1980 Model Cj6 Hakkında Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan efe_chevy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,628

efe_chevy

Kamp I
tüm gezenbilir ailesi ve cj tutkunlarına slmlar olsun...
1 ay önce aldığım 1980 model cj6 da bi anormallik var bi türlü kavrayamadım...
4L konumunda önler çekmiyor arkalar çalışıyor
4H da ise bazen çalışıyor bazen çalışmıyor
BAŞINA GELEN VARSA YA DA TAHMİNİ OLAN YARDIMINIZI BEKLİYORUM ŞİMDİDEN YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN...

Etiketler

Ynt: 1980 Model Cj6 Hakkında Yardım

ön hubları var açık değil fakat kırık olduğundan nasıl emin olurum saygılar ;)

efe_chevy' Alıntı:
ön hubları var açık değil fakat kırık olduğundan nasıl emin olurum saygılar ;)

En basiti söktürerek veya arabayı kaldır öyle bir dene hubları kilitleyip tak 4H veya 4L ye bakarsın yük bindiğinde kırık olduğundan döndüremiyordur boşa sıyırıyordur.Tabi aksta olma ihtimali v.s. de var ama en sağlamı söktürmen zira o arada bakımıda yapılmış olur ;)

teşekkürler
bide kartek koruması yapılabilirmi
su geçişinde dispiritör su alıyo birazda olsa engellerinirmi
eldivende kullanıcam
daha pratik yollu varmı

efe_chevy' Alıntı:
teşekkürler
bide kartek koruması yapılabilirmi
su geçişinde dispiritör su alıyo birazda olsa engellerinirmi
eldivende kullanıcam
daha pratik yollu varmı

Karter koruması ile alakasını ben kuramadım.Mantığınızı açıklarsanız belki anlaşabiliriz :smiley:
Ama bu konuda karterin alakası yok.Bunun dışında su geçisi konusuna ben birşey diyemem.Offroad konusunda tecrübeli arkadaşlar cevabını verecektir.
Saygılarımla
Efekan

slm lar yeni yılımız kutlu sağlıklı huzurlu ve mutlu olması dileğiyle
ben bir türlü anlamadım 1980 cj6 4.2 versiyonu olan 3 İLERİ 1 GERİ
arzi vitesi
4H
2H
N
2L
4L
yani bi türlü anlayamadığım konu 2 L bu vitesle ilk kez karşılaştım
hakkında bilgisi olan varmı

2L diye bir konum yoktur yanlışınız var. Eğer vites topuzunda felan yazıyor ise başka aracın vites topuzudur...

efe_chevy' Alıntı:
Selam lar yeni yılımız kutlu sağlıklı huzurlu ve mutlu olması dileğiyle
ben bir türlü anlamadım 1980 cj6 4.2 versiyonu olan 3 İLERİ 1 GERİ
arzi vitesi
4H
2H
N
2L
4L
yani bi türlü anlayamadığım konu 2 L bu vitesle ilk kez karşılaştım
hakkında bilgisi olan varmı

CJ6 da 3 ileri diye tabir ettiğiniz şanzuman çıkmaz ki.Eğer öyle birşey varsa cj5in yani T150 şanzuman konulmuştur.Arazi konusunda şunu soralım bahsi geçen yazdığınız tüm konumlara geçiyormu arazi şanzumanınız ?
2L konumu Dana Arazi şanzumanlarında görmedim ben CJ de kullanılan ??

SLM LAR
vites topuzunda 2L konumu yok benim arazi sorunluydu önler çalışmıyor diye yazmıştım ustaya götürdüm usta baktı şanzıman kulağı kopmuş şanzıman kurumaya dayanmış bu yüzden vites 4L konuma geçmiyormuş düzelti yerine getirdiğinde ise vites topuzu arka tampona doğru bir kademe daha oldu bu kademede ise 4L çıktı.aracı yeni aldım. istanbuldan izmire getirdim şimdi eski sahibine sorup öğrenme şansımda yok
yani benim aracımda
4H
2H
N
2L
4L
ŞEKLİNDE sıralama oluştu.
araç balçovada merak eden varsa görebilir.

efe_chevy' Alıntı:
Selam LAR
vites topuzunda 2L konumu yok benim arazi sorunluydu önler çalışmıyor diye yazmıştım ustaya götürdüm usta baktı şanzıman kulağı kopmuş şanzıman kurumaya dayanmış bu yüzden vites 4L konuma geçmiyormuş düzelti yerine getirdiğinde ise vites topuzu arka tampona doğru bir kademe daha oldu bu kademede ise 4L çıktı.aracı yeni aldım. istanbuldan izmire getirdim şimdi eski sahibine sorup öğrenme şansımda yok
yani benim aracımda
4H
2H
N
2L
4L
ŞEKLİNDE sıralama oluştu.
araç balçovada merak eden varsa görebilir.

Böyle bir arazi dizilimi cj de yok.Ana şanzumanınız da 3 ileri olduğuna göre büyük ihtimalle başka bir aracın şanzuman ve arazi şanzumanına sahipsiniz.

asıl bu konuda önemli olan nokta aracı tanımamanız ilkan arkadaşımızın dediği gibi zaten cj6 da 3 ileri şanzıman cıkmaz :smiley: şanzıman muhafazası ilede alakası yok usta tabiri caiz ise anlamadığını görüp inceden paranı almış :smiley: hep dediğim gibi araç almadan önce iyi sorun hangi modelde ne cıkar olması gereken özellikler nelerdir geçmiş zamanda bircok 4 ileri şanzıman sökülüp yerine 3 ileri ve önler disk fren olacağına kampanaya dönüşmüş araçlar cok sitemizde tüm cj ler hakkında tüm gereken yazıları bulabilirsiniz ...okuyup bulamayıp çözemediğiniz durum olursa sorarsanız yardımcı oluruz

dana 20 arazi şanzımanı olanlarda levyede deil ama arazi şanzımanında 2L konumu vardır 4L ye atarken tam atmadığımızda yani levyeyi sonuna kadar aşa indirmediğimizde araç 2L de kalır..!!

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,109
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR