Selamlar. Başlıkta adı geçen aşağıdaki arabayı alıp bir vesileyle siteye üye oldum. Arabanın hikayesini anlatırsam, bu başlığı niye açtığım konusunu anlatabilirim. Resimde görülen arabayı Bursa'dan aldım. Arabayı satan arkadaşlar, kaportasını yapmışlar, motor ve yürüyen aksamını elden geçirmişler. Açık konuşmak gerekirse genel olarak işçilikleri gayet yerinde. Elektrik aksamı ve döşeme işlerinde tıkanmışlar. Kendi ifadeleriyle para bitmiş
Bendeniz, eski bir tornacı ve makine işlerine gerçekten kafası iyi basan biriyimdir. Şu anda grafikerlik yapıyorum. Karışık bir durum olduğunun farkındayım ama karıştırmayın. Arabayı aldım çünkü teknik konulardaki kabiliyetime güvenirim. İyi ustayımdır. Arabayı aldık ve şu anda İstanbul Güzelce'de bulunuyor. Yapmam gereken işler şu şekilde:
1- Direksiyon sistemi: Çok zor dönüyor ve turu gayet az.
2-Orjinal Karbüratörünü takmak .
3-Elektrik sistemi
4-Döşeme
Dün itibarıyla direksiyon milini, rotları vs söktüm. Rotları söktükten sonra her iki tekerleği dönebileceği maksimum yere kadar döndürdüğümde, sol tekerlek dönüş boynunun dibine kadar döndüğü halde sağ tekerleğin bayağı bir içerde kaldığını farkettim. Birşeyler tam tur dönmesini engelliyor. bu durum da haliyle arabanın manevra kabiliyetini engelliyor. Yarın akşam sağ tekerleğin göbeğini olduğu gibi sökeceğim. Bakalım neler göreceğiz.
Bu başlığı açmamdaki maksat, bu işleri yaparken karşılaştığım durumları fotoğraflarla buraya yazmak. Böylece başkalarına da ışık olur, aynı yoldan geçen bir arkadaşa yardımı dokunur.
Temel felsefem "bir araba her tamirciye gidişinde ömründen yüzde 10 kaybeder" dir. Herşeyi kendim yapmayı severim. Şu arabayı birlikte toplayalım bakalım ne olacak..Ha bu arada, araba yürüyor normalde. Bursa'dan buraya onunla geldik.
Hepimize kolay gelsin