkarttı alet. Test olarak yeterli mi bilmiyorum ancak herhalde çift kat makaralı kullanımda çamura kuma saplanınca yeterli gelecek demek. Zaten aracın motoru ile de o kaldırıma ilk teker 1. viteste hafif hafif yüklenince ancak 2000 devirde çıkıyor. Yani vinç motorun 2000 devirde yere ilettiği güce yakın bir güçte çekebildi.

Sizce bu test ne kadar gerçekçi olur, gerçekten bir yere saplandığımda?

Bir de yedek olarak 2 adet 4 tonluk Jun Kaung marka (Taiwan malı) gerdirme aldım.
Ve bol miktarda halat, strip, kilitleme kancası.
700TL civarı tuttu hepsi.
Bir Warn vincin yarı parası diye düşünülebilir ama bunun yarısı zaten bence olmazsa olmaz olarak alınması ve araçta bulunması gereken halat, kilit ve arıza durumunda emniyet olarak bulunması gereken gerdirmelere.

Tüm bu ekipmmanlar ile sanırım araca vinç takmadan çok zorda kalırsam idare edebileceğim. Benim amacıma uygun bir ürün olur İnşallah

Etiketler
Ynt: 12 Volt Portatif Vinç

Atladığınız bir yer var sanırım bu ırgat 2300 kg ye kadar teknelerin sudan romork üzerine bindirilmesi için tasarlanmış bir alettir.Off road kullanımında pek randımanlı olacağı düşünülemez derim belki çok acil durumda çaresiz kalındığında kullanılabilir gibime geliyor.piyasada hemen hemen bu fiyata britpart marka vinçler var ruhsata işletmeden rahatça kullanabilirsiniz hatta orijinal tampona monte edebilir isterseniz görünmez bile olurlar plaka kamuflajı ile yada onuda portatif yapabilir sadece gezilerde takıp kullanabilirsiniz bence Amerikayı baştan keşfetmeye gerek yok derim ama yinede siz bilirsiniz.
Seyyar olarak tak çıkart modeli sitede Hasan var jeep 96 nickli üyemiz onun jeep gc sinde seyyardır hatta isterseniz uygun elektrik ve montaj aparatıyla hem öne hem arkaya alabilirsiniz dilediğinizde..arzu ederseniz orijinal tampon içine takılmış xj si olan bir abimizde var plaka ile kapatıyor gerektiğinde onun resimlerinide ister eklerim fikir almış olursunuz..

cenkcc' Alıntı:
Atladığınız bir yer var sanırım bu ırgat 2300 kg ye kadar teknelerin sudan romork üzerine bindirilmesi için tasarlanmış bir alettir.

Aletin sudaki çekme gücü (ilk hareketsiz iken): 12.500 pound, yani yaklaşık 5.670kg lık tekneyi suda ilk harekete geçirebiliyor.
Suda süreklilik hareket halinde çekebildiği güç: 15.000 pound, yani yaklaşık 6.800kg lık tekneyi suda çekebiliyor.

Karada duran römorku ilk harekete geçirirken : 5.000 pound, yani düz zeminde duran 2.270 kglık römorku harekete geçirebiliyor. Benim esas aldığım değer bu olmalı diye düşünüyorum. Makara ile eder yaklaşık 4.5 ton. Bu da herhalde benim amacıma uygun, kırk yılda bir emniyet açısından lazım olursa yeterli olur diye düşünüyorum. Zaten yazdığım gibi ağır araziye girmek gibi bir niyetim yok.

Peki birşey soracağım nereye ve nasıl sabitlemeyi düşünüyorsunuz yada seyyar olarak nasıl kullanacaksınız????

cenkcc' Alıntı:
Peki birşey soracağım nereye ve nasıl sabitlemeyi düşünüyorsunuz yada seyyar olarak nasıl kullanacaksınız????

aracın önüne vidalanan çeki kancasına ya da arkasındaki sabit çeki kancasına U kilit ile bağlıyorum.
vincin alt tablası istenirse direk çeki demirine de takılabiliyor.

ağır araziye girmeyen araçlar için kullanılabilir bir ekipman bencede... Sonuçta maliyet olarakta ciddi bir rakam sayılmaz... Bir yere saplandıktan sonra traktör çağırmaktan iyidir...

valla beni 2 defa çamurdan 15% eğimli hafif rampa olan bir yerden 3-4 metre çekerek kurtardı. makara kullanmamıştım.
El vinci de denedim 4 tonluk taiwan malı olanlardan aynı yerde ilk başta, bana mısın demedi.
eminin makara ile daha da etkili olur.

cenkcc' Alıntı:
Atladığınız bir yer var sanırım bu ırgat 2300 kg ye kadar teknelerin sudan romork üzerine bindirilmesi için tasarlanmış bir alettir.Off road kullanımında pek randımanlı olacağı düşünülemez derim belki çok acil durumda çaresiz kalındığında kullanılabilir gibime geliyor.piyasada hemen hemen bu fiyata britpart marka vinçler var ruhsata işletmeden rahatça kullanabilirsiniz hatta orijinal tampona monte edebilir isterseniz görünmez bile olurlar plaka kamuflajı ile yada onuda portatif yapabilir sadece gezilerde takıp kullanabilirsiniz bence Amerikayı baştan keşfetmeye gerek yok derim ama yinede siz bilirsiniz.
Seyyar olarak tak çıkart modeli sitede Hasan var jeep 96 nickli üyemiz onun jeep gc sinde seyyardır hatta isterseniz uygun elektrik ve montaj aparatıyla hem öne hem arkaya alabilirsiniz dilediğinizde..arzu ederseniz orijinal tampon içine takılmış xj si olan bir abimizde var plaka ile kapatıyor gerektiğinde onun resimlerinide ister eklerim fikir almış olursunuz..
Resimleri merak ettim varsa yükler misiniz?

eğer aracınızı ağır araziye vey offroad da sokmayacaksanız kullanılabilir ancak bir yere sıkışıp saplandığınızda ya traktör yada baska bir araç lazım maliyeti dusuk ancak yağmurlu çamurlu durumlarda çalışabileceğinin garantisi varmı? bozuluncada kaldırıp at olacak....Ben olsam WARN vinç takarım herzaman heryerde çalışır kurtarma operasyonlarında bile kullanılıyor uzun ömürlü bozulsada parçası dolu maliyet olarak yuksek ama ilerde sorun çıkartmaz..sizin dediğiniz vinç sadece remorka tekne çekmek amacı ile tasarlanmış offroad için değil bence .. yinede sizin seçiminiz............

saygılar
_AHMET_

mdilek' Alıntı:
Bu vincin montajını nasıl yaptınız? Çünkü aracın önünde sadece altta bir çekme kancası var. Şase bağlantısı gerekmiyormu? Veya şaseye bağlantılı özel tampon?
yukarıda anlatmaya çalıştığım gibi zaten amacım monte edilmeden çözmekti, portatif yani. Normalde bagajımda duruyor. Aracın kendi çeki kancasına bağlıyorum, çeki kancasıda direk şaseye bağlı zaten. Şase bağlantısı olmuş oluyor yani. 3-4 defa çamurdan, 1 defada kumdan gayet güzel çıkarttı. Kumda biraz zorlanır gibi oldu hafif rampada, makara kullandım, direk çekti makara ile.
Ama ben esas bunun haricinde kendim bir tekerlek vinç kiti yaptım. Süper çalışıyor ve inanın sabit vinçten çok çok daha pratik.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=74028.new#new

_AHMET_' Alıntı:
eğer aracınızı ağır araziye vey offroad da sokmayacaksanız kullanılabilir ancak bir yere sıkışıp saplandığınızda ya traktör yada baska bir araç lazım maliyeti dusuk ancak yağmurlu çamurlu durumlarda çalışabileceğinin garantisi varmı? bozuluncada kaldırıp at olacak....Ben olsam WARN vinç takarım herzaman heryerde çalışır kurtarma operasyonlarında bile kullanılıyor uzun ömürlü bozulsada parçası dolu maliyet olarak yuksek ama ilerde sorun çıkartmaz..sizin dediğiniz vinç sadece remorka tekne çekmek amacı ile tasarlanmış offroad için değil bence .. yinede sizin seçiminiz............
Ahmet Bey,
Kesinlikle sabit vinç en iyisi. Ancak ben tampon, ruhsat vs. uğraşmamak için tercih ettim. Oldukça da iyi iş görüyor. Ürünün yağmur ya da çamurda kullanımı ile ilgili bir sıkıntısı olmadı. Çamur içinde de kum içinde de işimi gördü. Toplamda 5 kere traktör çağırsaydım zaten bu ürünün parasından fazla verirdim. Aynı yerlerde 4 tonluk el vincini de denedim ama işe yaramadı. Tabi ben çok çok ağır şartlarda yol olmayan yerde off-road yapmıyorum. Ancak yine de x-trail+ok144 ile girdiğim ve geçtiğim yerler öyle pek yabana atılır geçişler değildi. Ancak yeni yaptığım tekerlek vinci çok daha pratik ve inanılmaz başarılı oldu. Artık hiçbir yere girmek çıkmakta korkum yok.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=74028.new#new

kullanırken çektiğiniz fotolar varsa yüklerseniz en azından bizede yol göstermiş olur

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR