1983 Model Çift Kabin 4x4 Dodge S 100

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan muhacir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 557
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 149,348

Etiketler
Ynt: 1983 Model Çift Kabin 4x4 Dodge S 100

gelgezelim' Alıntı:
hatta biraz müsade et ben atelyeme bakayım 5 bijon jant olacak galiba
bende şu anda resimlerde görünen orjinal jantlar var.onları araç rengi boyayıp şimdilik bu şekilde kullanayım diyorum...eğer sende varsa birkaç resim çekip eklermisin.bende görmüş olurum

gelgezelim' Alıntı:
hadi dayanamadım bir kaç özellik yazayım
hava soğutmalı disk frenler.( amerikan ford büyük tip)
çatal ön dingil
ön, arka büyük defransiyel( akıs kesmekten gına gelmişti değiştirdim)
8 bijon akıs ve jant
abs
178 Ps hava soğutmalı turbo intercooler perkins motor( mazot pompası farklı)
ağırlık boş 3650 kg
max sürat : 182 km( ölçmem radara girmem sayesinde oldu radar makbuzunda bu yazıyor)
ön vinç 12 ton çekme kapasitesin sahip
yağlı dreksiyon
33 x 12.50 x 16 lastik
zenon far
5 ileri mrceds sanzuman
amortisörler ithal..........vs...vs....

Mercedes hangi şanzıman kullanıyorsunuz?

hadi dayanamadım bende yazacam kimse kusura bakmasın . yazacaklarımdan ötürü. zira perkinsin 4 silindir mekanik L D A lı 178 bg motoru YOK hiç bir şarttada olamaz teknolojisi müsade etmez . nereden biliyorum mesleğim pompacılık her dakkam onlarla geçiyo en babası pompadan turbolu( L D A ) lısı bile intercoolerla 105 bg yanılmıyorsam 329 nm tork değeri var hadi mazotu kaldırdı pomacın işi biliyor diyelim 350 nm tork değeri yakaldı ???? . hepsi o olur .türkiyede perkins 4 silindirin en kuvvetlisi bu mazotlu olarak (süper 950 6 silindir 150 bg hariç ) geleim son hıza 8 bijon 250 pw dodge arka diff kullanan bir araç 3.54 ayna mahrudi oranı ile benzinli v 8 motor uygulaması hemde motor (HEMİ ) OLMAK KOŞULU ile 180 görüyo ama bu arkadaşımız 178 km hızla radar giriyo ?????? aslında araç güzel bir araç güzelde toplanmış şıkda duruyo ama doçun ne olduğunu herkez bilmesede bağzılarımız biliyo . o yüzden değerleri yazarkaen afaki yazılarda bulunmayıp doç a gönül veren yeni arakadaşlarımız boşu boşuna hayallere sürüklemiyelim . zira boş hayaller boş paraların gitmesine emeklerinin hayal kırıklığı ile sonlanmasına sebep oluyo kusura bakmayın makina güzel emekde harcanmış ama dediğim gibi abartmayın

ersel abi benim orjinal 5 bijon un jant ebatları nedir biliyrmusun.ben hala jant olayını cözemedim....birde toplamaya başlıycam ya motoru filitrede değişince kaç litre yağ koymam gerek.eksik yada gereğinden fazla yağ koymiğim.bu arada sıfır fren merkezide aldım

macır . benzili motoru çok tanımıyorum ama 6 litre olması lazım jant ölçüsüde bijon aralığı lada suzuki samurai ve cj serisi aynı ama göbekleri geniş kalıyo 5 x 115 diye aklımda kalan bu arada ama tam öğrenir gün içinde dönerim sana

macır zaten senin arabanı çok beğeniyorum emeğinide sonuna kadar takdir ediyorum ;). sadece gereksiz abartmalara bozuluyorum hepsi o :mad: :mad:

ersel' Alıntı:
macır . benzili motoru çok tanımıyorum ama 6 litre olması lazım jant ölçüsüde bijon aralığı lada suzuki samurai ve cj serisi aynı ama göbekleri geniş kalıyo 5 x 115 diye aklımda kalan bu arada ama tam öğrenir gün içinde dönerim sana
abi çok iyi olurya.ben gecenlerde 5X139.7 taktım bijon araları tutyor ama bijonları sıkmadan jant fazla serbest göründü gözüme emin olamadığım için sordum.göbek çapıda 72 mm. galiba

ersel' Alıntı:
macır zaten senin arabanı çok beğeniyorum emeğinide sonuna kadar takdir ediyorum ;). sadece gereksiz abartmalara bozuluyorum hepsi o :mad: :mad:
abi nedemek.....aracı beğendine sevindim zaten farkındaysan bende bilmediğimi soruyorum ...sonucta tecrübe cok önemli faydalanmak gerek :smiley:

yaaaaa abi balans tutmuyor falan diyorlar...yaptırma değilde fabrikasyon bişey almak istiyorum.....sende vardır abi bi kurcalasana atölyeyi ;D

yok be macır arkadaş oraya yazmış da yazmış habuki 1 sene önce telefonda kendisiyle konuşdum o arabayı alacakdım . ozamanda ben pompacıyım abi demişdim tamam ozaman demişti şimdi burada aartınca gücüme gitti ne biliyim sanki biz ölçü değer bilmiyoruz gibi

ağa göreceğin son hız 120 olur yaww ne balans tutmaması ben yaptırdım zımba gibi oldu
mustafa arkadaşın cj jantları satılık onları deneylim benim arabada onları al istersen bir ara muhabbetini yapmışdınız ya . ama onların ofsetleri biraz dardı yanılmıyosam

ersel' Alıntı:
yok be macır arkadaş oraya yazmış da yazmış habuki 1 sene önce telefonda kendisiyle konuşdum o arabayı alacakdım . ozamanda ben pompacıyım abi demişdim tamam ozaman demişti şimdi burada aartınca gücüme gitti ne biliyim sanki biz ölçü değer bilmiyoruz gibi
forumun faydaları abi :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,761
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR