1980 Jeep CJ-7

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tuncaaayy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 218
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 52,505

tuncaaayy

Kamp III
Yer
istanbul/ataşehir
evet artık benim cj min de bir garajı olsun istedim..öncelikle benim bir cj hastası oldugu söylememe gerek olmadıgını belirtmek isterim..bu araçlarla askerligimin çok öncesi tanışıp askerligim sırasında iyice sevdigimi bilmelisiniz.şu ana kadar bu kırmızı hariç 3 tane cj sahibi oldum.bir dönem artık ugraşmak istemedigimden bıraktım..ama ne kadar pişman oldugumu anlatamam.maddi açıdan durumumu biraz düzeltip kendime bir cj daha aramaya başladım.bu yeni alacagım araç cj 7 olmalıydı ki içine sıgabileyim(boy 1.92)baya bir zaman piyasada araç aradıktan sonra aklıma neden toplu bir araç almıyiim diye geldi.sonuçta 13-17 bin verecegim araca da iyi bir masraf yapacagım..tabii belli kriterlerim vardı araçla ilgili olarak ve bunların büyük bir kısmı alacagım araçta olmalıydı..bir gün bir galerinin önünden geçerken(düşünün bir cj yi gökte ararken yerde bulmuşum)şimdiki aracımı gördüm..fiyatını o anda hiç sormadım yüksek bir rakam isteyeceklerini bildigimden önce iyice bir inceledim..sonra arkama baka baka yoluma devam ettim..aklımda ki yapmak istedigime çok yakın bir araç oldugu için çok hoşuma gitti...ara ara önünden geçiyordum ve orda bayagı durdu benim araba..bu arada camia da ne kadar tanıdıgım varsa hepsine haber salmışım düzgün benim begenicegim bir araç olunca beni çagırın diye..bir gün benim işyerinede yakın olan murat ustaya ugradıgımda onun oraya geldigini gördüm benim kırmızının e tabii dururmuyum hemen anahtarı kaptıgım gibi test şürüşüne.. çok hoşuma gitti gidişi,motor sesi,aksesuarları birde sahibinin yaşadıgı sorunlar işin içine girince biraz nakit biraz vadeli çekler derken hemen satışını aldım....

arabamın özellikleri
1980 model cj 6 dan kesme(hayret sonradan düzgün kesildigi ortaya çıktı..anlatacagım sonra)
4.200 cc
t 176 şanzuman
arka difransiyel dana 44
ön amc 20
35''lastikler
ayna mahruti 41 e10

şimdide aracımın evriminden bahsedelim...topladıgım tüm resimler gezenbilir dendir...sizlere çok teşekkür ederim

bu resim ankaradan aracın rauf ustada ki ilk hali..toplamaya karar veren arkadaş da zanedersem bizim üyelerimizden sonrasında adapazarlı başka bir arkadaşa satmış

ilk hali.jpg

Etiketler

Ynt: 1980 Jeep CJ-7

orda yapılan masrafı bir düşünsenize bu haline gelene kadar ki... ??? araca bir çok işlemler yapıldıktan sonra bir de fuar da sergilenmiş ;D

09012007075oe71[1].jpg

adapazarından araba istanbula satılıyor burda alan kişi de araca aksesuar agırlıklı masraf yapıyor..
bestop tavan kolonları..davlumbaz üstü avadanlıklar müzik sistemi dış kromlar falan filan derken o şahıs araçtan sıkılıyor veya tam istedigi gibi degil tarzı farklı veya daha degişik bir sebebten aracı degerinden bence satamamak korkusun dan degerinin altına bana satıyor..bana geçtiginde araç bu vaziyetteydi

DSC00324-1[1].jpg

derler ya dışı seni yakar içi beni..kullanmaya başladıktan sonra eksiklikleri baya bir gözüme batmaya başladı...aslında arabanın rengi bir çok hatayı,vurugu,çizigi ve macun patlagını gizliyordu..yaza dogru boyarım diyerek konuyu kapattım..daha sonra sizlerle tanıştım..ve sizler sayesinde bir çok eksigimi de gördüm ;D öncellikle difransiyel kilidi takmanın beni arazide tahmin edemiyecegim kadar stressiz ilerletebilecegini anladım ve arayışa geçtim..aslında birazda acele ile dana 44 arka difransiyelime daha profesyonel bir kilit kullanabilecegim yere limitedslip kilit taktım..ve ilk cj gezisinde büyük faydasını gördüm..maşallahı vardı beni baya bir saşırttı varlıgı.. ;).... şimdilik biraz mola veriyorum sonra yine devam edecegim

DSC_03631[2].jpg

resim yükleme işinde biraz problem yaşıyorum.en yakın zamanda çözüp devam edecegim...şimdi gelelim yaptıgım işlere aklıma ilk gelenlerden başlıyorum..dedim ya kullandıkca göze batıyor..
3-4 gün sonra manifolt contası patladı dakika 1 gol 1..degiştirdim.
cj min arka tarafı düşük duruyordu..makascıda tekrar kavis verdirttim ve uzun küpeler taktırttım..
komple agır bir bakım yaptırttım.
debriyajı komple yaktım..degiştirdim
bir gün aracım batarsa önden çekilecek bir yeri olmadıgını fark ettim ;D yaptırdım..
ön difransiyele arb nin havalı kilidini taktım..
warn 9000i vinç ve en sonda midland ın telsizini taktıktan sonra benim canavar eksiksiz offroad a hazırlandı..tabii bu aşamaların bütün resimlerini koyacagım..sonrasında hard top uygulamasını ve cj min bir dahaki evrimini anlatacagım sırasıyla..

tuncay selam bu aracı ben almıştım fakat toplatmayı gözüm almadı çok masraf etmek gerekiyordu ilk resimdeki haliyle aldım 2 gün sonra üstüme ruhsat satış yapmadan hüseyin memiye devrettim hakikatten güzel toplanmış güle güle kullan
cy72.jpg
cj71.jpg

evet hasan abi..özür dilerim hatırlayamadım...yapılanları ve yaptıklarımı yazdım ama detayları ve artık cj de jübileyi bu araçta yapacagımı söylemek isterim..şu anda arabam boya hanede,bittikten sonra biraz daha modifiye yapılacak(headers manifold,egzost kiti,taban halıları vb..) ve son olacak..şu an resimleri photobucket e yüklüyorum..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,028
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR