Ynt: 1986 300 GD aldık
Şanzıman takıntımız devam ediyordu. Birgün malum sitede yedekparça bölümünden mercedes olarak arama yaptırınca mercedes 207 d minibüs motor ve şanzıman ilanı gördüm. Şanzıman kayseridekine benziyordu. Telefonla hemen sahibini aradım, parçalar 83 model minibüsten çıkma om616 240d motor ve 5 vitesli şanzıman idi. Şanzıman hakkında fazla bir bilgisi yoktu, kendisine şanzımanın yan tarafındaki etikette yazan bilgileri okumasını istedim. Parçalr depoda akşam bakırım dedi kapattık.
Akşam telefonuma bir mesaj geldi. G1/18-5/6,15 711110. BİNGO

. Aradığımızı bulmuştuk. 711116 G 5 vitesli wolf şanzımanın aynısı.
I. 6,15
II. 3,15
III. 1,74
IV. 1,28
V. 1,00
R. 5,35
6,15 lik I. vitesde LOW da neler yapılmazdı ki! Karınca şanzıman olurdu vallahi.İnsan hayal bile edemiyordu, yerimizde duramıyorduk.
Hemen kuzeni aradım. Anlattıklarımı dinleyince o da tav oldu, hemen alalım dedi. Ertesi gün şahsı aradım, şanzımana talip olduğumuzu söyledim. O da ne ; adam olmaazz demezmi. Neden dedim , satlık etmişsiniz. Adam, tamam malımız yine satlık ama ayrı ayrı değil, motorla birlikte satarım demezmi. Haydiii, buyur burdan yak. Bir iki nerelisin,hemşeri falan ayaklarıyla damardan gireyim dedim, ama adamda tık yok. İlla birlikte satarım diyyor. Hayır motorda problem olsa tamam diyeceğim ama bizim kendi motorumuz hem 300GD, hem de iyi.
Kuzeni aradım onun da morali bozuldu. Vazgeçmeye karar verdik. Suya düştü gülümüz ,ötmüyor bülbülümüz.
Araca biniyoruz, ama aklımız halen şanzımanda. Benim Gaz69 da zaten 240d motor kullanıyordum, kuzene dedimki ,gel bu motorla şanzımanı birlikte alalım. Şanzımanı sen alırsın, ben de motor u da yedeğe koyarım, dedim ve almaya karar verdik.
Hemen adamı aradım, motru durumunu sordum iyi çalışıyor dedi. İstanbul daki arkadaşı aradım bir tamirci ile gidip motora baktılar, çalıştırıp sesini dinlediler, OK verdiler. Adamla pazarlık edip işi bitirdik, hemen araç ayarlayıp malzemelerimizi getirttik.