14. TODOSK Yaz Dağcılık Şenliği

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan TezMertek Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,880

Etiketler
Ynt: 14. TODOSK Yaz Dağcılık Şenliği

yelola' Alıntı:
Guzel bir etkinlik olmuş..
Ama tabii ben çıplak dağları görünce rahatsız oldum..
Bir şekilde ağaçlandırılmaları mümkün değil mi acaba ?

Meeeee meeeeeeee,
Her yer keçi dolu idi Yelda.
Keçilerin girmesine izin vermesele her yer yemyeiş olurdu.
Hoş kamp yerimiz sık ağaçlık bir alanda idi ama.
Diğer yerler bozkır.
Rakım nedeni ile ağaç yetişemeyecek yerler olsada vadi yamaçları ağaçlandırılıabilir rahatlıkla

aslında keşke imkan olsa uygun mevsimde gitsek ve ağaç dikebilsek ...

evveet hatırlattınız kızlar sivrisini
en sıcak yazı geçirmekte idi antalya ve ben yanlız olarak gitmiştim...

ve hatırladığım hafif olsun diye aldığım çadırı sonra yeğene oyun oynasın diye vermiştim
çadır tam bir kabustu içine girmek bir dert çıkmaksa başka dert

nesur' Alıntı:
Bitlis nemrut dağının yüksekliği sanırım 2000 m. den daha fazla. ve burda ağaç yetişiyor.

Bilgilendirme için teşekkürler..
Eğer ağaç yetişebilen her yeri ağaçlandırmayı başaramazsak dünya diye bir şey kalmayacak gibi...

nemrutdağı yüksekliği 2700-2800 mt. civarları yanılmıyorsam.
evet orada ağaç var ama bunlar krater gölü çevresinde orasıda zirvenin altında.tam 2000mt. altı diyemem ama orada ağaç olmasında gölün bir etkisi var.yani ağaçların yetişeceği ortam ve oksijen var.
ve gölün çevresi ve suyu çok güzel.oraları gezip göl kenarında kahvaltı yapma şerefine nail olmuştum:smiley:)

Yüksek rakımlara alışkın türler dikilebilir.
Ve diğer bir konu ağaç yaşamasa bile tohum vermesi beklenebilir.
+ Araziler sürüldükden sonra bol miktarda tohum serpilebilir topraklara.
Yüksekliğe uyum sağlayan tohumlar kendiliğinden yetişecektir onları yiyecek keçiler olmazsa.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR