15.000KM Bakımı ve Merak Edilenler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan avekaraman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,819
Ynt: 15.000KM Bakımı ve Merak Edilenler

Bu gün 1 yıl / 15000 km şartı gereği 8600 km.deki aracımın bakımını Denizli Sadıkoğlu'nda 230 liraya yaptırttım. Üstelik hafta sonuna kadar geçerli %25 indirimli kampanya olduğundan bu fiyat olduğu söylendi.

Etiketler

ben de alanya göçmen türk dacia servisinde yaptırdım 8300 km ama malesef bu arbadan bence hiç anlamıyorlardı ben manavgat tan gittim randevu ile hava filitresi ellerinde olmamasına rağmen çağrıyorlar 5 buçuk saat bekledim ben şahsen memnun kalmadım tam fiyaskoydu!

iaracım dizel ilk 5 000 km hava filitresını degişdırdım servisde 37 tl fatura yazılzıl 10 000 bakımıda kendim yapdım malzemeler yag elf 10*40 yag filitresi hava filitresi mazot filitresi polen ilitresi yag tapa pulu dahıl 150 tl tutdu orj malzemesi ilk bakımı 20000bin yada 1 yıl deniyor ama bana göre 20000 kullanırsak ikinci bakımda turboyu yemiş oluruz dizelerde hava filitresi ve yag degişimi 10000 km yı ğecmemeli

erco' Alıntı:
iaracım dizel ilk 5 000 km hava filitresını degişdırdım servisde 37 tl fatura yazılzıl 10 000 bakımıda kendim yapdım malzemeler yag elf 10*40 yag filitresi hava filitresi mazot filitresi polen ilitresi yag tapa pulu dahıl 150 tl tutdu orj malzemesi ilk bakımı 20000bin yada 1 yıl deniyor ama bana göre 20000 kullanırsak ikinci bakımda turboyu yemiş oluruz dizelerde hava filitresi ve yag degişimi 10000 km yı ğecmemeli

Dostum, 10.000 bakımı nedir? Dusterlarda bakım 15.000 yada 20.000/1 yıl diye biliyorum. Birde "bakımı kendim yaptım" demişsin. Garantide sıkıntı olmasın? Harcadığın paranın 80-100-TL fazlasına bu işi serviste yaptırabilirsin.

20 bin bakımınıda servisde yaptıracam ben aracımı her 10binde yağ ve filitrelerinin yenilenmesi taraftarıyım garanti meseleside orj malzeme kulanınca sorun olmaz zaten degşenler yağ ve filitreler

arkadaşlar selam,

ben 30bin bakımını dahi yaptırdım sizler çok yavaş gidiyorsunuz :smiley: kartal da ASF reo da 320 TL ye yaptılar...

ertansahin' Alıntı:
arkadaşlar selam,

ben 30bin bakımını dahi yaptırdım sizler çok yavaş gidiyorsunuz :smiley: kartal da ASF reo da 320 TL ye yaptılar...

güvenli sürüşler:smiley: Benimkide 27.000'de yakında 30.000 tecrübelerimi paylaşırım.

evet 20000 de yazıyor kıtabında ama ben dayanamadım 10 binde degişdirdim bana göre 20 bin cok fazla filitreler icin hele bizim ulkemizde
garanti icinde bi sorun yok orj malzemelerini aldım servisde ve kullandım

15.000 km bakımı yaptırılmıştır.

Önce randevu alınmış, sonra saatinde gidilmiştir. Ben çayımı kahvemi çerken servis çalışanları aracın başına üşüşüp ne gerekiyorsa yapmışlar; araç yıknıp iç-dış temizlenip teslim edilmiştir.
Miktar
1-PRO 03 Paket bakım (ne demekse) 1.50
2-Polen filtresi 1.00
3-Karter tapa contası 1.00
4- Motor yağı 5W40 RN710 4.50
5-Yağ filtresi 1.00
6-Hava filtresi 1.00

Parça toplamı : 232
İşçilik : 63

Toplam : 295 TL

Ayrıyeten araç kabul formunda bir sürü şeye çentik atarak "uygun" demişler.

Çıkan hava filtresine baktım; epey kirlenmiş. "10.000'de filtreyi değiştirseydin nasıl olurdu?" diye sordum; "çok tozlu yerlerde dolaşılmamış, gerek yokmuş" cevabını verdiiler.

Yakıt göstergesi sorunu için şamandra bağlantı kontrolü ve kalibrasyon ayarı (ne demekse, onu da bilmiyorum) yaptıklarını söylediler. Herhalde yapmışlardır. Çünkü son işlem olarak yapıldı, servis çalışanları ellerinde anahtar vs. ile yine aracın başındaydılar.

Bakalım yakıt göstergesi düzelecek mi? Gerçi eskisi gibi bozuk göstermiyordu.

Delikanlılardan biri "yakıt tabancası tık deyince daha fazla doldurmayın. Belki birkaç liralık "tamamlama" önemli değil ama, 3-5 litre daha aldığınızda, yol bilgisayarı fazlayı okuyamaz. Şamandara, bilgisayarın okuduğu seviyeden aşağı düşünce bilgisayar o veriyi değerlendirir. Dolayısıyla yapılan km. ile bilgisayara veri olarak giden miktar uyumsuz olunca, bilgisayar da harcanan yakıtı doğru hesaplayamaz, kafası karışır" dedi. Bana mantıklı geldi. Demek ki pompa tık dediğinde artık yakıt konulmamalı....

Halkımıza duyurulur.

Bu arada, başka marka aracı olanlar (Nissan, Toyota, Land, Suzuki vs.) bu işlemler karşılığı ne kadar bakım ücreti ödediklerini yazarlarsa, Duster hakkında bilgilenmek isteyenlere karşılaştırma fırsatı vermiş olurlar. (Gerçi dizel ile benzinli farklı olur, ama benzinlilerin masrafını da öğrenmiş olur halkımız) Böylece necip Türk milletine bir nevi hizmet etmiş sayılırlar. ;D

olguncandan' Alıntı:
Bu arada, başka marka aracı olanlar (Nissan, Toyota, Land, Suzuki vs.) bu işlemler karşılığı ne kadar bakım ücreti ödediklerini yazarlarsa, Duster hakkında bilgilenmek isteyenlere karşılaştırma fırsatı vermiş olurlar. (Gerçi dizel ile benzinli farklı olur, ama benzinlilerin masrafını da öğrenmiş olur halkımız) Böylece necip Türk milletine bir nevi hizmet etmiş sayılırlar. ;D
.

veteriner' Alıntı:
Araç : Suzuki Vitara 1.6 JLX Benzinli
PRO 03 bakım dedikleri işçilik heralde (serviste 30 tl sanayide yağı ordan satın aldığınızda ücretsiz, dışardan yağ getirilirse 10 tl)
Polen Filtresi:yok
Hava filtresi:45 tl (filtre pamuklu kumaştır 45 bin km de 1 değişir yan sanayi filtreler 15 tl dir)
Karter tapa contası : 0.5 tl
Motor yağı 10w-40 4.5 lt :70 tl (sizin kullandığınız 5w-40 100 tl)
Yağ filtresi: servis 15 tl, yan sanayi 10 tl
Benzin filtresi : 45 binde değişir : servis 25 tl, yan sanayi 15 tl
15 Bin içn yetkili serviste maliyet: 134 tl sanayide 90 tl.

Ümraniye Can Otomotiv (Suziki) servisini arayıp 2006 Model vitara aracım olduğunu ve ekstra birşey çıkmazsa 15.000 km bakımın kaç TL'ya mal olacağını sordum ! Verilen cevap 350 Tl idi.

Foruma bilgi yazarken lütfen gerçeğe dayalı ve kesin bildiğimiz verileri yazalım ki insanları şaşırtmayalım. Biraz otomobilden anlayan biri Suziki yetkili servisinide 134 TL'ye bakım yaptırılamayacağını bilir !

Saygılar...

fbmy' Alıntı:
Ümraniye Can Otomotiv (Suziki) servisini arayıp 2006 Model vitara aracım olduğunu ve ekstra birşey çıkmazsa 15.000 km bakımın kaç TL'ya mal olacağını sordum ! Verilen cevap 350 Tl idi.
Foruma bilgi yazarken lütfen gerçeğe dayalı ve kesin bildiğimiz verileri yazalım ki insanları şaşırtmayalım. Biraz otomobilden anlayan biri Suziki yetkili servisinide 134 TL'ye bakım yaptırılamayacağını bilir !
Saygılar...
Birinci hatanız benim mesajımı tam okumamanız, mesajda aracın JLX olduğu yazıyor. Bu model 2003 e kadar üretilmiştir. Filtreleri sizin bahsettiğiniz 2006 modelden ki onlar, Grand Vİtara'dır, daha ucuz fiyatlıdır.
İkincisi benim çıkardığım 134 tl fiyatta hava ve benzin filtreleri her 15 binde değil, 45 binde değişeceği düşünülerek yapılmıştır.
Son olarak yazdığım bilgilir tamamen gerçeğe dayalı olup, kimseyi şaşırttığım yok, otomobilden biraz anlayıp anlamadığınızı bilmem ama Suzuki modellerinden anlamadığınız kesin.

veteriner' Alıntı:
Birinci hatanız benim mesajımı tam okumamanız, mesajda aracın JLX olduğu yazıyor. Bu model 2003 e kadar üretilmiştir. Filtreleri sizin bahsettiğiniz 2006 modelden ki onlar, Grand Vİtara'dır, daha ucuz fiyatlıdır.
İkincisi benim çıkardığım 134 tl fiyatta hava ve benzin filtreleri her 15 binde değil, 45 binde değişeceği düşünülerek yapılmıştır.
Son olarak yazdığım bilgilir tamamen gerçeğe dayalı olup, kimseyi şaşırttığım yok, otomobilden biraz anlayıp anlamadığınızı bilmem ama Suzuki modellerinden anlamadığınız kesin.

Onunda fiyatını alırım merak etmeyin gerçek ortaya çıkar. ;) Emin olun o da 134 TL olmayacak ! Türkiye'de hiçbir markanın 45.000 km de bir filtre değiştirdiğini duymadım. Duyan varsa yazsın. Hatta trafik sıkışıklığı ve dur kalk çok olduğu için periyotları avrupa ülkelerine göre daha da kısaltıyorlar!

Başka bir yetili servisi aradım (ayıp olmasın diye) 2003 model 1,6 Jlx (15000 km) için fiyat aldım. Ekstra masraf çıkmazsa yaklaşık 350 TL ye çıkacağını söylediler! Bilgilerinize sunar esenlikler dilerim...

fbmy' Alıntı:
Başka bir yetili servisi aradım (ayıp olmasın diye) 2003 model 1,6 Jlx (15000 km) için fiyat aldım. Ekstra masraf çıkmazsa yaklaşık 350 TL ye çıkacağını söylediler! Bilgilerinize sunar esenlikler dilerim...
;D ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
Kobi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR