1982 Defender Aldım, Arazide Ne Kadar İyi Acaba?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bobola_44 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,990

bobola_44

Yeni Üye
yeni bir araç aldım 1982 model her şeyiyle orjinal çok temiz bakımlı kusursuz fakat arazi şartlarında performansını bılemıyorum bu konuda bılgı sahibi arkadsların mesaj yazmasını beklıyourm ılgınız ıcın tşk ederım

Etiketler
Ynt: 1982 Defender Aldım, Arazide Ne Kadar İyi Acaba?..

arkadaşlar 1982 model landrower defender 110 benzınlı 2500 motor fotoda var arac temız ıyıde yanı aldım arazı sartlarındakı durumu hakkında bır bılgı sahıbı olan varsa lutfen yardımcı olsun tsk 9000tl ye aldım aracı ama bakımları ıcı herseyıyle cok ıyı durumda orjınal lpğ li yorumlarınızı beklıyourm lutfen

10075776_523475_uztw031.jpg

Landin olusu arazide gider.
Orta dif olmadigi icin kilit konumuna dikkat temek gerekir.

BU araç Defender değil, Series 3 88 inç olması lazım. Bizim Ankara-Çağdaş Oto Naci Bey'in kendi aracıydı. Yetkili Otokar/defender servisi. En son Rize'ye satıldığını duymuştum. Binmiştim içine, sürüşü mükemmeldi, makaslı demeye bin şahit isterdi valla ;D

evet ben rızedeyım gusel arak hakkatten nacı beye tesekkur tertemız suspansıyrn mukemmel arazıde denemedım henum bakalım performansı ne olcak

vosdost' Alıntı:
Landin olusu arazide gider.
Orta dif olmadigi icin kilit konumuna dikkat temek gerekir.
Vosdost dikkat etmek derken ?
serieslerde orta kilit yoktur ama 4x4 konumunda orta klik devreye girmiş olur

bobola_44' Alıntı:
yeni bir araç aldım 1982 model her şeyiyle orjinal çok temiz bakımlı kusursuz fakat arazi şartlarında performansını bılemıyorum bu konuda bılgı sahibi arkadsların mesaj yazmasını beklıyourm ılgınız ıcın tşk ederım
sormam gereken aracınız helezonmu yoksa makasmı
serislerin son modeli 83 olduğu için acaba helezonmu oyleyse tadınman yenmez :smiley:
helezon degilsede biraz sert suspansıyon dur ama 20 bi küsür sene seri 2 kullanan biri olarak ,
sizi yolda bırakmaz merak etmeyin motorun sıkıştırma oranı düşük olduğundan çok uzun ömürlüdür sorun çıkarmaz

Ynt: 1982 Defender Ald?m, Arazide Ne Kadar ?yi Acaba?..

Hicam orta kilit asfaltta 4 cekerde giderken lazim oluyor.arazide orta dif olamasada yurur gider. Land olsun camurdan olsun :smiley:

deffender öncesi modellerin şanzımanlarıda kuvvetli ve dayanıklıdır bende 62 vardı 109 2a modeli tam iki buçuk ay debriyajsız kullandım banamısın demedi ama makaslı olunca konfor kötününde kötüsü ama panzer gibi gider

Bu araci ben de bir ara takip etmistim. Hatta sahibi ile yazismistik. Demek ki sahibinin soyledigi kadar temismis. Hayirli olsun.

Arazide ne yapacagina gore araci guclendirmek ya da oldugu haliyle kullanmak secenekleri var tabii. Oldugu haliyle arazide bundan daha basarili olacak pek arac yoktur.

Bence en onemli secim lastikle ilgili. Iyi camur performansi, agresif camur lastigi gerektirir. Boyle bir lastik asfaltta basarisizdir. Sitede bolca uzman gorusu ve bilgi bulabilirsin.

Kolay gelsin,

Merhaba,

Aracınız hayırlı olsun. Aracınız Land Rover'ın 110 2500 benzinli modeli değil, serie III 88 LWB modelidir.

2,25 cc. ( 2300 motor demeniz daha doğru olur, rektifiye gördükten sonra hacim büyümüştür) 4 silindir 68 hp. güç üreten bir motoru var.

Makaslıdır, 6.50 / 16 orjinal lastik ebatları vardır. 7.50/16 lastik düşünüp makasların şase bağlantı burçlarını yükseltirseniz arazide rahat edersiniz.

Serilik ,hız ve konfor beklemeyin.

İş makinasıdır, asla hayır demez

Korkunç sağlam bir şasesi vardır.

2,25 cc motora rağmen maalesef 18 litre /100km. altına inemezsiniz.
Arazi şanzımanı 2 kademeden oluşur : Hubs'lar ( doğalmatikler yani ön aks kilitleri) LOCK durumdayken SARI YAYLI TOPUZU 40km/h süratte giderken dahi bastırdığınız takdirde 4 lock hıgh ( hızlı 4x4) konumuna geçersiniz. Ağır arazi şartlarında aracı tamamen durdurup (önemlidir) KIRMIZI KOLU tam aşağı pozisyona getirirseniz 4 lock low ( ağır 4x4 ) konumuna geçersiniz. Bu durumda SARI TOPUZ yukarı atacaktır. Low durumunda asla 1. vitesle kalkmayın,arabayı zorlamayın arka diferansiyel zayıftır aks kesebilirsiniz.

Periyodik olarak şanzıman kuyruk keçesi, aks keçelerini kontrol edin.

Kuyruk keçesi yağ kaçırmaya başlarsa hemen değiştirin aksi takdirde ana şanzımanı dağıtabilirsiniz.

Aks keçesi yağ kaçırmaya başlarsa fren kampanalarını yağlar ve frenleri zayıflatır.

Cam çerçeveleri sacdır, 2 parçadır. Zamanla çürümeyi ilk buralarda görürsünüz.

Yanlış anlamayın, amacım aracınızı yerden yere vurmak değil, bu arabayla geçirdiğim 7 yılın tecrübesini sizinle paylaşmak istememdir.

Tüm yazılanları kenara bırakın, arazide muhteşem bir araçtır. Ben burdayım diyen yeni araçların yanında sizi utandırmaz. Makas küpelerini oturtmadığınız sürece aracı asla askıda bırakamazsınız.

Defender 90 Dizel'in arazi performansına yakın performans sergiler.

Yağını suyunu, yemeğini ihmal etmediğiniz sürece uzzuuuuuun yıllar hizmet alacağınız bir araçtır.

Saygılarımla

Teşekkür ederim Hakan seri lll sahibi olarak yazdıklarından bende istifade ettim

bobola_44' Alıntı:
arkadaşlar 1982 model landrower defender 110 benzınlı 2500 motor fotoda var arac temız ıyıde yanı aldım arazı sartlarındakı durumu hakkında bır bılgı sahıbı olan varsa lutfen yardımcı olsun tsk 9000tl ye aldım aracı ama bakımları ıcı herseyıyle cok ıyı durumda orjınal lpğ li yorumlarınızı beklıyourm lutfen

Çok güzel sağlıklı bir araca benziyor güle güle güzel günlerde kullan

acemi80' Alıntı:
Teşekkür ederim Hakan seri lll sahibi olarak yazdıklarından bende istifade ettim

İyi Akşamlar Mete Abi,

Estafurullah abi, bildiğimi sandığım şeyler babam'dan gördüklerim. 1987 yılında 1976 model serie III'te öğrendim araba kullanmayı :smiley: Babam ava giderken sırf arabayı arazide kullanmak için peşine takılır, babam ve ekibi meraya daldıkları zaman arabayı kaçırıp ormanda turalardım. Hatta çok iyi hatırlıyorum; yine gözden kayboldukları bir anda arabayla ömerlide ormana kaçıp arabayı batırmıştım. Traktör bulamadığım için 2 tane manda kiralayıp arabayı mandalara çektirmiştik. ;D ;D ;D. Peder bey'den 14 yıl sonra ilk sopayı orda yemiştim :-[ Araba satılınca çok üzülmüştüm. 34 YE 513 plaka numarasını hiç unutmam. Ara ara kafayı kırıp aramıyor da değilim o arabayı :-\ Gerçekten çok keyifli bir araçtır. Zehiri işleyen, kanıma giren o arabadır.

Sevgi ve saygılarımla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,066
Kayıtlı Üye Sayımız
166,967
Kaydolan Son Üyemiz
çakır55

SON KONULAR