jeep
Zirve
<div class="bbWrapper"><b>Ynt: 1983 Jeep CJ-8 (Gaziantep)</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="hsn" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
hsn' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
aktarma organlarına yapılan modifiyelerle (şanzuman, ayna-mahruti, lastik.v.s) aracın asvalt performansı , seriliği (kalkış, ara hızlanma) son sürat verileri nasıl oluyor..Benim bu tarz modifiyeler sonrasında arazi tamam ama diğerlerinde ne gibi değişmeler oluyor bunu merak ediyorum..<br />
mesela tamam arazide parça kırmadık araçta kasma yook modifiye çok..yani bunlar avantaj sağlarken ne gibide dez avantajlarda doğuruyor..bu konuda beni aydınlatırsanız çok memnun olurum teşekkürler..
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
bu modifiyelerin en büyük dezavantajı para harcamış olman ;D <br />
<br />
benim araç asfaltta gezmiyor. orjinal kit kullandık. balanslı lastik. boşluksuz direksiyon. boşluksuz makas burçları. çok rahat 120 km ye çıkabiliyorum. <br />
<br />
virajlara yüksek olmasından kaynaklı hızlı giremiyorum. asfaltta yüksek süratte izlere kapılırsan stres yaşıyorsun.. lastiklerin melodisini egzozla kapattım. cep telefonu ile konuşmak için 60 km nin altında olmak gerekiyor ;D<br />
<br />
ayna mahruti filan aslında aracı ağırlaştırmıyor. Büyük lastik takıldığı için küçük lastikteki oranlara getiriyor. yani standart araçta 1. viteste 5000 devirde 40 km hız yapıyorsan 35-40 lastikli araçta da aynı rakamları yakalaman gerekiyor. Ayna mahruti bu..<br />
<br />
şanzıman ise onlarca beygirin geçtiği bir köprü düşünün ona benzer. beygirler tek sıra ve yürüyerek geçince sıkıntı yok. ama 5 şerli gruplar halinde kavga ederek geçmeye çalışırlarsa işler karışıyor.. o zaman köprünün sağlam olması gerek. 10 tane beygirin üzerinde sumo güreşi yapabildiği köprülerden alıyorsunuz sorun bitiyor ;D</div>