1983 Model Çift Kabin 4x4 Dodge S 100

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muhacir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 557
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 147,724
Ynt: 1983 Model Çift Kabin 4x4 Dodge S 100

ersel' Alıntı:
benim en büyük sorunum motor 75 lik perkins dizel motor devri düşük kaldığı için son hız yok bu arada düzde 100 110 yapıyo ama rampada çabuk düşüyo ama küçük viteslerde şu ana kadar hiç sorun yaşatmadı yani okadar battım kırdı ama lastik dönmemezlik yapıp üzmedihoş şimdi 35 lastikler ve bu kilitlerle ne olucak hiç bilmiyorum

Çizelgeye bakarsanız 3.55 diferansiyel oranıyla uygun değil sizin mevcut dif. Ancak arazi vitesine geçtiğinizde fazla sorun teşkil etmeyecektir.Arazi dışı kullanımınız çok sıkıntılı olur.Debriyaja fazla yük biner.Bence eliniz değmişken en azından 4.10 yada 4.56 oran yapın.Kilitte olunca debriyaja daha fazla yük binecektir.

Etiketler

abiler yazıyı dikkatle okudum. araç ta çok güzel olcak eminim yalnız tek ortak noktamız benimde teknik bilgillerden hiç anlamamam. geçen ay aldım aracı 80 model cj 8 aracın şuan kabinini yaptırıyorum polyester kapalı kabin cadırı sökeceğim. lastikleride değiştireceğim ama ben bu bahsedilen oranlardan hiç anlamıyorum en uygun ebat nedir? bana kalsa görüntü olarak daha geniş lastik ii ama arabayı çok muyoruyor ? şuan kullandığım lastik.
30*9,5*15

saygılar..

DSCF6759.jpg

DSCF6767.jpg

peynirci09' Alıntı:
abiler yazıyı dikkatle okudum. araç ta çok güzel olcak eminim yalnız tek ortak noktamız benimde teknik bilgillerden hiç anlamamam. geçen ay aldım aracı 80 model cj 8 aracın şuan kabinini yaptırıyorum polyester kapalı kabin cadırı sökeceğim. lastikleride değiştireceğim ama ben bu bahsedilen oranlardan hiç anlamıyorum en uygun ebat nedir? bana kalsa görüntü olarak daha geniş lastik ii ama arabayı çok muyoruyor ? şuan kullandığım lastik.
30*9,5*15
aramıza hoşgeldin diğim önce ;)
valla bu işlerin bir standartı yok ama fazlada yüklenmemek gerek tabii....normalde benim arac 35 lere kadar kaldırıyor ama benim maddi durumlar o ebatları takmaya müsait değil...görüyorumki jantlar güzelben lastikleri aldım jant olayını hallledemedim hala :smiley: kafana göre derim ama kullanım amacıda önemli tabiii

saygılar..

diferansiyel deki dişli oranı var. Mesela 41/10 =4.1 gibi. Ustana sorarsan dişli oranını sayıp söyleyecektir size.Kişisel fikrim bahsettiğiniz lastik ölçüsüyle fazla sıkıntı çekmeyeceğiniz yönünde, ama daha büyük ölçü için hesap kiitap lazım.

selamlar güzel bir yazı olmuş ve çokiyi ve çabuk halletmişsiniz bir çok işi inş yakın zamanda da bitmiş olur

st' Alıntı:
selamlar güzel bir yazı olmuş ve çokiyi ve çabuk halletmişsiniz bir çok işi inş yakın zamanda da bitmiş olur
izlemeye devam edin :smiley: 1 aydır boyacıdayız ama 10 güne cıkacak boyadan ondan sonra tekrar hızlanır işlerimiz yeni geliş meler arka arkaya gelir ......

hidrolik direksiyon hakkında benim de yardıma ihtiyacım var. çünkü direksiyonu çevirirken bayağı zorluk çekiyorum. arabanın direksiyonunu çevirirken kas yapan tek kişi olacağım galiba...
çıkma lastik almıştım geniş taban ( 245x65x16 ) biraz da ondan oldu galiba

macırrr bende kas yapmıştım ama benim dizel motorlu olduğu için çözüm kolay oldu .komple AS700 DREKSYON sistemini aldım hurdacıdan dreksyon mili pompası kutusu hortumları 350 tl :smiley: motor kulağının oraya bir ayak yaptırdım pompayı bağlamak için tornacı arkadaşım beleş :smiley: :smiley: hortumların kafalarını aldık yeniden hortum bastırdık :mad: 50 tl AS600 krank kasnağını taktık çift kanal olduğu için biraz uğraştık ama oldu tornacıdan yine amerikan yardımı ;D ;D kısa rotun tadilatını yaptırdık yine amerikan yardımı ;D ;D tamirciyle beraber montajını yaptık sonuçda bana 500 tl yi bulmadı işlem şimdiki sorunum dreksyon çokkk hafif dreksyon amortisörü koyacam ;D ;D ;D ;D ;D ;Dama benzili için olurmu bu işlem bilemem bir tek benzinli için duyduğum 123 kasa mersedeslerin hidrolik dreksyon sistemini koyuyolarmış ama kaça mal olur onun hakkında bilgim yok

Ersel benimde 88 orjinal motor dizel perkins yani. Direksiyon derdi bendede var. Bende senin gibi hidrolik yaparsam uyar herhalde ama ön makaslarla oynanması gerektiğini duymuştum. Ön makaslar ön hareketli arka kısmı sabitya. Ondan dolayo makasların ön sabit arka hareketli olması lazım diye duymuştum. Sende aynı sorun olmadı galiba. Bu konuda yardım. Saygılarımla...

bende burada ciddi bir araştırma yaptım evet mercedes direksyonlar oluyormus cıkmasına 500 dediler ama 400 e falan biter takması ayrıca gidecek işçilik vs.bir ustada as250 direkyon takımı uyuduruz dedi cıkması 500 civarın torna takma vs siyle bitlikte 900 e anahtar teslim diyor kafamada yatmadı değil...zaten pompa mil vs direksyonla ilgili hersey değişiyor tek sorun suanda patlak olmam :smiley: usta en azından 500 verde takımı alayım dedi üstünü beklerim dedi....bende şimdi başı dışarı 500 ü bir araya getirmeye calısıyorum :D

muhacir' Alıntı:
bende burada ciddi bir araştırma yaptım evet mercedes direksyonlar oluyormus cıkmasına 500 dediler ama 400 e falan biter takması ayrıca gidecek işçilik vs.bir ustada as250 direkyon takımı uyuduruz dedi cıkması 500 civarın torna takma vs siyle bitlikte 900 e anahtar teslim diyor kafamada yatmadı değil...zaten pompa mil vs direksyonla ilgili hersey değişiyor tek sorun suanda patlak olmam :smiley: usta en azından 500 verde takımı alayım dedi üstünü beklerim dedi....bende şimdi başı dışarı 500 ü bir araya getirmeye calısıyorum :D

Yanlız değilsin inanki.:smiley:):smiley:)

Alın verin ekonomiye can verin.:smiley:):smiley:)

valla arabaya basladığımdan bu yana harbiden ekonomiye baya can verdim :D imkanlar dağilinde devamda edicez malum arabadaha 3 parca :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,971
Kayıtlı Üye Sayımız
166,725
Kaydolan Son Üyemiz
avsarehberim

Çevrimiçi üyeler

Geri